Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Συμμετοχή στην απεργία 19/3/2014


11 σχόλια:

  1. τόσα πολλά 0% για πρώτη φορά. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι κράτησαν τις δυνάμεις τους για τη Παρασκευή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είσαι και 'συ σίγουρα, ακόμα ένας επαγγελματίας εργατοπατέρας :)
      ...διότι, αν ήσουν εκπαιδευτικός, θα είχες πάρει το κλίμα και το σφυγμό, μέσα από το σχολείο σου ;)

      Διαγραφή
  2. εσύ αλήθεια τι είσαι;
    Επαγγελματίας προβοκάτορας ;)
    Νεκροθάφτης των συναδέλφων που απολύονται ;)
    ...διότι, χαίρεσαι με την αδυναμία των συναδέλφων να αντιδράσουν.
    Αλήθεια, τι έγραφες στις μεγάλες απεργίες του Οκτώβρη;
    Και αφού κατέχεις, όπως φαίνεται από το ύφος σου, την υπέρτατη γνώση για το πως πρέπει να είναι το συνδικαλιστικό κίνημα, γιατί δεν τη μοιράζεσαι μαζί μας;
    Περιμένω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπάμαι και κλαίω με τις απολύσεις όλων των εργαζομένων, οργίζομαι και θυμώνω, με την αδιαλλαξία, τον στρουθοκαμηλισμό, το ψεύτικο ενδιαφέρον των επαγγελματιών εργατοπατέρων-κομματικών στρατών.
      Εύχομαι να μην είσαι σε καμία κατηγορία.
      Δεν κατέχω καμία γνώση..μιλάω-συζητάω, προσπαθώ να πιάσω το "κλίμα" που επικρατεί στους χώρους εργασίας.
      Τίποτα άλλο από μένα.

      Διαγραφή
  3. Παρόλου που αποχωρείς από τη συζήτηση, θα μου επιτρέψεις ένα τελευταίο σχόλιο. Όλοι πιστεύω ότι είναι εξοργισμένοι με τις απολύσεις, αλλοί τις δέχονται μοιρολατρικά και άλλοι αγωνίζονται μήπως και αλλάξουν κάτι. Εγώ ανήκω στους δεύτερους.
    Και μία παρατήρηση μιας και δεν φαίνεται να συμμετέχεις σε κάποια συνδικαλιστική παράταξη και μάλλον έχεις λανθασμένη εικόνα: υπό κομματική καθοδήγηση με κομματικού επιπέδου οργάνωση είναι μόνο οι αριστερές παρατάξεις. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ το λέει σε κάθε ΓΣ και ζητάει να το παραδεχθούν και οι άλλοι (με το δίκαιό του θα πω εγώ). Οι εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων είναι ταυτόχρονα και τοπικά κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (οι μισοί τουλάχιστον). Όλες οι άλλες παρατάξεις από οργάνωση είναι ότι νάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να 'σαι καλά..καλή δύναμη σε όλους σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαζική απεργία έστω την Παρασκευή και κυρίως στις εξετάσεις.
    Όχι κόμματα στην παιδεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν δεν κάνεις απεργία δε στέκεσαι αλληλέγγυος στους συναδέλφους σου που απολύονται, αλλά αφήνεις και το περιθώριο στην κυβέρνηση να αλωνίζει στην εκπαίδευση. Θέλει πολύ μυαλό να το καταλάβεις αυτό; Όχι.
    Άρα όλοι βρίσκουν πάντα ωραιότατες δικαιολογίες να μη χάσουν τα λεφτουδάκια τους, κατηγορώντας μονίμως αυτούς που πάντα τα χάνουν. Όχι φταίνε οι συνδικαλιστές, όχι μια μέρα δεν κάνει τίποτα κλπ.
    Λοιπόν θα πρέπει να καταλάβουν οι απεργοσπάστες ότι είναι ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για το χάλι που έχουμε περιέλθει και να πάψουν να μιλούν με τόσο θράσος. Και επίσης ότι όταν δεν απεργούν, αυτός που χαίρεται δεν είναι οι συνδικαλιστές, αλλά η κυβέρνηση, και ας σκεφτούν ποιος από τους δύο τους χάλασε τη ζωή. Κοινώς, ας διαλέξουν στρατόπεδο επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτό λέμε..οι συνδικαλιστές, στεναχωριούνται, γιατί πλέον δεν εμπνέουν τους εργαζόμενους, δεν τους ακολουθεί κανείς. Δείχνουν ανίκανα στελέχη και στις νομαρχιακές των κομμάτων τους.

      Διαγραφή
    2. Ναι, και χαίρεται η κυβέρνηση. Τι δεν καταλαβαίνεις;

      Διαγραφή