Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Αποφάσεις ΓΣ προέδρων των ΕΛΜΕ

- Στη ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ η εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ έλαβε 48% επομένως δεν πέρασε. Κατατέθηκαν από διάφορες ΕΛΜΕ προτάσεις με μικρές τροποποιήσεις στην πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ οι οποίες επίσης δεν έλαβαν την απαιτούμενη πλειοψηφία.
- Από αρκετές ΕΛΜΕ ξανατέθηκε προς ψήφιση το θέμα της απεργίας αποχής. Έλαβε 48,5 των ΕΛΜΕ (απαιτείται 51%) και 51,7% των ψήφων (απαιτείται 66,6%) και δεν πέρασε.
Με δεδομένο ότι το θέμα αυτό δεν είχε συζητηθεί στην τελευταία δική μας ΓΣ και ότι οι προτάσεις που κατατέθηκαν δεν τηρούσαν τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί από τις προηγούμενες (14/10/21 και 22/11/21) γενικές μας συνελεύσεις (δείτε εδώ και εδώ), η ΕΛΜΕ δήλωσε παρούσα.
- Ομόφωνα αποφασίστηκε η μη εφαρμογή σε καμία περίπτωση και για κανέναν λόγο του νόμου Χατζηδάκη.
- Επίσης ομόφωνα αποφασίστηκε ψήφισμα για τη στήριξη των 114 συναδελφισσών/ων διευθυντριών/ων που δεν κατέθεσαν τις εκθέσεις για την αξιολόγηση.
- Κατατέθηκε από την ΕΛΜΕ μας μαζί με πολλές άλλες ΕΛΜΕ κοινό ψήφισμα που θα απαιτεί από την πολιτεία
την εξασφάλιση ότι όλα τα παιδιά που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια θα έχουν πρόσβαση σε δημόσια σχολεία και την προστασία τους από απελάσεις. Λόγω του περασμένου της ώρας το ψήφισμα αυτό θα συζητηθεί στο ΔΣ της ΟΛΜΕ μαζί με άλλα ψηφίσματα που κατατέθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου