Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Πρακτικά των ΔΣ από 19/12/2016 έως 23/1/2017 (πράξεις 1-5)

Παραθέτουμε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ από 19/12/2016 έως 23/1/2017.
Οι συνεδριάσεις του ΔΣ γίνονται κάθε Δευτέρα στις 7:30μμ και είναι ανοιχτές.

Πράξη 2η  (19-12-2016)
Παρούσες/ντες: Λουκοπούλου Μ., Ιωαννίδης Α., Δαμιανάκη Ε., Σταυριανός Α., Ιωαννίδης Χρ., Ζήση Σ., Πολυχρονίδης Μ.

Συζητήθηκε και αποφασίστηκε:
1.     Η συλλογή των δικαιολογητικών για την αναγνώριση πλασματικών χρόνων την Τετάρτη 19-12, 19:00- 21:00
2.    Έρευνα  και αγορά κλιματιστικού για τα γραφεία του συλλόγου.
3.    Αίτημα από κοινού ακρόασης (ΕΛΜΕ, Δ/ντή, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων- κηδεμόνων και εκπ/κών) από το Δήμαρχο Ξάνθης και τους εμπλεκόμενους φορείς σχατικά με το κτιριακό πρόβλημα του 4ου ΓΕΛ.
4.    Η επανεξέταση από όλα τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. του τελευταίου πρακτικού καθώς υπήρξε διαφωνία από τους Ιωαννίδη Α., Κασάπη Κ., Δαμιανάκη Ε., Σταυριανός Α. για τον τρόπο που κατέγραψε ο γραμματέας, Ιωαννίδης Χρήστος, το 2ο θέμα που αφορούσε στο δικαίωμα εγγραφής στην ΕΛΜΕ Ξάνθης, εκπαιδευτικών του Ιδιωτικού Μειονοτικού Γ/σίου-Λυκείου Ξάνθης. Ως εκ τούτου η 16η  πράξη (3-12-2016) δεν μπορεί να κλείσει.
Πράξη 3η (11-1-2017)
Παρούσες/ντες: Λουκοπούλου Μ., Ιωαννίδης Α., Δαμιανάκη Ε., Σταυριανός Α., Ζήση Σ., Πολυχρονίδης Μ.

1.     Συζητήθηκε η πρόταση της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Α.Μ.Θ. για τη μοριοδότηση των σχολείων σύμφωνα με την οποία τα σχολεία της Ξάνθης υπολογίζονται κατά 3 μόρια λιγότερο. Η πρόταση της ΕΛΜΕ είναι να παραμείνει το προηγούμενο καθεστώς και να αναμοριοδοτηθεί το 8ο Γ/σιο Ξάνθης (Δροσερού) με 5 μόρια λόγω της ιδιαιτερότητας και δυσκολιών του συγκεκριμένου σχολείου.

2.    Συζητήθηκαν προβλήματα χρηματοδότησης συστεγαζόμενων σχολείων και αποφασίστηκε να γίνει έρευνα για τον τρόπο κατανομής  χρημάτων συστεγαζόμενων από σχολικές επιτροπές άλλων νομών, καθώς και το όποιο νομικό πλαίσιο.
3.    Αποφασίστηκε η επίδοση ερωτήματος στο Δήμαρχο Ξάνθης σχετικά με τη μη απορρόφηση κονδυλίων από ΕΣΠΑ για σχολική στέγη λόγω μη κατάθεσης ώριμων προτάσεων από το Δήμο.

Πράξη 4η (18-1-2017)
Παρούσες/ντες: Λουκοπούλου Μ., Ιωαννίδης Α., Δαμιανάκη Ε., Σταυριανός Α., Ιωαννίδης Χρ., Ζήση Σ., Πολυχρονίδης Μ.

1.Με την παρουσία του Κασάπη Κ., προκειμένου να κλείσει η 16η  πράξη (3-12-2016) του απερχόμενου Δ.Σ. κατατέθηκε στο εν λόγω πρακτικό το παρακάτω κείμενο που συνυπογράφουν οι: Κασάπη Κ., Ιωαννίδης Α., Δαμιανάκη Ε., Σταυριανός Α.:
Επισυναπτόμενο κείμενο στην 16η  πράξη (3-12-2016)
Τα μέλη του Δ.Σ., Ιωαννίδης Αστέριος, Σταυριανός Αθανάσιος, Δαμιανάκη Ευαγγελία και Κασάπης Κωνσταντίνος, αφού διαπίστωσαν παραποίηση των πρακτικών για το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε στο συμβούλιο (αποδοχή αιτήματος εκπαιδευτικών Ιδιωτικού Μειονοτικού Γ/σίου - Λυκείου Ξάνθης να εγγραφούν στην ΕΛΜΕ Ξάνθης) και μετά την άρνηση του γραμματέα Ιωαννίδη Χρήστου να προβεί σε διόρθωση της “ερμηνείας” του ( δικαίωμα ψήφου των εν λόγω εκπ/κών), παραθέτουν το παρακάτω κείμενο:
Μετά και την απόλυση του εκπαιδευτικού Χότσικα Νιχάτ, στην ΕΛΜΕ Ξάνθης κατατέθηκε αίτημα από 18 εκπαιδευτικούς, αορίστου χρόνου, του Ιδιωτικού Μειονοτικού Γ/σίου Λυκείου Ξάνθης, να εγγραφούν μέλη στο σύλλογό μας. Προσκόμισαν, επιπλέον, ατομικές δηλώσεις ότι δεν ανήκουν σε άλλο πρωτοβάθμιο σωματείο. Λαμβάνοντας υπόψη ότι:
Το καταστατικό μας προβλέπει στο άρθρο 4 παρ. 3 τη δυνάτότητα να γίνονται κανονικά μέλη “οι εκπαιδευτικοί  των ισότιμων  σχολείων προς τα Δημόσια, που εδρεύουν στη γεωγραφική περιοχή της ΕΛΜΕ “
Το συγκεκριμένο σχολείο διέπεται από ένα ιδιότυπο καθεστώς (συνθήκη Λωζάνης) καθώς επιχορηγείται και το ελληνικό Δημόσιο και το ελληνόφωνο πρόγραμμα υλοποιείται από αποσπασμένους εκπαιδευτικούς μόνιμους ή αναπλητωτές της β/θμιας εκπαίδευσης.
Δεν υπάρχει άλλο πρωτοβάθμιο σωματείο στην Ξάνθη που να καλύπτει και να εκπροσωπεί τους συναδέλφους. Σε δευτεροβάθμιο επίπεδο,  μπορούν να εγγραφούν και στην ΟΙΕΛΕ.
Η ΕΛΜΕ Ροδόπης έχει εγγράψει  μέλη της, εδώ και δύο χρόνια, τους συναδέλφους του Τζελά Μπαγιάρ, αντίστοιχο σχολείο της Κομοτηνής.
Σημειώνουμε ότι σε προηγούμενη συζήτηση, απόντων των μελών της ΔΑΚΕ, και το μέλος του ΠΑΜΕ, Τεκέογλου Ιωάννης, τάχτηκε υπέρ της εγγραφής των συναδέλφων.
Σύμφωνα με τα παραπάνω και αναλογιζόμενοι ότι βασικός στόχος του σωματείου είναι η προάσπιση και προαγωγή των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, κάνουμε δεκτό το άιτημα των συναδέλφων εκπαιδευτικών να γίνουν μέλη στην ΕΛΜΕ Ξάνθης.
 2.Προετοιμασία θεμάτων  συζήτησης της αντιπροσωπίας ΕΛΜΕ Ξάνθης κατά την παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ ΑΜΘ στον περιφερειακό, κ. Κεραμάρη ( ΕΠΑΛ, μοριοδότηση, δημιουργικές εργασίες, ωράριο εργασίας συναδέλφων γραφείου Ο.Φ.Α.)
 4.Ενημέρωση από τον αιρετό του ΠΥΣΔΕ, Κασάπη Κ.
  
Πράξη 5η (23-1-2017)
Παρούσες/ντες: Λουκοπούλου Μ., Ιωαννίδης Α., Δαμιανάκη Ε., Ιωαννίδης Χρ., Ζήση Σ., Πολυχρονίδης Μ.

1.Αποφασίστηκε να ζητηθεί από την ΟΛΜΕ η συνδικαλιστική κάλυψη των συναδέλφων που θα αρνηθούν να εκπονήσουν δημιουργικές εργασίες σύμφωνα με το σκεπτικό που βάζει η ΟΛΜΕ στα κείμενά της.
2.Ορισμός ραντεβού με το Δήμαρχο Ξάνθης και τους εμπλεκόμενους φορείς σχετικά με τα προβλήματα σχολικής στέγης.
3.Προγραμματισμός επισκέψεων στα σχολεία. Προτεραιότητα στα ΕΠΑΛ (μαθητεία, κλείσιμο τμημάτων-τομέων-ειδικοτήτων)
4.Διερεύνηση για τη διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας για το Νέο Λύκειο και γενικότερα τις αλλαγές που δρομολογούνται στη β/θμια εκπ/ση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου