Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018

Πρακτικά συνεδριάσεων ΔΣ


Πράξη 1η  11- 12- 2017

1. Λόγω μη απαρτίας αναβλήθηκε η συζήτηση για τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ.
2. Αποφασίστηκε η ΕΛΜΕ Ξάνθης να υιοθετήσει το ψήφισμα συμπαράστασης για τη συναδέλφισσα της πρωτοβάθμιας Μαρίας Φανακίδου που αντιμετωπίζει μήνυση από αστυνομικό κατά το περιστατικό με το ΚΤΕΛ Ξάνθης. Η έκδοση ψηφίσματος είχε υπερψηφιστεί από τη Γενική Συνέλευση στις 7-12-2017.
3. Αποφασίστηκε και συντάχθηκε ανακοίνωση- καταγγελία προς τη ΔΠΕ Ξάνθης για τις περιπτώσεις καταχρηστικών διαθέσεων εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας σε σχολεία της πρωτοβάθμιας.

Πράξη 2η  18- 12- 2017
Μετά από αίτημά εκπροσώπων του σωματείου αστυνομικών Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, στα γραφεία μας, προκειμένου να συζητηθεί το περιστατικό του 4ου ΓΕΛ Ξάνθης και για το οποίο η ΕΛΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση –καταγγελία.

Πράξη 3η  8- 1- 2018
Θέμα 1ο: Συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) σε σώμα
Η Λουκοπούλου Μαρία, ως πρώτη σε ψήφους της πλειοψηφούσας παράταξης, πρότεινε, αρχικά, διαπαραταξιακό προεδρείο με τη θέση του Προέδρου για την παράταξη των Συνεργαζόμενων Αριστερών Κινήσεων Εκπαιδευτικών. Μετά από συζήτηση η σύνθεση του νέου Δ.Σ. που, τελικά, αποφασίστηκε ομόφωνα είναι η ακόλουθη:
Πρόεδρος:                             Λουκοπούλου Μαρία
Αντιπρόεδρος:                       Ιωαννίδης Χρήστος
Γεν. Γραμματέας:                   Δαμιανάκη Λία
Ταμίας:                                 Ιωαννίδης Αστέριος
Οργανωτικός Γραμματέας:     Ιμαμίδης Σπύρος
Μέλος:                                 Τεκέογλου Ιωάννης
Μέλος:                                 Ζήση Σοφία
Θέμα2ο: Εξουσιοδότηση ταμία
Το Δ.Σ. Της ΕΛΜΕ Ξάνθης εξουσιοδοτεί τον ταμία του συλλόγου Ιωαννίδη Αστέριο  προκειμένου να εκτελεί κάθε οικονομική συναλλαγή με την τράπεζα Eurobank.

Πράξη 4η 14- 1- 2018
Προετοιμασία της συνέλευσης την Τετάρτη 17/1, στις 7:30μμ, στο 7ο Γυμνάσιο ενόψει της συνέλευσης προέδρων των ΕΛΜΕ το Σάββατο 20/1.
Θέματα: η γενική κατάσταση στην εκπαίδευση, τα θέματα που έχουν ήδη πρόσφατα προκύψει (30ωρο, νέα μοριοδότηση, συγχωνεύσεις σχολείων).

Πράξη 5η 22- 1- 2018
Στη συνεδρίασή του, το ΔΣ
1. προετοίμασε τα θέματα που θα θέσει στο προϊστάμενο στην προγραμματισμένη τους συνάντηση:
η θέση του στην εφαρμογή του 30ωρου, η κατανομή των σχολείων στον επανασχεδιασμό του χωροταξικού, ενδεχόμενες συγχωνεύσεις και ζητήματα του Μειονοτικού Γ/σίου- Λυκείου.
2. Η πρόεδρος Μ. Λουκοπούλου ενημέρωσε το σώμα σχετικά με τη συνέλευση των προέδρων
3. Αποφασίστηκε ο ορισμός ραντεβού με το Δήμο Ξάνθης προκειμένου να τεθεί εκ νέου το κτιριακό του 4ου ΓΕΛ και 8ου Γ/σίου
  
Πράξη 6η 29- 1- 2018
1. Κατά τη συνάντηση μελών του ΔΣ (Λουκοπούλου, Ιωαννίδης Αστέριος, Δαμιανάκη, Ιμαμίδης, Ζήση) με τον προϊστάμενο ενημερωθήκαμε
-για την πορεία ενεργειών της Διεύθυνσης σε σχέση με το Μειονοτικό Σχολείο καθώς τις εργασίες που ήδη ξεκίνησαν από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου για καθορισμό νομικού πλαισίου που θα διέπει τη μειονοτική εκπ/ση.
-Για το 30ωρο εκτιμά ότι δεν αλλάζει κάτι από τον προηγούμενο νόμο (άρθρο 13 του ν. 1566/1985).
-Σχετικά με το θέμα των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων, πήραμε τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα για τη διεύθυνσή μας.
-Τέλος για την επανεξέταση του χωροταξικού, η δ/νση συλλέγει τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να στείλουν τα σχολεία και θα προβεί στη συγκρότηση ομάδας εργασίας με συμμετοχή εκπροσώπου της ΕΛΜΕ.
2. Η ΕΛΜΕ Ξάνθης θα συμμετάσχει στη διοργάνωση δράσεων για τη Διεθνή Ημέρα κατά του Φασισμού στις 17/3

Πράξη 7η 5- 2- 2018
1. Προγραμματισμός επισκέψεων σε σχολεία
2. Μετά την αποστολή της σχετικής εγκυκλίου για την εφαρμογή του 30ωρου και τη γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ, η πρόεδρος ενημέρωσε το σώμα ότι ο προϊστάμενος, σε προφορική συνομιλία, της με τον, εμμένει διαβεβαίωσε ότι κατά την προσωπική του εκτίμηση ότι δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τον προηγούμενο νόμο.
3.Η ΕΛΜΕ Ξάνθης θα συμμετάσχει στην εβδομάδα κινητοποιήσεων για αναπληρωτές και διορισμούς.

Πράξη 8η 12- 2- 2018
1. θεμάτων και σύνταξη υπομνήματος που θα κατατεθεί κατά τη συνάντηση του ΔΣ με τον υφυπουργό παιδείας κ. Μπαξεβανάκη στο Εσπερινό ΓΕΛ
2.Προετοιμασία για τις κινητοποιήσεις για διορισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου