Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Προβολή Πέμπτης 23/8

Στη σειρά «αστυνομικών ιστοριών» των θερινών «Προβολών της Πέμπτης της ΕΛΜΕ» θα δούμε την πιο γνωστή, ίσως, ιστορία της Agatha Christie, «Tο Έγκλημα στο Orient Express».
Μία ιστορία που ξεκινάει ως ένα πολυτελές ταξίδι με τρένο στην Ευρώπη, αφηγείται την ιστορία δεκατριών, άγνωστων μεταξύ τους ανθρώπων, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα τρένο, όπου όλοι είναι ύποπτοι για το φόνο ενός από τους επιβάτες. Ο διάσημος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρώ αναλαμβάνει να ανακαλύψει τον ένοχο πριν προλάβει να χτυπήσει ξανά. 
Πρόκειται για ένα από τα πιο κομψά, αγωνιώδη και συναρπαστικά αστυνομικά μυθιστορήματα που έχουν γραφτεί. Η ιστορία έχει μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη για πρώτη φορά από τον Sindey Lumet και γνώρισε τεράστια επιτυχία. Ακολούθησαν και άλλα, εξίσου επιτυχημένα, remake. 
Εμείς θα δούμε την ποιο σύγχρονη σκηνοθετική εκδοχή αυτή του Kenneth Branagh (2017). Προσεκτικά στημένα πλάνα, ενδιαφέρουσες οπτικές γωνίες, noir χαρακτήρας μυστηρίου και ιδιαίτερη συναισθηματική ένταση κεντημένη με ιδιαίτερο χιούμορ. Το προσεκτικά διαλεγμένο καστ (ο ίδιος ο Kenneth Branagh στο ρόλο του Ηρακλή Πουαρώ μαζί με Penelope Cruz, Willem Dafoe, Judi Dench, Johnny Depp, Josh Gad, Derek Jacobi, Leslie Odom Jr., Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley) βάζει κυριολεκτικά τον θεατή μέσα στην ιστορία.
Στον Κήπο του Λαογραφικού Μουσείου, στις 9μμ. Η ταινία διαρκεί 114΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου