Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Πορεία υπεράσπισης της Δημόσιας Παιδείας μετά την παρέλαση

Την Τρίτη 25 Μάρτη 2014, ΜΕΤΑ την παρέλαση, όλες και όλοι την στην πορεία υπεράσπισης της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης που οργανώνει η ΕΛΜΕ Ξάνθης. Το ραντεβού μας θα είναι στις 11:45πμ στο Εργατικό Κέντρο για να συγκεντρωθούμε όλοι και όλες μαζί και να παρακολουθήσουμε την παρέλαση. Φέρνουμε την οικογένεια, τα παιδιά μας, τους/τις φίλους/ες μας.
Η υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου είναι υπόθεση όλων μας

12 σχόλια:

  1. Οι δράσεις σας είναι βαθιά κομματικές και περιμένετε να σας ακολουθήσουν;
    Ο κόσμος κ. Λουκοπούλου σ' έχει πάρει χαμπάρι προ πολλού. Με το ζόρι οι δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ να επενδύονται με τον αυθόρμητο λαϊκό μανδύα, να έχουν την υποστήριξη των συνδικάτων.
    Είσαστε τόσο απροκάλυπτα κομματικοί.
    Σας έχουμε βαρεθεί.
    Πάλι μόνη σου θα είσαι, παρέα με πέντε έξι συντρόφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει καταντήσει βαρετό πλέον κάποιοι να κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους και να σχολιάζουν όλους τους άλλους που ότι κάνουν το κάνουν επώνυμα και εκτίθενται καθημερινά με τον επώνυμο δημόσιο λόγο τους και τις πράξεις τους. Χρησιμοποιούν δε όρους και επιθετικούς προσδιορισμούς σαν οι ίδιοι να είναι Θεοί. Βάζουν τα ονοματάκια τους και "κοσμούν" ψηφοδέλτια κομματικά, αυτοδιοικητικά,περιφερειακά κι όλα αυτά για τις προσωπικές και μόνο φιλοδοξίες τους.Δεν αγωνίζονται, δεν εμφανίζονται, δεν έχουν δημόσιο και επώνυμο λόγο.Βάζουν την κουκούλα και κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους για να το παίζουν υπεράνω!!!!Δεν κάνουν τίποτα για τον συνάνθρωπο, για τον συνάδελφο αλλά μόνο ο εαυτούλης τους νάναι καλά. ΝΤΡΟΠΗ. Σας έχουμε βαρεθεί. Αφιερωμένο ¨Αθλιε άνθρωπε κυρ-Παντελή, πες μας τι έκανες σ΄αυτή τη γή.....εκτός από σκατά και φαί (και σεμινάρια για να παραμείνεις ή να γίνεις διευθυντής!!!!!!)Ανώνυμα και επίτηδες για να δεις τι ωραία που θα νοιώσεις ! Και μην έρθεις, ας είναι κει μόνο όσοι έχουν συλλογικά όνειρα ! Αυτοί είναι σύντροφοι άσχετα αν πολιτικά ανήκουν ή δεν ανήκουν κάπου. Εσύ βάλε τα καλά σου και πήγαινε να περιδρομιάσεις σε καμμιά ταβέρνα. Δεν θα λείψεις από κανένα μας.

      Διαγραφή
    2. To να δείχνεις κάποιον με το ονοματεπώνυμό του κρατώντας την ανωνυμία σου είναι αισχρό και κατάπτυστο. Το να κατηγορείς την ανωνυμία διατηρώντας την ανωνυμία σου είναι οξύμωρο και φαιδρό.

      Το μήνυμα ήταν εξαιρετικό μέχρι τη δεύτερη τελεία στη λέξη 'Θεοί'. Από εκεί και κάτω αρχίζει το μπέρδεμα με τα κόμματα και τις πολιτικές παρατάξεις και ποιος βάζει υποψηφιότητες για που. Όλα αυτά θα είχαν νόημα αν και μόνο αν δεν υπήρχαν κόμματα και παρατάξεις στο συνδικαλιστικό μας φορέα. Αφού όμως το να μην υπάρχουν παρατάξεις σας φαίνεται ως απολίτικες ασυναρτησίες, δεν θα σχολιάζετε κομματικές και παραταξιακές διεκδικήσεις των άλλων, γιατί επί της ουσίας το μόνο που αλλάζει είναι το χρώμα. Δυστυχώς.

      Καλό είναι επίσης να πάψει η ειρωνεία και οι προσβολές γιατί μόνο καλό δεν κάνουν. Αντί για αυτά και τις επιθέσεις προς τους συναδέλφους (είτε τους θεωρείτε, είτε όχι) καλό είναι να συζητάτε μαζί τους και να τους ακούτε. Άλλωστε επιλέξατε και σας επέλεξαν να τους εκπροσωπείτε. Η βάση από κάτω σας αισθάνεται πολύ μακρυά.

      Φρασεολόγιο πεζοδρομίου που μόνο δυσοσμία κι ακαλαισθησία προσδίδει δεν θα φέρει κανέναν δίπλα σας. Ακόμη κι αυτοί που θέλουν θα το σκεφτούν διπλά, γιατί αυτός που έχει το αίσθημα της αλληλεγγύης, του αγώνα, της βοήθειας της κατανόησης, σίγουρα δεν έχει μέσα του ειρωνεία, ύβρεις και προσβλητικές φράσεις, γιατί είναι δυο ασύνδετα πράγματα.

      Σε τελική ανάλυση αν τόσο πολύ σας ενοχλεί η έκθεση απόψεων και η κριτική που γίνεται εδώ και που δεν γίνεται και μάλλον δεν θα γίνει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στις συνελεύσεις, καταργήστε το σχολιασμό στο blog να ησυχάσετε κι εσείς να ησυχάσουμε κι εμείς.

      Παρεμπιπτόντως, συγχαρητήρια στο γυμναστή (ξέρω πως λέγεται, αλλά δεν θα τα βάλω γιατί γράφω ανώνυμα) που μόνος είχε το θάρρος να φορέσει το πορτοκαλί μπλουζάκι με το σύνθημα της δωρεάν παιδείας για όλους. Αυτό είναι εκπροσώπηση και κίνηση προς τους συναδέλφους και την κοινωνία.

      Βαρέθηκα το μονόδρομο.

      Λυπάμαι που το γράφω μα θα το σκεφτώ πάρα πολύ αν θα ξαναγράψω τις απόψεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, την κριτική μου εδώ κι αν θα χάσω το χρόνο μου ξανά στις συνελεύσεις. Χρόνια τώρα τα ίδια και τα ίδια, με τα ίδια πάντα αποτελέσματα. Καμία αλλαγή πλεύσης, καμία προσπάθεια για κάτι διαφορετικό, καμία απάντηση. Κουράστηκα να εξηγώ πως όλα όσα έχω γράψει δεν είναι σε προσωπικό επίπεδο, αλλά σε επίπεδο θέσης. Ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι έχω προσωπικές διαφορές με κάποιον από το ΔΣ της ΕΛΜΕ, αλλά μόνο διαφορετική οπτική. Ανέκαθεν ήμουν κατά των πολιτικών παρατάξεων στο χώρο εργασίας μου, ποτέ εναντίον συναδέλφων μου.

      Καλή τύχη σε όλους. Θα τη χρειαστούμε κι εμείς κι εσείς..

      Διαγραφή
  2. Στείρα γκρίνια.

    Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα. Θα είμαι εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο!!

    http://bit.ly/1h2MhBG

    Πόσο πείραξε η δημοσιοποίηση των υπογραφών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να δώσουμε συγχαρητήρια, στους φασίστες τοπικούς άρχοντες και μπάτσους, άξιοι συνεχιστές της χούντας! Όλο το κέντρο σήμερα, βρομούσε δημοκρατία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο χαρακτηρισμός "κότες" ,μετά τη σημερινή παταγώδη απουσία όλων μας από τη εκδήλωση διαμαρτυρίας, νομίζω πως δεν αρκεί για να περιγράψει την κατάσταση αδιαφορίας και ωχαδερφισμού που έχει περιπέσει ο κλάδος μας!Για άλλη μια φορά δεν ενωθήκαμε και χάσαμε την ευκαιρία να διαδηλώσουμε αυτό που συμβαίνει στο χώρο της παιδείας... συγχαρητήρια σε όσους έλαμψαν δια της απουσίας τους. Συνεχίστε να διαμαρτύρεστε αθόρυβα από το σπιτι (όσο ακόμα το έχετε, γιατί κάποιοι το χασαμε) και να σπαταλάτε το χρόνο σας σε διαδικτυακά "ξεκατινιάσματα"! Τόσοι συνάδελφοι που προτείνουν "άλλες δράσεις" .... εννοούν μπακαλιάρο και σκορδαλιά; Και για να προλάβω τους χαρακτηρισμούς κάποιων δεν ανήκω στο παρεάκι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κάθε φορά που μου δίνεται η ευκαιρία να διαμαρτυρηθώ για την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μου και το τσαλαπάτημα της αξιοπρέπειάς μου - ως εκπαιδευτικού κι ανθρώπου γενικότερα- το κάνω. Στον αγώνα δεν χρειαζόμαστε πολλοί , χρειαζόμαστε ΟΛΟΙ! Ποτέ δεν είναι αργά! Ως πότε θα είμαστε μόνο παρατηρητές, επικριτές των πάντων και τόσο μεμψίμοιροι; Αφήστε τις πολιτικές παραταξεις κι εστιάστε στον "εχθρο", που σε καμία περίπτωση δεν είναι ο Συνάδελφος ή η ΕΛΜΕ.... (η ΟΛΜΕ μπορεί και να είναι απέναντί μας...). Έχω την εντύπωση πως όσον αφορά -τούλαχιστον σε τοπικό επίπεδο- στα περισσότερα μέλη της ΕΛΜΕ πρόκειται για αξιόλογους συναδέλφους που αγωνιούν κι αγωνίζονται για την παιδεία μας. Την επόμενη φορά ας σκεφτούμε διπλά την αποφάσή μας να κατέβουμε ή να μην κατέβουμε σε μια διαδήλωση διαμαρτυρίας....ας αφήσουμε το φόβο στην άκρη. Όταν συμμετέχεις δεν φοβάσαι, γιατί νιώθεις ότι έχεις φωνή ....ας μην τους ξαναφήσουμε να αποφασίσουν για εμάς χωρίς εμάς! δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πλεόνασμα καλαμποκιού (μεταλλαγμένου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή