Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Γενική Συνέλευση και Εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ

Υπενθυμίζουμε τη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 24/2/2014, στις 8μμ, στο Εργατικό Κέντρο. Θέματα:
- Προτεινόμενο πρόγραμμα δράσης από το ΔΣ της ΟΛΜΕ.
- Συζήτηση για δυνατότητα δράσεων μετά την κατάσταση που διαμορφώθηκε σχετικά με την ΑΕΕ .

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ του ΔΣ της ΟΛΜΕ
 Συλλαλητήριο την ημέρα συνάντησης τρόικας με τον Υπουργό Διοικητικής  Μεταρρύθμισης
Πέμπτη, 6/3/2014: Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρίωρη στάση εργασίας (11 – 2 μ.μ. και 2 – 5 μ.μ.) και πρόταση στις ΕΛΜΕ που θα οργανώσουν συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας να κηρύξουν συμπληρωματική τρίωρη στάση
- Πραγματοποίηση Γ.Σ. των ΕΛΜΕ μέχρι 26/2/2014
- Πέμπτη, 27/2/2014:Γ.Σ. Προέδρων των ΕΛΜΕ στην Αθήνα στις 10 π.μ.
- Συμμετοχή στην48ωρη απεργία στις 13 – 14/3/2014 που έχει ήδη προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ
Στις Γ.Σ. των ΕΛΜΕ το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εισηγείται το παρακάτω Πρόγραμμα Δράσης:
- Συνέχιση των κινητοποιήσεων με Πενθήμερη απεργία 17 με 21/3

- Μετά τις 21/3 θα ακολουθήσει κύκλος νέων Γ.Σ. για εκτίμηση της κατάστασης.

Διαβάστε παρακάτω όλη την εισήγηση μαζί με το σκεπτικό.

Συνάδελφοι,
Λίγες μόνο ημέρες  πριν τη λήξη του 8μηνου της διαθεσιμότητας στην οποία έχουν τεθεί 1845 συνάδελφοί μας από τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ, βρισκόμαστε μπροστά στην πιο κρίσιμη στιγμή για το συνδικαλιστικό μας κίνημα. Η κυβέρνηση υλοποιώντας την πολιτική της τρόικας έχει σχεδιάσει τις πρώτες απολύσεις μονίμων δημόσιων υπαλλήλων. Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε αυτή την εξέλιξη. Κανείς εκπαιδευτικός δεν  πρέπει να απολυθεί στις 22/3/14. Είναι ζήτημα τιμής για το εκπαιδευτικό μας κίνημα. Οι εκπαιδευτικοί διδάσκουμε τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη. Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε και στην πράξη πως οι αξίες μας είναι πάνω από τους αριθμούς και  τις «δεξαμενές», πάνω από τους ανθρωποφαγικούς σχεδιασμούς κυβέρνησης και τρόικας. Και βέβαια δεν είναι μόνο θέμα αλληλεγγύης. Αν ανοίξει η κερκόπορτα των απολύσεων στο δημόσιο, γνωρίζουμε όλοι πως θα έχουν σειρά και άλλοι συνάδελφοι.
Όλοι γνωρίζουμε τους σχεδιασμούς τους για 11.400 απολύσεις μέσα στο 2014.
Όλοι μας γνωρίζουμε πως η εκπαίδευση είναι ένας χώρος του δημόσιου, μαζί με την  υγεία και την τοπική αυτοδιοίκηση, που έχουν στοχοποιηθεί από τρόικα και κυβέρνηση και για τις επόμενες διαθεσιμότητες και απολύσεις.
Όλοι γνωρίζουμε πως μέσα σε τρία χρόνια οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μειώθηκαν κατά 30%. 30.000 εκπαιδευτικοί λιγότεροι.
Όλοι γνωρίζουμε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης να μειώσει ακόμα περισσότερο τον αριθμό των εκπαιδευτικών τα επόμενα χρόνια.
Συνάδελφοι,
Όλοι μας γνωρίζουμε πως οι δαπάνες για την παιδεία μειώθηκαν ήδη κατά 35% από το 2009, μείωση που σχεδιάζεται να φτάσει το 2016 στο 50%!! Αυτό θα έχει επίπτωση σε όλες τις πλευρές του δημόσιου σχολείου αλλά και στα εργασιακά μας δικαιώματα. Ο προϋπολογισμός του 2014 προβλέπει νέες συγχωνεύσεις σχολείων ακόμα σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ο νέος νόμος για το λύκειο και την ΤΕΕ (4186/13) με την καθιέρωση της τράπεζας θεμάτων και των πανελλαδικού τύπου εξετάσεων σε όλες τις τάξεις και σε όλα τα μαθήματα και στους δύο τύπους λυκείων θα αυξήσει τη μαθητική διαρροή, μειώνοντας τελικά τον αριθμό των μαθητών στο λύκειο ωθώντας τους στη πρόωρη μεταγυμνασιακή στενή κατάρτιση και τη μαθητεία. Αυτή η εξέλιξη θα μειώσει τελικά και  τις θέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών στο λύκειο.

Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση συνολικά δημιουργεί μέσω του νέου πειθαρχικού δίκαιου αλλά και της προωθούμενης αξιολόγησης – χειραγώγησης των εκπαιδευτικών αλλά και της αξιολόγησης των σχολείων, ένα τρομοκρατικό κλίμα που υπονομεύει την εκπαιδευτική διαδικασία και διαλύει τη συλλογικότητα. Οφείλουμε να αντισταθούμε σε αυτή την πολιτική. Οφείλουμε να προστατέψουμε το δημόσιο σχολείο και τις εργασιακές σχέσεις από αυτή την άγρια επίθεση. Με ασπίδα τη συλλογικότητά μας και τις αξίες του κινήματός μας. Η αξιολόγηση που θέσπισε η κυβέρνηση έχει στόχο την κατηγοροποίηση  και το κλείσιμο σχολείων και την μισθολογική καθήλωση αλλά και τη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών. Αρνούμαστε να αφήσουμε να μετατραπεί σε ζούγκλα το δημόσιο σχολείο και οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών.
Συνάδελφοι,
Ορθώνουμε το ανάστημά μας. Συνεχίζουμε τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις μας που ξεκινήσαμε από το περασμένο καλοκαίρι. Όλα τα αιτήματά μας ισχύουν και είναι δίκαια. Λέμε όχι στην εξαθλίωσή μας. Αντιστεκόμαστε στη διάλυση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών μας σχέσεων. Όχι στην αξιολόγηση-χειραγώγηση των εκπαιδευτικών και την κατηγοριοποίηση των σχολείων. Όχι στις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις του ν.4186/13. Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους. Συνεργαζόμαστε με γονείς και μαθητές, με όλους τους εργαζόμενους για να στηρίξουμε τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.
Καμία απόλυση εκπαιδευτικού στις 22/3/14. Να επιστρέψουν οι τομείς και ειδικότητες της ΤΕΕ που καταργήθηκαν. Όχι στο κλείσιμο  σχολείων. Κανείς μαθητής έξω από το σχολείο.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Κανείς μαθητής, κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει.
Να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ  με μαζικούς κοινωνικούς αγώνες.
Όλοι στις γενικές συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις και την απεργία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
 Συλλαλητήριο την ημέρα συνάντησης τρόικας με τον Υπουργό Διοικητικής  Μεταρρύθμισης
Πέμπτη, 6/3/2014: Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρίωρη στάση εργασίας (11 – 2 μ.μ. και 2 – 5 μ.μ.) και πρόταση στις ΕΛΜΕ που θα οργανώσουν συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας να κηρύξουν συμπληρωματική τρίωρη στάση
Πραγματοποίηση Γ.Σ. των ΕΛΜΕ μέχρι 26/2/2014
Πέμπτη, 27/2/2014:Γ.Σ. Προέδρων των ΕΛΜΕ στην Αθήνα (Ξενοδοχείο “Electra Palace”, Ναυάρχ. Νικοδήμου 18-20, Πλάκα, Tηλ: 210 3370000) στις 10 π.μ.
Συμμετοχή στην48ωρη απεργία στις 13 – 14/3/2014 που έχει ήδη προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ
Στις Γ.Σ. των ΕΛΜΕ το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εισηγείται το παρακάτω Πρόγραμμα Δράσης:
Συνέχιση των κινητοποιήσεων με Πενθήμερη απεργία 17/3 – 21/3

Μετά τις 21/3 θα ακολουθήσει κύκλος νέων Γ.Σ. για εκτίμηση της κατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου