Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Την Κυριακή 12/3, στις 11πμ, στην Κεντρική Πλατεία η ΕΛΜΕ Ξάνθης συμμετέχει στην κινητοποίηση των Εργασιακών Σωματείων της Ξάνθης διεκδικώντας να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη.
 
Ακολουθεί η ανακοίνωση των Σωματείων!
"Μετά τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια που έγιναν σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Ξάνθη για το ατύχημα- έγκλημα στα Τέμπη συνεχίζουμε με νέα κινητοποίηση την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 11πμ στην κεντρική πλατεία.
ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στο νέο, μεγάλο συλλαλητήριο.
Οι κινητοποιήσεις ανέδειξαν τις τεράστιες ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων, της Ηellenic Train, του ΟΣΕ.
Τα θύματα της εγκληματικής πολιτικής, οι φωνές των νεκρών ακούγονται πιο δυνατά από εκατομμύρια στόματα νέων ανθρώπων, εργαζομένων, γονιών!
Όλοι οι χώροι δουλειάς είναι μια “κοιλάδα των Τεμπών”. Η γνωστή πλέον έκφραση “πάμε και όπου βγει” είναι η ανομόλογητη συνήθεια σε πλήθος βαρδιών και εργασιών. Το κέρδος είναι η αιτία που οι επιχειρηματικοί όμιλοι αδυνατίζουν την ασφάλεια και τα μέτρα προστασίας, το κέρδος είναι αιτία που η πανδημία έγινε ευκαιρία για λίγους, το κέρδος είναι η αιτία που στο όνομα του οι εργοδότες έχουν καταρρίψει τα στοιχειώδη μέτρα για την Υγεία και Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.
Οι προϋπολογισμοί του κράτους αγνοούν επιδεικτικά τις λαικές ανάγκες. Δίνουν ελάχιστα για στοιχειώδεις υποδομές.
Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί!
Οι πραγματικοί ένοχοι έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας. Τα υποκριτικά κροκοδείλια δάκρυα τους, οι προσχηματικές παραιτήσεις, τα δημόσια «συγνώμη» δε συγκινούν κανέναν.
Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο αποφασισμένοι!
1. Παλεύουμε για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικέςμεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
2. Παλεύουμε για την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας
3. Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
4. Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
5. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας
Όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου