Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Γενική συνέλευση και κινήσεις της ΕΛΜΕ σχετικά με την ατομική αξιολογηση

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης επανειλημμένα στηλίτευσε τη μεθόδευση της κ. Κεραμέως, αφού κράτησε σε ομηρία, ένα χρόνο τώρα, τους/τις νεοδιόριστες/ους συναδέλφισσες/ους, να ξεκινήσει την ατομική αξιολόγηση από αυτήν, την ευάλωτη κατηγορία εκπαιδευτικών, με όπλο το φόβο και τον εκβιασμό της μη μονιμοποίησής τους.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης συναισθανόμενο τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τις ενστάσεις όλων των συναδελφισσών/ων σχετικά με την ατομική αξιολόγηση που επίκειται προγραμμάτισε μια σειρά από ενέργειες:

    • Έχει ήδη αποστείλει εξώδικο στη ΔΔΕ Ξάνθης για τη μη μονιμοποίηση των διορισθέντων εκπαιδευτικών του 2020 μετά τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής διετούς θητείας και αναμένει έγγραφη απάντηση. 

    • Ακόμη, πέρα από τη δυνατότητα που παρέχει η ΟΛΜΕ σε όλες/ους (νεοδιόριστες/ους και μη) να συμμετάσχουν στην απεργία - αποχή από την αξιολόγηση, η ΕΛΜΕ Ξάνθης επιδιώκει άμεση συνάντηση  με τις/τους νεοτοποθετημένες/ους σχολικούς συμβούλους εκπαίδευσης (έχει ήδη γίνει μια προκαταρκτική συνάντηση με κάποιες/ους από αυτες/ούς) προκειμένου να τους μεταφέρει το κλίμα ανησυχίας και αντίδρασης που επικρατεί ανάμεσα στους/στις συναδέλφους και να ζητήσει τη συνεργασία τους.

    • Επίσης, η ΕΛΜΕ Ξάνθης θα κηρύξει στάσεις εργασίας τις μέρες που θα προγραμματιστούν ατομικές αξιολογήσεις στα σχολεία της περιοχής μας.

    • Προτίθεται ακόμα να διοργανώσει παραστάσεις διαμαρτυρίας και συμπαράστασης για τους/τις συναδέλφισσες/ους, που θα το ζητήσουν, έξω από τα σχολεία στα οποία θα γίνουν οι αξιολογήσεις. Σε κάθε περίπτωση, όλα τα μέλη του ΔΣ θα είναι δίπλα, όπως το έκαναν πάντα, σε κάθε συνάδελφο που θα χρειαστεί τη βοήθειά τους.

    • Τέλος, καλεί όλες και όλους τους συναδέλφους (νεοδιόριστες/ους και μη) σε συνάντηση την Τετάρτη 08/03 στις 19:30 στο 7ο Γυμνάσιο Ξάνθης στα πλαίσια ΓΣ για το ζήτημα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου