Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Κοινό κάλεσμα ΕΛΜΕ Ξάνθης και Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Ξάνθης για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 12-3-2014
Στις 11-12 Μάρτη συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ στο τέλος του μήνα απολύονται μαζικά οι υπάλληλοι που πριν οκτώ μήνες είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Τι σηματοδοτούν αυτές οι εξελίξεις; Μήπως στοχεύουν στη δημιουργία ενός δημόσιου που θα εξυπηρετεί καλύτερα τους πολίτες; Ή μήπως είναι κι αυτά μέρος της γενικότερης πολιτικής κυβέρνησης και τρόικας, που τη ζούμε τα τελευταία χρόνια;
Το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση καθιερώνει κλίμακες βαθμολογίας (9-10, 7-8 και 1-6) και αντίστοιχα ποσοστά για κάθε κατηγορία (25%, 60% και 15%). Προβλέπει δηλαδή ότι ένα ποσοστό εργαζομένων θα κρίνονται υποχρεωτικά κάθε χρόνο σαν «κακοί» υπάλληλοι και θα είναι έτοιμοι για αυθαίρετες μετακινήσεις, διαθεσιμότητα και απολύσεις. Το νομοσχέδιο προσδιορίζει επίσης τα κριτήρια με τα οποία θα κατανέμονται αυτά τα ποσοστά στις διάφορες υπηρεσίες. Βασικό κριτήριο, είναι το αν το περιεχόμενο της κάθε υπηρεσίας ταιριάζει με τις προτεραιότητες της πολιτικής της κυβέρνησης.
Άρα αν μια κυβέρνηση θέλει: 1) να προβεί στο κλείσιμο νοσοκομείων, πολυιατρείων, Κέντρων Υγείας, 2) να διαλύσει τις υπηρεσίες πρόνοιας και εξυπηρέτησης πολιτών, 3) να υποβαθμίσει παιδικούς σταθμούς και σχολεία, τότε αποφασίζει ότι αυτές είναι «άχρηστες υπηρεσίες» και τις κλείνει καθώς και ότι οι υπάλληλοί τους «δεν είναι καλοί» οπότε τους απολύει.
Έτσι έκριναν σαν «περιττούς» και τους υπάλληλους που βγήκαν πριν οκτώ μήνες σε διαθεσιμότητα, δεν επανατοποθετήθηκαν σε καμιά υπηρεσία (παρά τις ψεύτικες δηλώσεις των υπουργών) και απολύονται στα τέλη αυτού του μήνα. Γιατί λέει, δεν χρειάζονται καθηγητές τα παιδιά μας, φύλακες τα σχολεία και καθαριότητα οι υπηρεσίες.
Έτσι έχασαν την δουλειά τους οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, που τους έκριναν σαν «άχρηστους» τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, η τρόικα και οι κυβερνήσεις τους και τους έριξαν στην ανεργία και την εξαθλίωση.
Οι διαθεσιμότητες, οι απολύσεις και η κατάργηση των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων όλων των εργαζομένων και του λαού, είναι σήμερα η πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας.
Οι «κακές» συνήθειες πρέπει να «σβηστούν» από τη συνείδηση των εργαζομένων. Να μην υπάρχει μόνιμη και σταθερή δουλειά πουθενά, ούτε αξιοπρεπής μισθός, ούτε συναδελφικότητα, ούτε αλληλεγγύη και δυνατότητα συνδικαλιστικής δράσης. Να μη υπάρχουν δικαιώματα σε εκπαίδευση, περίθαλψη, κοινωνική πρόνοια αλλά να υπάρχουν μόνο ελαστικές εργασιακές σχέσεις, απολύσεις, τρόμος και υποταγή στον εργοδότη, στη διοίκηση, στην κυβέρνηση. Θέλουν το δημόσιο να λειτουργεί με «ιδιωτικο-οικονομικά» κριτήρια, και να ανοίγει πόρτες και νέες ευκαιρίες κέρδους στις ιδιωτικές εταιρείες σε βάρος των πολιτών. Όποιος λοιπόν έχει λεφτά σπουδάζει, γιατρεύεται, εξυπηρετείται για τις ανάγκες του.
Αυτούς τους στόχους εξυπηρετεί το νομοσχέδιο για την «αξιολόγηση», σ’ αυτούς τους στόχους εντάσσονται οι χιλιάδες απολύσεις και στο δημόσιο. Γι αυτό δεν πρέπει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, γι αυτό δεν πρέπει να γίνει καμία απόλυση. Αυτή τη μάχη πρέπει να τη δώσουμε όλοι μας, μαζικά, αποφασιστικά και αγωνιστικά. Όχι για την τιμή των όπλων, αλλά για να την κερδίσουμε.
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΜΑΡΤΗ 10:00 π.μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ
ΕΛΜΕ ΞΑΝΘΗΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕ ΞΑΝΘΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου