Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Δ.Δ.Ε.Καλούμε όλους τους συναδέλφους/ισσες  την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016  στις 14:00 μ.μ σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δ.Ε. Ξάνθης, αντιδρώντας στο σχέδιο διάταξης νόμου για το προσωρινό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το έτος 2016/17
Εξετάζοντας την εν λόγω πρόταση διαφαίνεται ότι:

  • ·         Η πρόταση, όχι μόνο δεν καταργεί το νόμο 3848/10, αλλά τον ενεργοποιεί προς το χειρότερο.
  • ·         Με τη μη κατάθεση πρότασης για σύστημα μονίμων διορισμών επιβεβαιώνεται η εκτίμησή μας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει διορισμούς για μία ακόμα χρονιά.
  • ·         Θα περιοριστεί δραστικά ο αριθμός αναπληρωτών και ωρομισθίων , λόγω της εμπροσθοβαρούς αξιοποίησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.
  • ·         Θα ανατραπούν προς το χειρότερο οι εργασιακές σχέσεις των μονίμων και αναπληρωτών συναδέλφων.
  • ·         Τα δημόσια σχολεία δεν θα ξεκινήσουν ομαλά τη λειτουργία τους την επόμενη σχολική χρονιά.
  • ·         Οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας οι οποίοι αναπληρώνουν τον «εαυτό τους»,  και  αποτελούν πλέον τον σκελετό του δημόσιου σχολείου είναι καταδικασμένοι να ζουν σε ένα καθεστώς συνεχούς εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας.Το ΔΣ της ΕΛΜΕ απαιτεί:
·      Μαζικούς διορισμούς για να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά.
·      Κατάργηση του Ν. 3848/10 και νέο σύστημα προσλήψεων σύμφωνα με τη θέση της Ομοσπονδίας με το οποίο οι συνάδελφοι που επί χρόνια υπηρετούν το δημόσιο σχολείο, πρέπει να τύχουν ανάλογης μεταχείρισης.

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

1 σχόλιο:

  1. Εσείς τους ψηφίσατε, εσείς να τους διώξετε..και να φύγετε και 'σεις μαζί τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή