Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης 24/2/2014

Η συμμετοχή στη χθεσινή (24/2) ΓΣ ήταν απογοητευτική, κυρίως αν ληφθεί υπόψη ότι, σε λιγότερο από μήνα, συνάδελφοί και συναδέλφισσές μας θα είναι απολυμένοι/ες οριστικά και ότι, με πιέσεις και εκφοβισμό και παρόλη την, επί της ουσίας, διαφωνία όλων μας, η ΑΕΕ ξεκίνησε να εφαρμόζεται σε πολλά σχολεία. Σύμφωνα με το καταστατικό όταν η συνέλευση δεν έχει απαρτία, απόφαση σχετικά με την εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ παίρνει το ΔΣ της ΕΛΜΕ. Πάγια θέση των ΔΣ της Ξάνθης τα τελευταία χρόνια είναι να γίνεται σεβαστή η άποψη των ατόμων που αφιερώνουν το χρόνο τους και την ενέργειά τους και συμμετέχουν.
Οι αποφάσεις της ΓΣ λοιπόν ήταν:
hΣυμμετοχή στην 48ωρη απεργία 13-14/3, παμψηφεί.
hΠρόταση για εξαγγελία από τώρα και προετοιμασία απεργίας στις Πανελλαδικές, παμψηφεί.
hΑκόμη μια 48ωρη τις μέρες που είναι προγραμματισμένες οι απολύσεις, κατά πλειοψηφία.

Η αποφάσεις κοινοποιήθηκαν και στις άλλες ΕΛΜΕ με πρόταση να τεθούν στις γενικές συνελεύσεις που είναι προγραμματισμένες σήμερα και αύριο. Επειδή στις συνελεύσεις των προέδρων των ΕΛΜΕ οι αποφάσεις για να εφαρμοστούν πρέπει να συγκεντρώνουν τα 2/3 των ψήφων και επειδή το σύνολο των παρόντων θεωρεί ότι οι απολύσεις των συναδέλφων/ισσών μας δεν πρέπει να περάσουν χωρίς κινητοποίηση αποφασίστηκε ότι στην περίπτωση που στην πρώτη ψηφοφορία η πρότασή μας δεν περνάει θα στηριχθεί από την ΕΛΜΕ μας η πρόταση που θα περιέχει απεργία στις Πανελλήνιες ή η αγωνιστικότερη που θα μπορεί να συγκεντρώσει τα 2/3 των ψήφων.

Επίσης αποφασίστηκαν:
hΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης την πρώτη μέρα της απεργίας (Πέμπτη 13/3) στις 6:45πμ. Θα γίνει πρόταση συμμετοχής και σε άλλα σωματεία και συλλογικότητες.
h Αφισοκόλληση στην πόλη την Τετάρτη 12/3. Ραντεβού την Τετάρτη 12/3 στις 8μμ στα γραφεία της ΕΛΜΕ.

hΣχετικά με την αυτοαξιολόγηση: θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα κείμενο βασισμένο στο κείμενο της ΕΛΜΕ «Επισημάνσεις και ενστάσεις σχετικά με την «Αξιολόγηση τουΕκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας (ΑΕΕ)» για συμπλήρωση από τους/τις συναδέλφους/ισσες και στη συνέχεια θα κυκλοφορήσει στα σχολεία για υπογραφές. Το κείμενο με τις υπογραφές θα σταλεί στο υπουργείο και στον τύπο.

hΣτη ΓΣ συζητήθηκε επίσης η χαρακτηριστική καθυστέρηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ να πάρει θέση σχετικά με την ΑΕΕ καθώς και η αδυναμία του να επικοινωνήσει τα προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας στους πολίτες, με αποτέλεσμα την έλλειψη συμμαχιών. Για το λόγο αυτό, και σε πρώτη φάση, ζητούμε από το ΔΣ της ΟΛΜΕ, για ακόμη μια φορά, τη δημοσίευση των πρακτικών των συνεδριάσεων του ΔΣ.

13 σχόλια:

  1. εμπρός σύντροφοι..καλη απεργία..ναι, εσείς οι 10! κάτι ξέρετε παραπάνω..έχετε πιάσει το σφυγμό των καταστάσεων!
    Προφανώς, οι υπόλοιποι που δεν έρχονται σε συνελεύσεις, που δεν συμμετέχουν πλέον στις απεργίες, είναι οι κακοί!
    ο Αλέξης σώζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με ποσοστό συμμετοχής στην Γ.Σ. μόλις 2% θα πρέπει να έχετε πολύ μεγάλο θράσος για να βγάζετε και αποφάσεις. Στην συνέλευση των προέδρων η πρόεδρος θα εκπροσωπεί μόνο του 13 που ήταν στην Γ.Σ. και όχι τους 700 εκπαιδευτικούς της Ξάνθης. Στις επόμενες απεργίες η πρόεδρος θα πρέπει να έχει την απαίτηση να την ακολουθήσουν μόνο οι 13 και όχι οι 700.
    Πρόταση: Όσοι δεν ήταν στην Γ.Σ. να διαγραφούν από μέλη της ΕΛΜΕ Ξάνθης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνούμε με την πρόταση..διαγραφή..να μείνουν οι 13, που θα κάνουν και την απεργία!

      Διαγραφή
  3. Μιας και όσοι σχολιάζετε, (δύο ή τρεις), είστε ακόμη λιγότεροι από τους δεκατρείς που σχολιάζετε της συνέλευσης, μήπως να περνούσατε από τα γραφεία της ΕΛΜΕ να ζητήσετε τη διαγραφή σας; Γιατί φαντάζομαι πως ούτε εσείς εκπροσωπείτε τους επτακόσιους. Ανάθεμα δε αν κάποιος από τους επτακόσιους έχει το θάρρος και την παρρησία της εκπροσώπησης του εαυτού του.

    Μια άλλη πρόταση που έχω να σας κάνω, χωρίς να γνωρίζω σε ποιους απευθύνομαι, είναι την επόμενη φορά να περάσετε από τη συνέλευση και όχι απλά να διαφωνήσετε με τις προτάσεις της ΕΛΜΕ, αλλά να καταθέσετε και τις δικές σας προτάσεις και γιατί όχι να επικρίνετε και να κατακρίνετε τόσο τα άτομα που απαρτίζουν το Δ.Σ. όσο και εκείνους που θεωρείτε υπεύθυνους. Ούτε θα σας αρνηθεί κανείς το βήμα, ούτε θα σας πει κανείς τίποτα επειδή έχετε μια διαφορετική άποψη σε κάποιο θέμα.

    Προφανώς θα συμφωνείτε ότι από τους 700 δεν είναι δυνατόν μόνο οι δεκατρείς να μην είχαν δουλειά εκείνη τη στιγμή. Μάλλον θα είστε σύμφωνοι και με την άποψη ότι οι εξακόσιοι ογδόντα τρεις που δεν ήταν στη συνέλευση, έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στο προεδρείο της ΕΛΜΕ. Εκτός αν οι εξακόσιοι ογδόντα τρεις ψάχνουν τους αποδιοπομπαίους τράγους της αδιαφορίας τους.

    Αν δεν συμφωνείτε με τις παραπάνω περιπτώσεις θα συμφωνείτε με εκείνη που θέλει τους συναδέλφους αηδιασμένους από τους συνδικαλιστές, με αποτέλεσμα να μην συμμετέχει στις συνελεύσεις. Κανένα πρόβλημα. Απλά δεν έχει δικαίωμα να κρίνει, όπως έχει κάθε δικαίωμα να μην ακολουθεί τις αποφάσεις των συνελεύσεων.

    Αν πραγματικά όμως είναι αγανακτισμένος και αηδιασμένος ο κόσμος, ας έρθει στη συνέλευση να τους γιουχαΐσει για να καταλάβουν ότι πρέπει να κάνουν αυτό που θέλουμε εμείς κι όχι ότι θέλουν εκείνοι.

    Τέλος υπάρχουν και οι εκλογές, που αν κάποιος δεν ψηφίζει τότε απλά καταχράται εκείνη τη μέρα ώστε να μην πάει στο σχολείο του και να κάνει αργία και άρα είναι τουλάχιστο μικροπρεπείς, κι όποιος ψηφίζει μεν και δεν συμμετέχει στις συνελεύσεις δε, σημαίνει ότι είναι τουλάχιστον ευθυνόφοβος και προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τους εκάστοτε δεκατρείς μιας συνέλευσης, κατακρίνοντας τους.

    Εν κατακλείδι προτείνω να μη ξαναγίνει συνέλευση για κανένα λόγο, να απολυθούν αυτοί που είναι σε διαθεσιμότητα, να είμαστε έτοιμοι να πάμε στο διάολο και οι υπόλοιποι αλλά κανείς μας δεν θα βγάλει κουβέντα για κανένα ζήτημα ούτε στην ΕΛΜΕ, ούτε σε συζήτηση με συναδέλφους, ούτε στην οικογένεια του.

    Όπως σωστά είπε παλιότερα κάποιος συνάδελφος, ένα κωλοσυνάφι είμαστε, ως τέτοιοι συμπεριφερόμαστε και πολύ καλά και λίγα μας κάνουν. Απορώ δε πως ακόμη το προεδρείο δεν έχει δηλώσει σύσσωμο παραίτηση, μέχρι τις επόμενες εκλογές, για να δω εκεί το μεγαλείο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έρχονται στις συνελεύσεις...ούτε εκείνοι που ψήφισαν το ΔΣ...τόση αηδία για τα συνδικαλιστικά και λέρες-εργατοπατέρες της Αθήνας..
      προφανώς, δεν έχεις παει στο παρελθόν σε συνελεύσεις..αλλιώς, θα γνώριζες, οτι πολλοί συνάδελφοι στο παρελθόν, έλεγαν οτι δεν αντέχουν απεργίες, να βρεθούν άλλοι τρόποι αντίδρασης (με συγκεκριμένες προτάσεις)...
      ..όχι αγάπη μου..το κόμμα, το μαντρόσκυλο του κόμματος, ο εργατοπατέρας της Αθήνας, δεν αφήνει..μόνο απεργία!
      Γι' αυτό έμειναν μόνοι τους και μόνοι τους πορεύονται, μακριά από τον παλμό του συναδέλφου!

      Διαγραφή
    2. Πίστεψέ με δεν διαφωνώ σε τίποτα από όσα γράφεις, με τη διαφορά ότι επί σειρά ετών συμμετέχω στις συνελεύσεις. Όμως προτιμώ να είμαι εκεί και να τους απαντώ ή να τους προτείνω ή να τους ρωτώ, για να έχω ήσυχη και τη συνείδησή μου ότι έκανα όλα εκείνα που θα μου επιτρέψουν αν χρειαστεί να τους κρίνω και να τους κατακρίνω από τον καναπέ μου.

      Όσο για τα κόμματα και τους ταγούς, τα έχουμε πει ουκ ολίγες φορές. Εφόσον δεν το καταλαβαίνουν, τότε μαζικά στις συνελεύσεις για να τους το δώσουμε να το καταλάβουν, ή δεν πατάει ψυχή στις εκλογές και πάμε όλοι για μάθημα. Τίμια πράγματα.

      Τα υπόλοιπα είναι κατανάλωση σάλιου και θερμίδων στην πληκτρολόγηση. Αλλιώς είπαμε και πιο πάνω τι είμαστε. Αν δεν θέλουμε να είμαστε τέτοιοι πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας κι όχι να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.

      Διαγραφή
  4. Θα συμφωνήσω και γω οτι είναι ξεφτίλα οι ΓΣ των 20 ατόμων και δεν θα πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις. Μόνο που οι ξεφτιλισμένοι είναι οι 700+ που έλειπαν και όχι οι παρόντες. Ξεφτιλισμένοι είναι αυτοί που βλέπουν οι συνάδελφοί τους να είναι οι πρώτοι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι που απολύονται από την εποχή Ελ. Βενιζέλου, και αυτοί κάθονται πίσω από τα πληκτρολόγια και κράζουν. Ξεφτιλισμένες κότες είναι αυτοί που υπογράφουν πρακτικά εναντίωσης στην αυτοαξιολόγηση και μετά τρέχουν να μπουν στις ομάδες.Ξεφτιλισμένα ανθρωπάκια είναι αυτοί που φωνάζουν για "άλλες μορφές αντίδρασης" , τις γνωρίζουν αλλά περιμένουν από τους 20 στις ΓΣ να τις ανακαλύψουν. Και όταν πια γίνει και κάποια "άλλη μορφή αντίδρασης" αυτοί πάλι λείπουν και φωνάζουν για απεργίες μόνο στις πανελλήνιες.
    Φτάνει πια κουράσατε.Σας ζούμε κάθε μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχεις δίκιο για την αυτοαξιολόγηση..αντέδρασαν στα λόγια, αλλά όλοι οι μεγαλοεπαναστάτες-αριστεράντζες, ήταν οι πρώτοι/ες, που ασχολήθηκαν και έβγαλαν αποτελέσματα-συμπεράσματα σε λύκειο της πόλης!
      Γελάει ο κόσμος!

      Διαγραφή
  5. "Το ναι σας να είναι ναι... και το όχι σας να είναι όχι." J.C.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προφανώς αυτό το μακροσκελές κείμενο (26/2/2014, 7:21μμ) γράφτηκε για να πείσει τους εαυτούς σας στο Δ.Σ. μαζί με τους 13 συνοδούς σας και όχι τους 687. Αμφιβάλλω αν το καταφέρατε και αυτό. Ο κόσμος κατάλαβε ότι δεν τρέχετε για την κοινωνία των εκπαιδευτικών αλλά για την κοινωνία του Αλέξη! Ψάχνετε εκπαιδευτικούς και απλώνετε το χέρι σας όχι για να δώσετε βοήθεια αλλά για να τους μαντρώσετε στο κομματικό σας κοπάδι. Έχουμε ανάγκη από ανθρώπους και όχι από πρόβατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε ανάγκη από ανθρώπους και όχι από πρόβατα.

      Διαγραφή
    2. Το μακροσκελές κείμενο γράφτηκε από έναν ο οποίος κατ' επανάληψιν έχει ασκήσει δριμύτατη κριτική στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, έχει καταθέσει προτάσεις τόσο στις συνελεύσεις όσο και από αυτό το ιστολόγιο και ποτέ δεν είχε καμία σχέση με κόμματα και πολιτικές. ΠΟΤΕ.

      Αν εσύ τώρα βλέπεις τον "Αλέξη" ή τον "Αντώνη" ή τον "Ευάγγελο" ή τον "Δημήτρη" ή τον "Μιχάλη" ή όποιον άλλον αρχηγό κόμματος θέλεις, τότε μάλλον ανήκεις στην συνομοταξία του πρόβατου κι όχι του ανθρώπου που ευαγγελίζεσαι. Εσύ είσαι πολιτικά και κομματικά παγιδευμένος κι έτσι ενεργείς. Σε ποιο σημείο είδες πολιτική τοποθέτηση; Θα σου πω εγώ. ΜΟΝΟ στο μυαλό σου μέσα.

      Για τα υπόλοιπα όπως έγραψα και στο "σεντόνι" πιο πάνω ελάτε στις συνελεύσεις να καταθέσετε τη δυσφορία σας, τη διαφωνία σας, τις προτάσεις σας ώστε να ενεργήσει και το προεδρείο ανάλογα. Αλλιώς αντί σχολίων κοιταχτείτε στο καθρέφτη και κάντε διάλογο με τον εαυτό σας. Αν δεν θέλεις λοιπόν να άγεσαι και να φέρεσαι αλλά θέλεις να αλλάξει κάτι, δεν έχεις παρά να γίνεις η αλλαγή που θέλεις. Ξεκίνα λοιπόν από το να εμφανίζεσαι στις συνελεύσεις. Δεν είναι κακό και δεν κολλάς καμία ασθένεια.

      Και σε τελική ανάλυση, οι δεκατρείς, είκοσι, τριάντα που παρακολουθούν τις συνελεύσεις σίγουρα ΔΕΝ ανήκουν στην ίδια πολιτική παράταξη, απλά στο χώρο εργασίας τα προβλήματα είναι κοινά, ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός.

      Διαγραφή
    3. "Αλλιώς αντί σχολίων κοιταχτείτε στο καθρέφτη και κάντε διάλογο με τον εαυτό σας." +1

      Διαγραφή