Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Πρακτικά Δ.Σ.

Πράξη 14η (3-4-2017)
Παρούσες/ντες: Λουκοπούλου Μ., Ιωαννίδης Α., Δαμιανάκη Ε., Ιωαννίδης Χρ., Ζήση Σ., Πολυχρονίδης Μ.

Συζητήθηκαν και με την παρουσία αναπληρωτών συναδέλφων θέματα διορισμού αναπληρωτών και η τακτική  κατηγοριοποίησης τους, όπως φάνηκε και από την τελευταία τροποποίηση με τους 3 πίνακες για την ειδική αγωγή.  Αποφασίστηκε για τη διευκόλυνση όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν στις  κινητοποιήσεις:
 Τρίωρες στάσεις εργασίας για τις τρεις τελευταίες ώρες της Τετάρτης και της Πέμπτης.
-την Τετάρτη 5/4, στη 1 μμ μαζί το Διδασκαλικό Σύλλογο στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Κομοτηνή.
-την Πέμπτη 6/4, στη 1 μμ στη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.
Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής κηρύσσονται δύο τρίωρες στάσεις εργασίας.


Πράξη 13η (27-3-2017)
Παρούσες/ντες: Λουκοπούλου Μ., Ιωαννίδης Α., Δαμιανάκη Ε., Ιωαννίδης Χρ., Ζήση Σ., Πολυχρονίδης Μ.

Συζητήθηκε και αποφασίστηκε:
1.     Οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ για το Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων 28,29 και 30 Απριλίου και  για την εκδήλωση των 20 χρόνων λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, μετά από σχετικό αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.
2.    Προκήρυξη εκλογών για τους/τις αντιπροσώπους της ΕΛΜΕ Ξάνθης 18ο στο συνέδριο της ΟΛΜΕ  για την Τετάρτη 26/4. Την ίδια μέρα θα γίνουν και οι εκλογές για την ανάδειξη εκλεκτόρων που θα εκλέξουν τη Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Ξάνθης της ΑΔΕΔΥ.
3.    Η σύνταξη κειμένου για τις επαναληπτικές εξετάσεις.
Για τη διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας θα ζητηθεί συνδικαλιστική άδεια.

Πράξη 12η (20-3-2017)
Παρούσες/ντες: Λουκοπούλου Μ., Ιωαννίδης Α., Δαμιανάκη Ε., Ιωαννίδης Χρ., Ζήση Σ., Πολυχρονίδης Μ., Σταυριανός Α.

1.     Με την παρουσία των δύο αιρετών του ΠΥΣΔΕ Ξάνθης, Παπαντόπουλο Γ. και Κασάπη Κ., συζητήθηκε το θέμα της νέας μοριοδότησης των σχολείων προκειμένου να διαμορφώσουμε τη δική μας πρόταση. Αποφασίστηκε, ομόφωνα, η πρόταση αύξησης όλων των σχολείων κατά 2 μόρια στο υπάρχον καθεστώς, εκτός από τον Εχίνο και το 8ο Γ/σιο Ξάνθης για τα οποία προτείνουμε 12 και 7 μόρια, αντίστοιχα, λόγω ειδικών συνθηκών.
2.    Συζητήθηκε και αποφασίστηκε, ομόφωνα, η καταγγελία  μετατροπής του ΓΕΛ Σταυρούπολης σε λυκειακές τάξεις προσαρτημένες στο Γ/σιο Σταυρούπολης. Η ΕΛΜΕ Ξάνθης είχε, ήδη, εισηγηθεί αρνητικά στη συγκεκριμένη συγχώνευση, διά του εκπροσώπου της, Ιωαννίδη Χρ. σε συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ξάνθης. Θα προγραμματιστεί επίσκεψη στο σχολείο.
3.    Συζητήθηκε η συμμετοχή στη δαπάνη για την εκδήλωση του ΚΕΔΔΥ Ξάνθης 21-3-2017 «Συνεργασία ΚΕΔΔΥ-Σχολείου» και εγκρίθηκε το ποσό των 200 ευρώ.

Πράξη 11η (6-3-2017)
Παρούσες/ντες: Λουκοπούλου Μ., Ιωαννίδης Α., Δαμιανάκη Ε., Ιωαννίδης Χρ., Ζήση Σ., Πολυχρονίδης Μ., Σταυριανός Α.

Συζητήθηκαν θέματα οργάνωσης για το διήμερο αντιρατσιστικό φεστιβάλ, 10 και 11/3 και την  πορεία του Σαββάτου 18 Μάρτη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου