Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Απεργία αποχή και τις στάσεις εργασίας στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει κηρύξει 3ωρες στάσεις εργασίας για την πρώτη ή τη δεύτερη βάρδια εργασίας από Δευτέρα 20/3 έως και Παρασκευή 24/03 στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-23. Υπενθυμίζουμε ότι οι στάσεις εργασίας είναι συμπληρωματικές της απεργίας αποχής και μας καλύπτουν για την περίπτωση αιτήματος παρακολούθησης από αξιολογήτρια/ή. Στις περιπτώσεις που έχει δηλωθεί απεργία αποχή οι σύμβουλοι δε νοείται να μας ενοχλήσουν.

Επισημαίνουμε και πάλι ότι η απεργία αποχή είναι ΑΠΟΛΥΤΑ νόμιμη μορφή αγώνα, συνταγματικά κατοχυρωμένη  και αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982. Η κυβέρνηση δεν έχει, μέχρι στιγμής προσφύγει στα δικαστήρια για την απεργία αποχή που κήρυξε η ΟΛΜΕ επομένως βρίσκεται σε ισχύ.
Να σημειώσουμε εδώ ότι, όπως δήλωσε ο Γ. Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ στη ΔΟΕ, καμία διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης δε θα ολοκληρωθεί φέτος, καθώς θα εκκρεμεί η αξιολογική έκθεση από τους νέους διευθυντές του 2023-2024 και μία ακόμη αξιολογική έκθεση από το Σύμβουλο Εκπαίδευσης.

Καλό είναι να κρατάτε ενήμερα τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ για τη συμμετοχή σας στην απεργία αποχή και για όποια ενόχληση ή πρόβλημα αντιμετωπίζετε είτε αφορά την ατομική αξιολόγηση είτε όχι. Οι παρεμβάσεις του ΔΣ της ΕΛΜΕ σε προβλήματα που έχουν προκύψει είτε με τη διοίκηση είτε μέσα στα σχολεία ήταν σχεδόν πάντα καταλυτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου