Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

45 ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ. Επιστολή Επιτροπής Αγώνα εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα

Είναι δύσκολο να αφυπνίσεις συνειδήσεις, δεν το κατάφεραν κόμματα, συνδικαλιστές. Είναι δύσκολο να μιλήσεις στις καρδιές των συνανθρώπων σου, που βιώνουν σχεδόν τα ίδια προβλήματα με σένα αλλά δεν μπορούν να ισορροπήσουν και να επιλέξουν να αγωνιστούν για την ζωή τους και την ζωή των παιδιών τους .
Ανοίγουμε εμείς, η Επιτροπή Αγώνα εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, μια τεράστια αγκαλιά για σένα Συνάδελφε της διαθεσιμότητας , που δεν ήσουν από την αρχή πλάι μας στους Αγώνες. Που πιθανόν να λείπεις σήμερα από τις φωτογραφίες του πανό μας, θα προστεθείς αύριο! Ποτέ δεν είναι αργά. 45 ημέρες μένουν πριν την απόλυση! Μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα. Αλληλέγγυοι, Ενωμένοι.
Σε σένα συνάδελφε, που θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό που δεν είσαι την δεδομένη στιγμή στην θέση μας και προσπαθείς να συνεχίσεις, σαν να μην συμβαίνει τίποτα! Στην αρχή ένοιωθες καλύτερα λέγοντας ‘’κάπου θα τους τακτοποιήσουν, μέσα ή έξω από το Υπουργείο Παιδείας ‘’ή δεν το σκεφτόσουν καν και συνέχιζες την καθημερινότητας σου. Η αλήθεια είναι μία και το ξέρεις. Πρέπει να δώσουμε φόρο αίματος στην Τρόικα. 537 συνάδελφοι θα απολυθούν στις 22 Μάρτη και 1308 συνάδελφοι θα προσπαθούν, σε όλα τα μέρη της Ελλάδος να βρουν τρόπο να ζήσουν μακριά από τις οικογένειές τους ,με άγνωστο εργασιακό καθεστώς, στους ΟΤΑ ή σε άτυπες δομές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης(ΙΕΚ-ΣΕΚ),που δυστυχώς και αυτές είναι με ημερομηνία λήξης .Κρατάμε όμως το θετικό πρόσημο ,τους συναδέλφους που είναι στα σχολεία. Ευτυχώς αυτοί σώθηκαν ή όχι; Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης το είπε ξεκάθαρα ‘’ θα γίνουν αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς όλων των δημοσίων υπαλλήλων θα αναθεωρηθεί το Σύνταγμα’’ ‘Άρα συνάδελφοι το εργασιακό μας καθεστώς που είχαμε στα σχολεία μας μέχρι τώρα όλοι θα το χάσουμε!
Θα παλεύεται να είσαστε σε ποια θέση της ποσόστωσης στην αξιολόγηση στους άριστους ,στους καλούς, κάτω απ’ την βάση . Εκεί αρχίζει η κόλαση να βλέπεις το κομματικό στέλεχος να υπερισχύει πάντα και εσύ να σκύβεις όλο και ποιο πολύ το κεφάλι!  Να νοιώθεις την αδικία κάθε μέρα στο πετσί σου! Πώς θα αξιολογηθεί ο εκπαιδευτικός; Βάση της διδακτικής του εμπειρίας. Για τις 1.800 ώρες που διδάσκει θα αξιολογηθεί σε δύο διδακτικές ώρες. Δηλαδή είναι σαν να ζητάμε από έναν κρητικό κινηματογράφου, να κρίνει μια ταινία δύο ωρών σε οκτώ δευτερόλεπτα. Αυτή είναι η Αξιολόγηση. Ποιους θέλουν να διώξουν από τα σχολεία; Αυτούς που είναι ασύμφοροι, τους παλιούς. Το μόνο κριτήριο είναι το ύψος του μισθού. Δεν θέλουν υψηλούς μισθούς . Τι θέλουν; Συναδέλφους νέους με διδακτορικά, μεταπτυχιακά, με…., με…… και να τους πληρώνουν 700 ευρώ (αυτό δεν το λένε)
Αυτή είναι η πραγματικότητα και την ξέρεις καλά. Πίστεψέ την και σήκωσε το ανάστημά σου Μαζί μας, αλληλέγγυοι. Τώρα που έρχεται το τέλος το δικό μας και η αρχή, η δική σου δεν μπορείς να πεις ότι, δεν είχες την ευκαιρία να παλέψεις για τον εαυτό σου-Εμείς δεν την είχαμε! Έλα να σταθούμε όλοι μαζί, να σχηματίσουμε έναν τοίχο άμυνας απέναντι στην βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης.

Δάσκαλος σκυφτός αμόρφωτος λαός

Ενωμένοι –Αντιστεκόμαστε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου