Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Συμμετοχή στην απεργία 12/3/2014

Μόνο ένα σχόλιο:
Οι 1850 εκπαιδευτικοί που απολύονται την άλλη Δευτέρα δεν είναι νούμερα σε στατιστικές. Είναι δικοί μας συνάδελφοι και δικές μας συναδέλφισσες που είχαν όνειρα και ελπίδες. Έχουν, όπως εμείς οι υπόλοιποι/ες, παιδάκια, οικογένεια, δάνεια, υποθήκες και φόβους. Ίσως και ορισμένοι/ες να μην απεργούσαν κιόλας ποτέ. Κανέναν δεν πείραξαν…
Και όμως, απολύονται την άλλη Δευτέρα!

Το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα έχει ένα στόχο: να μας στείλει να τους κάνουμε παρέα στην ανεργία. 

17 σχόλια:

  1. Πολύ σωστή η παρατήρησή σας, όμως καλό είναι να κάνετε κάποιες κινήσεις ώστε να έλθει το συνδικαλιστικό κίνημα πιο κοντά στον εργαζόμενο. Σήμερα λοιπόν λάβαμε mail από την ΔΔΕ ότι πρέπει να εγκαταστήσουμε μια εφαρμογή στους υπολογιστές μας, μέσω της οποίας θα επικαιροποιήσουμε ξανά το πτυχίο (ή πτυχία) μας καθώς και την ή τις ξένες γλώσσες. Μόνο που στις ξένες γλώσσες θέλει και τη μετάφραση είτε από προξενείο, είτε από πρεσβεία, είτε από διερμηνέα είτε τέλος από δικηγόρο. Προθεσμία για όλα αυτά η Τετάρτη 19 Μαρτίου.
    -- Γιατί πρέπει να καταθέσουμε και πάλι τα πτυχία μας;
    -- Γιατί πρέπει να καταθέσουμε τη μετάφραση των πτυχίων της ξένης γλώσσας;
    -- Ποιος θα πληρώσει το κόστος της μετάφρασης;
    -- Γιατί δεν πληρώνει η ΔΔΕ ένα δικηγόρο να μας κάνει δωρεάν τις μεταφράσεις;
    -- Αλήθεια ποια η θέση της ΕΛΜΕ σε όλα αυτά; Υπάρχει περίπτωση να υπάρξει κάποια αντίδραση προς τις οδηγίες της ΔΔΕ;
    -- Θα μας διαθέσει το δικηγόρο της για δωρεάν μεταφράσεις των πτυχίων ξένων γλωσσών;
    Δυστυχώς εκεί που έφτασε η κατάσταση δεν αρκεί μια κρούση στο θυμικό των συναδέλφων, πρέπει να υπάρξουν και κάποια χειροπιαστά αποτελέσματα. Να αισθανθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον κάτω από την ίδια προστατευτική ομπρέλα, κι όχι να αισθανόμαστε ότι μας κυνηγά η ομπρέλα να μας τις "βρέξει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..όχι κύριε/κυρία..δεν τους ενδιαφέρει...απεργία απεργία απεργία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν νομίζω να χρειαστούν οι μεταφράσεις των πτυχίων σου. Γιατί γρήγορα οι κυβερνώντες-με την φόρα που πήραν-θα απολύσουν, πιθανώς όχι(;) εσένα, αλλά σίγουρα το 15% των εργαζομένων(προς το παρόν) και θα μας στείλουν στο σπίτι να τα βλέπουμε μόνοι μας (μεταφρασμένα ή όχι). Με λύπη βλέπω ότι σήμερα ημέρα απεργίας της ΕΛΜΕ, αλλά και των ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ, για τις επικείμενες (μέσα σε μια εβδομάδα μάλιστα) απολύσεις το ποσοστό συμμετοχής ήταν μόλις 11,3%(!!!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχεις δίκιο να έχεις λύπη...λύπη και τρόμος που οι εργατοπατέρες, δεν αντιλαμβάνονται την άρνηση των εργαζομένων να τους ακολουθήσουν, την άρνηση των εργαζομένων να γίνουν έρμαια του κάθε κομματικού επιτελείου...χρειαζόμαστε ανθρώπους, όχι πρόβατα που τα σπρώχνουν σε κομματικό μαντρί...περαστικά στα κομματόσκυλα..οι εκπαιδευτικοί-εργαζόμενοι της Ξάνθης, το δηλώνουν συνεχώς με τη στάση τους.

      Διαγραφή
  4. Καλή η ειρωνεία, αλλά πριν με απολύσουν, μέχρι την Τετάρτη, απαιτούν όχι μόνο μετάφραση των πτυχίων αλλά και γνήσιον της υπογραφής και το κόστος δεν είναι αμελητέο ούτε χρηματικά, ούτε χρονικά, ούτε ψυχικά. Δηλαδή ο ορισμός της γραφειοκρατίας και της αποποίησης ευθύνης, αν κι αυτό είναι πολύ αστείο, γιατί τη Δευτέρα θα μείνει θα μείνει κάποιος στην ιστορία ως εκείνος που υπέγραψε τις πρώτες απολύσεις στη νεότερη δημοσιοϋπαλληλική ιστορία, στο μεγαλείο του. Υπάρχει περίπτωση να γίνει κάποια ενέργεια επί αυτού;
    Όσον αφορά στο 11,3% μάλλον θα έπρεπε να σημάνει κάποιο καμπανάκι διαφορετικό από εκείνο του θυμικού, της λύπης, της θλίψης ή της στηλίτευσης. Ίσως τελικά να πρέπει να γίνουν άλλου είδους ενέργειες, τέτοιες που σε λίγο θα μας οδηγήσουν και σε μια καλά οργανωμένη απεργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας πληροφορώ ότι οι υπάλληλοι της Νομαρχίας(για την ακρίβεια της Περιφερειακής Ενότητας) Ξάνθης είχαν συμμετοχή στην απεργία κατά 41,3% αν και δεν είχαν μπροστά τους το πρόβλημα των 1850 απολύσεων σαν τις δικές μας που θα γίνουν την επόμενη Δευτέρα(!!!). Απολύσεις θα γίνουν βέβαια και σε αυτούς, απλώς θα γίνουν λίγο αργότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απεργία στις εξετάσεις. Για την αμφισβητίσιμη συμπάθεια του λαού δεν με νοιάζει. Αν απολυθώ μες το καλοκαίρι θα με νοιάζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επιμένετε πολύ στο να βλέπετε το δάχτυλο που σας δείχνει το φεγγάρι κι όχι το ίδιο το φεγγάρι. Αυτή η λογική είναι ένας από τους λόγους που απωθεί τον κόσμο από τις συνελεύσεις. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβετε ότι ο κόσμος ΔΕΝ σας ακολουθεί. Ότι πρέπει να δράσετε διαφορετικά κι όχι σαν οπλισμένο σκυρόδεμα το οποίο ναι μεν είναι πολύ στιβαρό, πλην όμως θρυμματίζεται αφού δεν είναι ευμετάβλητο.
    Όσον αφορά στους υπαλλήλους της Νομαρχίας μην αναρωτιέστε γιατί. Γιατί μάλλον είχαν περισσότερα κεκτημένα από εμάς. Να μιλήσουμε για επιμορφώσεις που αν κι απογευματινές τους έδιναν άδεια από τη δουλειά ενώ εμείς παρακολουθούσαμε και παρακολουθούμε αφού τελειώσουμε το μάθημα; Και ίσως και οι αποδοχές τους να ήταν ( ή και να είναι) καλύτερες από τις δικές μας. Και τέλος ας μην ξεχνάμε ότι το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης έχει βάλει στο κάδρο όλους τους ΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο γιαλός δεν είναι στραβός, ουτε στραβά αρμενίζετε. Ξέρετε τι κάνατε.
    Όσο θα συνδικαλίζεστε για να χτύσετε καριέρες, αυτό θα είναι το ποσοστά σας.
    Το quiz της ημέρας: ποιοι από τους πονόψυχους συνδικαλισταράδες της αριστεράς είναι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφεριάρχες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσοι και από εκείνους της δεξιάς.
      Άστο και μη το ρίχνεις στην αριστερά, άλλωστε ποτέ δεν ήταν στην διακυβέρνηση της χώρας. Αν είναι να το ρίξεις κάπου τότε ρίξε το ανάθεμα σε όλους όσοι επιμένουν να είναι κομματικοί ταγοί ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης δεξιόθεν τε και αριστερόθεν, αλλά ρίξε το και σε 'μένα και σε 'σένα ( εν γένει ) που εξακολουθούμε να τους ψηφίζουμε, σα να μην έχει αλλάξει τίποτα τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε αυτή τη χώρα. Άλλωστε δεν είναι μόνοι τους εκεί που είναι, κάποιοι τους ψηφίζουν. Ποιοι; Εγώ κι εσύ.

      Διαγραφή
  9. Καλός ο διάλογος.
    Η ύπαρξή του προϋποθέτει συγκεκριμένο θέμα.
    Η τεχνολογία βοηθάει.
    Προτείνω να δημιουργηθεί σχετικό forum, ώστε τα μέλη να μπορούν να θέτουν τα δικά τους θέματα.
    Η συμμετοχή να γίνεται μόνο με λογαριασμούς του ΠΣΔ (sch).
    Η ανωνυμία σ' ένα βαθμό βοηθάει στην έκφραση απόψεων (αν και ανωνυμία και διαδίκτυο είναι έννοιες μη συμβατές).
    Ο Διαχειριστής του forum θα πρέπει να είναι έντιμος και εχέμυθος που θα πλαισιώνεται και από ομάδα στήριξης αν υπάρξει γενικότερη συμμετοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό το εκτός κλίματος σχόλιο. Καμιά απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα θα υπάρξει; Αν και την απάντηση την δίνει αυτό το εκτός κλίματος σχόλιο. Να γίνει φόρουμ να είναι όλοι επώνυμοι να φοβούνται να γράψουν και να κάνουμε εμείς ότι θέλουμε. Λαμπρά! Εύγε! Φοβερό σκεπτικό. Και να μη ξεχάσετε να ζητήσετε και το βέβαιον του κωδικού πρόσβασης, όπως ζητά η ΔΔΕ το βέβαιον της υπογραφής.
      Κι επειδή υπάρχει τεχνολογία, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κι επιπλέον τεχνολογία, ώστε να είναι τελείως ανώνυμα τα σχόλια και να μην μπορείς να ρίχνεις έμμεσες απειλές ότι εφόσον υπάρχει τεχνολογία δεν υπάρχει ανωνυμία. Ξανά μπράβο στο σκεπτικό! Πως και δεν το είχε σκεφτεί κάποιος πιο μπροστά να μας απειλήσει από πριν. Λαμπρά! Εύγε!
      Αλήθεια σκέφτηκε αυτός που έγραψε το παραπάνω σχόλιο, ότι η ανωνυμία (έστω και η έμμεσα απειλούμενη από το πιο πάνω σχόλιο) δύναται να γεννά ιδέες και προτάσεις που με τόση αγωνία αναζητά η ΕΛΜΕ; Σκέφτηκε αυτός που έγραψε το σχόλιο, ότι δύνεται δυνατότητα δημοσίευσης σχολίων επώνυμα αλλά κανείς δεν την επιλέγει; Ούτε καν αυτός που έγραψε το σχόλιο. Συγχαρητήρια για τα μαθήματα εντιμότητας κι εχεμύθειας.
      Ναι να το κάνετε έτσι και θα καταλήξετε όπως και η γενική σας συνέλευση, ούτε καν το σύνολο των μελών του προεδρείου.
      Αν θέλετε να δείτε πως κατέληξε μια σελίδα η οποία ήταν κάποτε ανοικτή στα ανώνυμα σχόλια των χρηστών της και μετά έθεσε ως προϋπόθεση επώνυμο λογαριασμό, δεν έχετε παρά να κοιτάξετε στο xanthipress, το οποίο ναι μεν παρουσιάζει την καθημερινότητα της πόλης, πλην όμως έχασε το στοιχείο του διαλόγου των πολιτών που είχε.
      Κάντε το έτσι και σίγουρα θα είναι ακόμη ένα λάθος που θα οδηγήσει ακόμη κι αυτούς τους λίγους που δεν έρχονται στις συνελεύσεις αλλά εκφράζονται εδώ να σωπάσουν. Και τότε θα είστε πιο μόνοι και πιο απομακρυσμένοι κι από τις πέτρες στα βάθη των ωκεανών.
      Θα έχετε και συμμετοχή... Από τα ψάρια.
      Ακόμα και σε ένα ιστολόγιο αναζητάτε τρόπους για ομαδούλες στήριξης, ελέγχου, διαβάθμισης, λογοκρισίας, απειλών, πάντα όμως με εντιμότητα κι εχεμύθεια.

      Διαγραφή
    2. Για να καταλάβεις τι θα συμβεί αν υποχρεώσεις τον κόσμο να συνδέεται με τον κωδικό του δεν έχεις παρά να ρίξεις μια ματιά εδώ https://groups.google.com/forum/#!forum/elmexanthisgroup .Από τις 04 Απριλίου 2012 υπάρχει ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ που προβλήθηκε 103 φόρες.
      Κι επειδή ξέρεις κι από τεχνολογία, η ομάδα συζήτησης βολεύει καλύτερα γιατί μπορείς να ρυθμίσεις ποια, πότε και πόσα μηνύματα θα σου έρχονται στο ηλεκτρονικό σου γραμματοκιβώτιο για να μη χάνεσαι στο λαβύρινθο των θεμάτων ενός φόρουμ, αλλά ούτε να χρειάζεται να συνδέεσαι για να παρακολουθείς τις εξελίξεις.
      Φοβερή συμμετοχή!!

      Διαγραφή
  10. Αν ερχόταν έγγραφο και ζητούσε προαιρετική συμμετοχή στην απεργία με τη συναίνεσή μας, τότε θα είχαμε συμμετοχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάντως ενώ οι απολύσεις κρέμονται πάνω από τα κεφάλια μας συνεχίζεται η γκρίνια(αλλά και η έλλειψη ισχυρής αντίδρασης όπως παραστάσεις -με συμμετοχή όλων συναδέλφων- σε τοπικούς βουλευτές και λοιπούς αιρετούς άρχοντες, διαδηλώσεις, απεργίες, κλπ.) για το ποιος φταίει με ένα σωρό δικαιολογίες που γράφτηκαν παραπάνω, όπως: "απεργία στις εξετάσεις", "τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβετε ότι ο κόσμος ΔΕΝ σας ακολουθεί", "όσο θα συνδικαλίζεστε για να χτίσετε καριέρες, αυτό θα είναι το ποσοστά σας", "αν είναι να το ρίξεις κάπου τότε ρίξε το ανάθεμα σε όλους όσοι επιμένουν να είναι κομματικοί ταγοί ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης δεξιόθεν τε και αριστερόθεν", "να είναι τελείως ανώνυμα ή όχι τα σχόλια", κλπ. Δεν το καταλαβαίνετε ότι η κυβέρνηση και η τρόϊκα φταίνε, όπως επίσης και οι λοιποί "εντός των τειχών" ομοϊδεάτες τους που αποφασίζουν, ψηφίζουν, στηρίζουν και εφαρμόζουν τέτοιους νόμους εξ αιτίας των οποίων όμως ΕΜΕΙΣ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπω τα μαθήματα από τη μονταζιέρα αποδίδουν, γιατί απομονώνονται φράσεις που δεν καταλήγουν ούτε μέχρι την τελεία τους, αλλάζοντας τελείως το νόημα και το ύφος τους. Συνεχίστε έτσι και στο τέλος ούτε εδώ θα γράφει κανείς. Προφανώς αυτό θέλετε. Στις συνελεύσεις το καταφέρατε.
      Όσον αφορά στην ανωνυμία, εκείνος που την κατακρίνει και ζητά να καταργηθεί αλλά τη χρησιμοποιεί για να κρυφτεί από πίσω της, καλό είναι να ανοίξει κανένα βιβλίο ιστορίας. Εκεί θα ανακαλύψει κάτι ωραίους τύπους με τεντωμένο δάκτυλο και ενδιαφέρον κάλυμμα κεφαλής.
      Εφόσον λοιπόν μας φταίνε η Κυβέρνηση και η Τρόικα, έπρεπε από καιρού να αποτινάξει το συνδικαλιστικό κίνημα από πάνω του τις κυβερνητικές και αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, γιατί ακριβώς τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα.

      Διαγραφή