Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Καταγγελία του ΔΣ της ΕΛΜΕ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ενημερώθηκε ότι στις 11/2 στις 2μμ θα γινόταν ενημέρωση από τη σύμβουλο Κα Αλεξάνδρου για την αυτοαξιολόγηση στο 1ο Γυμνάσιο ύστερα από πρόσκληση του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου. Μετά από συζήτηση πάνω στο θέμα πάρθηκε η απόφαση να παραβρεθούν μέλη του ΔΣ στην ενημέρωση.
Το πρωί πληροφορηθήκαμε ότι η ώρα της ενημέρωσης άλλαξε για τις 12 το μεσημέρι όταν το μόνο μέλος του ΔΣ που ήταν διαθέσιμο ήταν ο Γιάννης Τεκέογλου ο οποίος και προθυμοποιήθηκε να παρευρεθεί. Na επισημάνουμε ότι την Τρίτη 11/2 το μέλος του ΔΣ Κ.Κασάπης θα έλλειπε με προγραμματισμένη από καιρό άδεια ενώ Τρίτη είναι η μέρα που συμπληρώνει το ωράριό του σε άλλο σχολείο ο συνάδελφος Θ.Αγγελακόπουλος.
Ο διευθυντής του σχολείου Κος Πυλαρινός όμως δεν επέτρεψε την παρουσία του μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι πρόκειται για συνεδρίαση του συλλόγου. Ο συνάδελφος αποχώρησε με την πικρία ότι κανένα από τα παρόντα μέλη του συλλόγου του σχολείου δεν υπερασπίστηκε την παρουσία ενός εκλεγμένου αντιπροσώπου του σε μια απλή ενημέρωση.
Καταγγέλλουμε τον διευθυντή του σχολείου Κ.Πυλαρινό γιατί, με το πρόσχημα ‘ότι πρόκειται για συνεδρίαση συλλόγου, (αλήθεια η Κα Αλεξάνδρου είναι μέλος του συλλόγου;) δεν επέτρεψε την παρουσία μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ στην ενημερωτική συνάντηση και δεν σεβάστηκε τα συνδικαλιστικά όργανα στα οποία και ο ίδιος είχε εκλεχθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που πρώην συνδικαλιστικά στελέχη και νυν στελέχη της διοίκησης ξεχνούν τις αγωνίες των συναδέλφων/ισσών και πρόθυμα εκτελούν τις εντολές που προέρχονται από το υπουργείο.

Καλούνται οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και, με τη στάση τους, να τοποθετηθούν όχι απέναντι στα στελέχη της διοίκησης αλλά απέναντι στην πολιτική που συνθλίβει και τη ζωή τους και τη δημόσια εκπαίδευση.
------------
Η παραπάνω καταγγελία πέρασε κατά πλειοψηφία. Μειοψήφησε ο Τάσος Βρένος.

7 σχόλια:

  1. Να διαγραφεί πάραυτα από μέλος της ΕΛΜΕ. Τι άλλο περιμένετε δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τώρα θα τα μάθουμε τα φασισταριά της δεξιάς??
    γνωστοί όλοι τους, σαν τον Πυλαρινό, αντίστοιχοι διευθυντές...βάζουν υποψηφιότητα και στα ψηφοδέλτια.
    πάρτε τους την κομματική ταυτότητα και οι περισσότεροι, δεν γίνονται ούτε θυρωροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή ο κύριος Βρένος συμφωνεί με την στάση του διευθυντή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα φασισταριά της αριστεράς ας μάθουν επιτέλους την νομοθεσία και τον τρόπο λειτουργίας του Συλλόγου Διδασκόντων.
    Διαγράψτε όλους όσους δεν είναι φασίστες της αριστεράς για να βάζετε μόνο εσείς υποψηφιότητα στις εκλογές. Έτσι θα έχετε ποσοστά επιτυχίας 100%!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΡΘΡΟ 37 ΠΑΡ19:ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΔ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Η ΤΟΥ Δ/ΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΑΝ ΤΟΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ Η ΕΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφοίν μύθον ακούσεις». Δηλαδή μη δικάσεις αν δεν ακούσεις και τις δύο πλευρές.Άραγε κύριοι της Αριστεράς με τις δημοκρατικές σας ευαισθησίες τηρήσατε το παραπάνω ρητό στην συγκεκριμένη περίπτωση ή δημοκρατικά..... αποφανθήκατε και ενεργήσατε; Θα μας απαντήσει η κ. πρόεδρος να μάθουμε και μεις οι απλοί θεατές πως λειτούργησε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή