Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Ενδιαφέρουσες προβολές στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της ΦΕΞ

Ανάμεσα στα εξαιρετικά ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ της σημερινής μέρας Σάββατο 6/4, στις 10μμ προβάλλεται και το βραβευμένο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Άρη Χατζηστεφάνου: «Make the economy scream». 
Ο Έλληνας δημοσιογράφος ταξιδεύει στη Βενεζουέλα προσπαθώντας να καταλάβει γιατί οι πολιτικοί της χώρας του ασχολούνται με το αν υπάρχει χαρτί υγείας στο Καράκας. Με συνεχείς διαδρομές από τις παραγκουπόλεις της πρωτεύουσας μέχρι τα σύνορα της Κολομβίας και πίσω στην Ευρώπη ανακαλύπτει μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που περιγράφουν τα ελληνικά και τα διεθνή ΜΜΕ.  Το φιλμ, όπως και τα προηγούμενα του Χατζηστεφάνου, χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από το κοινό. Κατά την προβολή θα διαβαστεί μήνυμα του δημιουργού προς το Φεστιβάλ της ΦΕΞ.
Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του Σαββάτου με όλα τα ντοκιμαντέρ εδώ

Αύριο Κυριακή   7/4, στις 20.00μ.μ. η ταινία «Από τον Τρόμο στην Αντίσταση- Ναζιστικό Στρατόπεδο Παύλου Μελά Θεσσαλονίκη 1941-1944» του Γιώργου Κεραμιδιώτη. Η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη και άλλων συντελεστών της ταινίας. Την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.  
Δείτε το πλήρες πρόγραμμα της Κυριακής με όλα τα ντοκιμαντέρ εδώ

Το Φεστιβάλ λαμβάνει χώρα στο Λαογραφικό Μουσείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου