Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Ανατροφοδότηση από τις πρώτες μέρες προσπάθειας εφαρμογής της ατομικής αξιολόγησης

Μετά από τις πρώτες μέρες προσπάθειας εφαρμογής της ατομικής αξιολόγησης στην περιοχής μας και την ανατροφοδότηση που έχουμε:
- Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τον Γ. Γραμματέα του ΥΠ, η μονιμοποίηση των νεοδιόριστων δεν θα ολοκληρωθεί φέτος, καθώς θα εκκρεμεί η αξιολογική έκθεση από τους νέους διευθυντές του 2023-2024 και μία ακόμη αξιολογική έκθεση από τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης.
- Τονίζουμε ότι η απεργία αποχή είναι ΑΠΟΛΥΤΑ νόμιμη μορφή αγώνα, συνταγματικά κατοχυρωμένη (ν.1264/1982) και ισχύει ΚΑΙ για τις/τους συμβούλους.
Σε κάθε περίπτωση ζητάμε από τις/τους συμβούλους να μην ενοχλούν τις/τους συναδέλφισσες/ους που βρίσκονται σε απεργία αποχή. Επιπλέον, δε χρειάζεται να δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο ούτε να επισπεύδουν μια διαδικασία που είναι ούτως ή άλλως ατελέσφορη, ανοργάνωτη και εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακούς σκοπούς.
​Σε κάθε περίπτωση ζητάμε από τις/τους συμβούλους να μην ενοχλούν τις/τους συναδέλφισσες/ους που βρίσκονται σε απεργία αποχή. Επιπλέον, δε χρειάζεται να δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο ούτε να επισπεύδουν μια διαδικασία που είναι ούτως ή άλλως ατελέσφορη, ανοργάνωτη και εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακούς σκοπούς.
Χρειαζόμαστε από τις/τους συμβούλους την ενθάρρυνση, την έμπνευση και τη συμβουλευτική τους​ και όχι την αξιολόγηση που προτείνεται από το ΥΠ​,​ ​ οποία ​είναι παιδαγωγικά απαράδεκτη, διαταράσσει τη σχολική ζωή και προκαλεί έντονο στρες όχι μόνο στις/στους εκπαιδευτικούς αλλά και ​στα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου