Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Συλλαλητήριο και ενημέρωση σχετικά με τη συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Με επιτυχία έγινε χθες (2/7/2013) το συλλαλητήριο που κήρυξε το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Το συλλαλητήριο κατέληξε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αντιπροσωπία του ΔΣ της ΟΛΜΕ και μια αναπληρώτρια, αντιπρόσωπος των αναπληρωτών/τριών, συναντήθηκε και έθεσε στο υπουργό και την υφυπουργό τα αιτήματα του κλάδου μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η απόσυρση του νέου πειθαρχικού.
Ο υπουργός έκανε λόγο αρχικά για εθελοντική μετακίνηση και θα ακολουθήσει η υποχρεωτική. Στη μετακίνηση δεν αποκλείονται και τα άλλα υπουργεία Ωστόσο δήλωσε ότι η κινητικότητα, αριθμός και ειδικότητες είναι στην αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας. Όσον αφορά το θέμα του πειθαρχικού δικαίου ζήτησε από την ΟΛΜΕ να καταθέσει συγκεκριμένο ενημερωτικό σημείωμα με τις προτάσεις του κλάδου.
Οι απαντήσεις δεν ικανοποίησαν την αντιπροσωπία της ΟΛΜΕ η οποία εκτίμησε ότι με την κινητικότητα, ουσιαστικά, το υπουργείο προσπαθεί να καλύψει τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Οι απαντήσεις του υπουργού γνωστοποιήθηκαν στους/στις συνέδρους και πάρθηκαν υπόψη στη διαμόρφωση των τελικών θέσεων και προτάσεων δράσης του συνεδρίου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, στο πλαίσιο της άμεσης εφαρμογής της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τέθηκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα τη μετακίνηση 5.000 εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου