Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Πρόγραμμα απεργιακών και αντιρατσιστικών κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων (ΔΣ 18/3/2014)

Από τη Δευτέρα 23/3/2014 αρχίζουν να βγαίνουν στην ανεργία οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσές μας που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Χιλιάδες παιδιά που επιθυμούσαν να ακολουθήσουν τους τομείς που η κυβέρνηση των ιδιωτικών συμφερόντων έκλεισε σε μία νύχτα, έχουν ήδη κληθεί να πληρώσουν ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ή να ξεχάσουν τα όνειρά τους. Για τους λόγους αυτούς ΑΔΕΔΥ κηρύσσει απεργία για 19 και 20 Μάρτη 2014. Στις 21/3, τελευταία μέρα που θα βρίσκονται σε διαθεσιμότητα οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσές μας, τα σχολεία δεν θα ήταν δυνατόν να είναι ανοιχτά έτσι η Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ επικύρωσε την πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για απεργία και στις 21 Μάρτη.
Την Τετάρτη 19/3/2014 θα γίνει η απεργιακή συγκέντρωση στις 10πμ στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης. Θα ακολουθήσει συγκέντρωση όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης με σκοπό να αποφασιστούν οι από κοινού κινητοποιήσεις της επόμενης μέρας.
Η συζήτηση για την «Τεχνική Εκπαίδευση" της Τετάρτης 19/3/2014 αναβάλλεται. Η μέρα που τελικά θα γίνει θα αποφασιστεί σε συνεννόηση με τους/τις συναδέλφους/ισσες της τεχνικής εκπαίδευσης.
Την Πέμπτη 20/3/2014 στις 11πμ η ΕΛΜΕ Ξάνθης καλεί σε συζήτηση για την «Κατάρρευση των Εργασιακών δικαιωμάτων τον καιρό της κρίσης».
Την Παρασκευή 21/3/2014 θα γίνει απεργιακή συγκέντρωση στις 10πμ στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης.
Την Τρίτη 25/3/2014, μετά την παρέλαση, η ΕΛΜΕ Ξάνθης καλεί όλους και όλες τους/τις πολίτες της Ξάνθης σε πορεία υπεράσπισης της Δημόσιας Παιδείας.
Για τις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν μαζί με τα άλλα σωματεία θα ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα μας και με sms.

Και επειδή είμαστε εκπαιδευτικοί δεν είναι δυνατόν να λείπουμε από τα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια του Σαββάτου. Λεπτομέρειες για τα συλλαλητήρια θα ανακοινωθούν έγκαιρα. Η ΕΛΜΕ προτείνει και σε άλλα σωματεία και συλλογικότητες βραδιά ΕΡΤ OPEN στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης.

Στα πλαίσια των αντιρατσιστικών εκδηλώσεων, την Τετάρτη 26/3/2014 η ΕΛΜΕ Ξάνθης μαζί με τον Διδασκαλικό Σύλλογο και τη ΦΕΞ οργανώνουν τη θεατρική παράσταση «Το αγόρι με τη βαλίτσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου