Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Κινητοποίηση και ψήφισμα διαμαρτυρίας

Αρκετοί συνάδελφοι/ισσες μαζεύτηκαν σήμερα για να διαμαρτυρηθούν για την κατάργηση τριών κλάδων των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ και την ουσιαστική απόλυση 2500 συναδέλφων/ισσών. Στη συζήτηση που έγινε εκεί, αφού αναγνώστηκε, συμπληρώθηκε και ψηφίστηκε το ψήφισμα διαμαρτυρίας, αποφασίστηκε να επιδοθεί μαζικά στους βουλευτές του νομού Ξάνθης. Έγινε πορεία προς το γραφείο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σαλτούρου ο οποίος απουσίαζε και προς το γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Κοντού στον γραμματέα του οποίου επιδόθηκε το ψήφισμα και ζητήθηκε ραντεβού τις αμέσως επόμενες μέρες. Αποφασίστηκε να ανανεώσουμε τη συγκέντρωσή μας αύριο το πρωί στις 11πμ έξω από το κτίριο του ΟΤΕ για να επιδιώξουμε συνάντηση και με τον Σαλτούρο. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ απουσιάζει στην Αθήνα, σε τηλεφωνική, όμως, επικοινωνία δήλωσε ότι στηρίζει τον αγώνα των εκπαιδευτικών και θα στείλει σχετική ανακοίνωση.
Από τη σημερινή κινητοποίηση στο δρόμο για το γραφείο του βουλευτή Κοντού 

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας:
Θέμα: Ψήφισμα συγκέντρωσης διαμαρτυρίας 11/7/2013

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης καταγγέλλει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης ενάντια στο δημόσιο σχολείο. Μια πολιτική που
·αφού συρρίκνωσε το προσωπικό της εκπαίδευσης κατά 15,2% τα τελευταία 2 χρόνια και μείωσε τις δαπάνες για την παιδεία σε ένα από τα χαμηλότερα παγκόσμια ποσοστά,
·αφού αποφάσισε να μην ξαναπροσλάβει τους/τις 10000 αναπληρωτές/τριες που δούλευαν το 2012-13, παρόλο που την προηγούμενη σχολική χρονιά χανόταν πανελλαδικώς χιλιάδες ώρες διδασκαλίας εβδομαδιαίως εξαιτίας των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό και
·αφού απόλυσε πάνω από 3000 σχολικούς φύλακες και καθαριστές/τριες,
καταργεί τώρα τρεις ολόκληρους κλάδους των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ. Απόφαση που οδηγεί τους/τις μαθητές/τριες που επιθυμούν να ακολουθήσουν αυτούς τους κλάδους στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και τη «μαθητεία», δηλ. στην απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, και δείχνει το δρόμο της διαθεσιμότητας/απόλυσης σε 2500 καθηγητές και καθηγήτριες.

Οι συνάδελφοι/ισσες που απολύθηκαν, απολύονται ή κινδυνεύουν να απολυθούν, δεν είναι νούμερα στις στατιστικές τις κυβέρνησης για να περάσει τις εξετάσεις της στην τρόικα. Είναι συνάδελφοι/ισσες, φίλοι/ες, συμπολίτες/ισσες μας. Έχουν ονοματεπώνυμο, όνειρα, σχέδια. Είμαστε εμείς.
·Συμπαραστεκόμαστε στους/στις συναδέλφους/ισσες αλλά και στους άλλους εργαζόμενους/ες που απειλούνται με απολύσεις.
·Κανείς και καμιά μόνος/η.
·Λέμε όχι στον κοινωνικό αυτοματισμό που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση.
·Στηρίζουμε το δημόσιο σχολείο και τη δημόσια υγεία.
·Καλούμε τους/τις σχολικούς φύλακες, τους/τις καθαριστές/τριες, τους/τις υπαλλήλους των ΠΟΕ-ΟΤΑ και όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες σε κοινό αγώνα.
·Αγωνιζόμαστε όλοι/ες μαζί για να μην περάσει αυτή η ανάλγητη πολιτική, η πολιτική των μνημονίων, που διαλύει τη ζωή μας.
·Απαιτούμε από τους βουλευτές της Ξάνθης Ζεϊμπέκ, Κοντό και Σαλτούρο να μην ψηφίσουν το εν λόγω νομοσχέδιο. Σε αντίθετη περίπτωση θεωρούμε ότι δεν μας εκπροσωπούν.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ
H Πρόεδρος
Λουκοπούλου Μαρία
Ο Γραμματέας
Ψωμακέλης Κλεομένης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου