Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Κοινή σύσκεψη σωματείων εργαζομένων στο δημόσιο

Την Τετάρτη 5-3-2014 συναντήθηκαν εκπρόσωποι των ΔΣ από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, την ΕΛΜΕ Ξάνθης, το Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης, το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, το Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης και το Σύλλογο Εργαζομένων ΔΥΟ Ξάνθης,
Θέματα της σύσκεψης ήταν:
·Το προς ψήφιση νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των υπαλλήλων, το οποίο με την υποχρεωτική βαθμολόγηση ενός ποσοστού υπαλλήλων κάτω από τη βάση, δημιουργεί μια δεξαμενή εργαζόμενων για αυθαίρετες μετακινήσεις, διαθεσιμότητες και απολύσεις και παράλληλα υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες.
·Οι επικείμενες απολύσεις των διαθέσιμων υπαλλήλων, των οποίων λήγει ο χρόνος διαθεσιμότητας μέσα στον Μάρτιο.
·Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί από ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες.
Στόχος της σύσκεψης ήταν η κοινή δράση όλων των σωματείων, στην κατεύθυνση της ενεργής και μαζικής συμμετοχής όλων των υπαλλήλων στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν, για να μην περάσουν οι απολύσεις, για να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις αξιολογήσεις.

Προς αυτή την κατεύθυνση παρατέθηκαν οι εξής προτάσεις:
·Κοινό κείμενο-κάλεσμα όλων των σωματείων.
·Κοινή συνέντευξη τύπου
·Συγκέντρωση και πορεία πριν την απεργία, σε μη εργάσιμη ώρα.
·Μαζική παράσταση σε τοπικούς βουλευτές, αντιπεριφερειάρχη, δήμαρχο, δημοτικό συμβούλιο.
·Συγκέντρωση την πρώτη ημέρα της απεργίας (13/3) στις 6:45 έξω από το Διοικητήριο, πορεία και ανοιχτή συνέλευση-συζήτηση μετά το πέρας της πορείας.


Αποφασίστηκε οι προτάσεις αυτές να τεθούν άμεσα στα ΔΣ ή στις ΓΣ των συλλόγων στους οποίους δεν έχει παρθεί ήδη σχετική απόφαση, για να προχωρήσουμε στην υλοποίησή τους.
----------------------------------
Να σημειώσουμε ότι κάποια στιγμή ο πρόεδρος της γραμματείας του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ έφυγε εκνευρισμένος, μαζί με κάποια άτομα από το ΔΣ των εργαζομένων στο νοσοκομείο. Η αιτία του εκνευρισμού τους δεν μας κοινοποιήθηκε. Πιστεύουμε όμως ότι δεν θα λείψουν από τις κινητοποιήσεις. Δεν είναι καιρός για αδιευκρίνιστους εκνευρισμούς και θεαματικές αποχωρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου