Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε το παρακάτω πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων για το επόμενο διάστημα, με κύρια αιχμή την αποτροπή των απολύσεων στις 22/3/2014:
------------------(αφορούν κινητοποιήσεις που ήδη έγιναν)
Τρίτη, 25/2/2014 απόγευμα: Συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος
Πέμπτη, 6/3/2014: Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρίωρη στάση εργασίας (11 – 2 μ.μ. και 2 – 5 μ.μ.) και πρόταση στις ΕΛΜΕ που θα οργανώσουν συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας να κηρύξουν συμπληρωματική τρίωρη στάση
Πραγματοποίηση Γ.Σ. των ΕΛΜΕ μέχρι 26/2/2014
Πέμπτη, 27/2/2014: Γ.Σ. Προέδρων των ΕΛΜΕ στην Αθήνα
Στις Γ.Σ. των ΕΛΜΕ το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εισηγείται το παρακάτω Πρόγραμμα Δράσης:
α)         48ωρη απεργία στις 13 – 14/3/2014 και
β)         Πενθήμερη απεργία 17/3 – 21/3
Μετά τις 21/3 θα ακολουθήσει κύκλος νέων Γ.Σ. για εκτίμηση της κατάστασης.

4 σχόλια:

  1. απεργία, χωρίς απεργούς δεν γίνεται..πάρτε το χαμπάρι..δεν βαρεθήκατε να μετράτε 15% στις απεργίες??

    ..α ναι..ξέρω...τώρα θα βγουν οι συριζάκηδες να πουν, ότι είναι το μόνο όπλο....σίγουρα, γι' αυτό μας πατάνε στο λαιμό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πες εσύ ένα τρόπο αντίδρασης για να πάψουν να μας πατάνε στο λαιμό

      Διαγραφή
    2. πολλές φορές στις συνελεύσεις, έχουν προταθεί τρόποι αντίδρασης...φυσικά πάνε αντίθετα στις πρακτικές των κομμάτων σας, και αγνοείτε τους συναδέλφους..γι' αυτό οι συνδικαλιστές, έχουν χάσει κάθε επαφή με τον εργαζόμενο και στις συνελεύσεις πλέον είστε ελάχιστοι.

      Διαγραφή
    3. 1ον Δεν ανήκω στους εκπαιδευτικούς, αλλά στους γονείς.Μπήκα στην ιστοσελίδα της ΕΛΜΕ πρώτη φορά γιατί διάβασα με προσοχή τα σχετικά με το ΄my school; και ξέρω πολύ καλά τι έγινε στην Αμερική όταν εφαρμόστηκε κάτι αντίστοιχο.Με ενδιαφέρει, λοιπόν,να μάθω τις απόψεις των καθηγητών σχετικά με το θέμα,αγγίζουν τη τύχη του παιδιού μου.Δεν γνωρίζω τι γίνεται στις συνελεύσεις σας και ποιοι τρόποι αντίδρασης προτείνονται.
      2ον Είμαι και εγώ μια μονάδα από το σύνολο των εργαζόμενων που τους έχουν τοποθετήσει με το κεφάλι κάτω,γι΄αυτό και έγραψα το σχόλιο.
      3ον Στο προκείμενο.Ξεκινώ από τη βάση συμφωνίας,ότι παραδέχεσαι ότι μας πατάνε στο λαιμό και ότι πρέπει να αντιδράσουμε.Από εδώ θα ξεκινήσουμε,χωρίς φόβο,χωρίς γκρίνιες,χωρίς ηττοπάθεια όσοι θέλουμε να σταθούμε εμείς και όλοι οι εργαζόμενοι με το κεφάλι επάνω.Για τα υπόλοιπα έχω να πω τούτο .Έχω βαρεθεί να ακούω για τις πρακτικές των κομμάτων.Όλοι τις γνωρίζουμε και των παλαιότερων,παλαιών,νυν, νεωτέρων και μπορώ να πω και των διαμορφούμενων,58 και βάλλε...Και εδώ υπάρχει ένα ζήτημα, αν η αναφορά στις πρακτικές αυτές γίνεται χωρίς δόλο καλώς γίνεται,γιατί μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε.Φοβάμαι όμως ότι τις περισσότερες φορές γίνεται με δόλο εξυπηρετώντας λογικές και πρακτικές αφοπλισμού του εργαζόμενου κόσμου.Και κάτι ακόμη, καλά θα είναι να αποφεύγονται οι κτητικές αντωνυμίες στην αναφορά στα κόμματα,ποτέ αυτά που υπαινίσσεσαι και αυτά που υποθέτω πως συμφωνείς δεν ήταν δικά μου, και πολλών ακόμη .

      Διαγραφή