Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Πορεία υπεράσπισης της Δημόσιας ΕΚπαίδευσης

Με την παρουσία δυσανάλογα μεγάλης αστυνομικής δύναμης έγινε χθες η παρέλαση για το γιορτασμό της 25ης Μάρτη.

Χαρακτηριστική στιγμή της παρέλασης το πέρασμα μπροστά από τους «επίσημους» του Αστέριου Ιωαννίδη, o οποίος συνόδευε το 7ο Γυμνάσιο, με το μπλουζάκι της ΕΛΜΕ διαμαρτυρόμενος για την κατάρρευση της Δημόσιας Παιδείας.  Το γεγονός επισημάνθηκε μάλιστα και στο tvxs 
Η συμμετοχή στην πορεία που είχε καλέσει η ΕΛΜΕ δεν ήταν ικανοποιητική. Παρόλη τη ρητή δέσμευσή μας ότι δεν θα διακόψουμε την παρέλαση και παρόλο που ο όγκος της συγκέντρωσης, τουλάχιστον πριν να ξεκινήσει η πορεία, δεν δικαιολογούσε ανησυχία για την αστυνομία, η αστυνομία δεν μας επέτρεψε να πορευτούμε παράλληλα με την παρέλαση μέχρι την Κεντρική Πλατεία και μας καθυστέρησε όσο μπορούσε μετά το τέλος της παρέλασης.





Οι φωτογραφίες είναι από το Xanthipress και το Μαχητή

4 σχόλια:

  1. "Η συμμετοχή στην πορεία που είχε καλέσει η ΕΛΜΕ δεν ήταν ικανοποιητική"

    Από τις φωτογραφίες βλέπω ότι η συμμετοχή ήταν 5-6 εκπαιδευτικοί και καμιά εικοσαριά νεαροί άσχετοι με το χώρο της εκπαίδευσης. Δηλαδή, "ικανοποιητική" θα ήταν η συμμετοχή αν οι εκπαιδευτικοί ήταν γύρω στους 10; Πρέπει να καταλάβετε, κύριοι, ότι τέτοιες κομματικές ενέργειες (χαμηλής αισθητικής μάλιστα) δε θα φέρουν τον κόσμο μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ εσύ φαντάζομαι ήσουν υπόδειγμα αιθητικής εκείνη την μέρα. Έβαλες τα καλά σου και άραξες με την φραπεδάρα σου τιμώντας τους ήρωες του 21.

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς, αυτό είναι το πρόβλημα: ότι φαντάζεσαι! Φαντάζεσαι, αντί να βλέπεις γύρω σου τι συμβαίνει... Και αυτό που συμβαίνει γύρω σου δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με αυτά που φαντάζεσαι. Όταν το συνειδητοποιήσεις, τότε ίσως πάμε ένα βήμα μπροστά. Ως τότε... καληνύχτα και καλά όνειρα

      Διαγραφή