Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Σταυροδοσία στο ΠΥΣΔΕ κατά παράταξη

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ)
1η Εφ. Επ.
2η Εφ. Επ.
ΣΥΝΟΛΑ
1
Θεοδώρου Φίλιππος του Κωνσταντίνου
6
11
17
2
Τεκέογλου Ιωάννης του Δημητρίου
4
5
9
10
16
26
ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. ΞΑΝΘΗΣ
1η Εφ. Επ.
2η Εφ. Επ.
ΣΥΝΟΛΑ
1
Βαρδικεδόγλου Χρήστος
2
11
13
2
Βορίδου Αναστασία
7
14
21
3
Βρένος Αναστάσιος
24
25
49
4
Δεμερτζίδης Γεώργιος
4
8
12
5
Ζήση Σοφία
4
33
37
6
Νταουτίδης Χαράλαμπος
8
8
16
7
Παπαντόπουλος Γεώργιος
57
44
101
106
143
249
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
1η Εφ. Επ.
2η Εφ. Επ.
ΣΥΝΟΛΑ
1
Αγοραστού Βασιλική
28
30
58
2
Βασιλειάδης Γεώργιος
32
44
76
3
Γιαννακοπούλου Βασιλική
24
12
36
4
Δανιήλ Ιωάννης
22
14
36
5
Λουκοπούλου Μαρία
62
54
116
168
154
322

25 σχόλια:

  1. σήμερα, σε όλα τα σχολεία..η ίδια απορία..αφού ο κ.Κασάπης, πήρε τις περισσότερες ψήφους (122) απ' όλους, γιατί δεν είναι ο αιρετός στο Πυσδε Ξάνθης..
    τώρα έγινε αντιληπτό απ' ολους-ες, ο λόγος που δεν θέλετε ενιαίο ψηφοδέλτιο, ο λόγος που δεν σκίζετε τις κομματικές σας ταυτότητες...μερικοί δεν θα πιάνατε καρέκλα, ούτε ως θυρωρός σε πολυκατοικία..οι συνάδελφοι έδωσαν την απάντηση στα βοθροκόμματα σας και ποιος ήθελαν να τους εκπροσωπεί..συνεχίστε τη χούντα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάς για τον ίδιο ανεξάρτητο Κασάπη Κωνσταντίνο που ήταν υποψήφιος στο ΚΥΣΔΕ με την Προοδευτική Ενότητα (πρώην ΠΑΣΚ) ??????
      Αυτός είναι που έσκισε την κομματική του ταυτότητα? Ή πρόκειται περι συνωνυμίας? Είσαι ο ίδιος τόσο πρόβατο ή θεωρείς εμάς πρόβατα?

      Διαγραφή
  2. χαχαχαχαχα Στο χωριό μου λένε " Θέλει η π....... να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει ανώνυμε επώνυμε ανεξάρτητε μπατσόκ!!! Γελάσαμε και σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα ίδια ισχύουν και για σας, χουντάκια της Αριστεράς..νεοπασοκ δεκαετίας '80.

      Διαγραφή
    2. Το πρόβλημα είναι ότι μόνο γελάτε, πίνετε καφέδες ή τσίπουρα και συζητάτε για το τι σημαίνει το "no pasaran" (το οποίο φυσικά κοτσάρετε στις αφίσες σας, λες και κολλάει κάπου), όχι μόνο σήμερα, αλλά και κάθε μέρα. Στο ΠΥΣΔΕ πάλι θα κάνετε αυτό που ξέρετε, θα αντιδράτε, θα φωνάζετε, θα καταψηφίζετε, οτιδήποτε είναι ΗΔΗ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟ (ενώ δεν έχετε τέτοιο δικαίωμα, ούτε είναι αυτός ο ρόλος σας) και θα αφήνετε τις "μικρές" παρανομίες της Δνσης να περνάνε, επειδή δεν καθήσατε ποτέ σοβαρά να ασχοληθήτε με την εκπαιδευτική και δημοσιοϋπαλλική νομοθεσία.
      Το ερώτημα όμως που θα έπρεπε να σας απασχολεί είναι αυτό: έτσι την ονειρεύεστε τη δημοκρατία; Το αν ο κύριος Κασάπης προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, τι σχέση έχει το ότι πήρε τις περισσότερες ψήφους; Ή μήπως πιστεύετε ότι όλες οι δικές σας ψήφοι προέρχονται από συριζαίους;

      Διαγραφή
    3. Και στο δικό μου χωριό λένε τέτοια πράγματα στα καφενεία... Εδώ όμως δεν είναι καφενείο ούτε θεωρώ ότι πρέπει να μιλάμε σαν να είμαστε σε καφενείο. Η πολιτική σας κουλτούρα εδώ φαίνεται...
      Παρεμπιπτόντως, γιατί μου δίνεται η αίσθηση ότι είστε επίδοξο μέλος του νέου ΔΣ της ΕΛΜΕ;

      Διαγραφή
  3. Κάντε μας τη χάρη αμετανόητα πασόκια και απλώς βουλώστε το, αρκετή ζημιά κάνατε και συνεχίζετε να κάνετε στην εκπαίδευση και στη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλιστα! Οι αγωνιστές της δημοκρατίας, οι υπερασπιστές όλων των αδυνάμων, των μειονοτικών, των δικαιωμάτων των ομοφυλόφυλων, οι προστάτες της υπό εξαφάνιση γαλάζιας φάλαινας του Νότιου Ειρηνικού, απαγορεύουν σε κάποιους να εκφράζουν την άποψή τους δημόσια και επιπλέον τους κολλάνε και έναν πράσινο ήλιο (του Ανδρέα) στο πέτο, για να τους διακρίνει ο κόσμος από τους υπόλοιπους (πολιτικά) αρείους. Να δεις, κάπως λέγεται αυτό... Στο ΠΥΣΔΕ τώρα που (ξανά)μπήκατε τι θα κάνετε; Θα προσπαθήσετε μήπως να βάλετε όλους τους μη άρειους σε ένα σχολείο, κατά προτίμηση απομακρυσμένο, για να μη σας ενοχλούν; Άραγε σε δικά σας στελέχη και στους περισσότερους ψηφοφόρους σας, θα βάλετε ήλιο στο πέτο; Πραγματικά, βλέποντας το ύφος και ήθος ορισμένων συναδέλφων, ντρέπομαι...

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα σας. Προτείνω να διαχωρίζετε τα προσωπικά από τα επαγγελματικά. Τότε ίσως να καταλάβετε και ποιος είναι λαμόγιο ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε αυτές τις εκλογές υπήρξε το εξής «παράδοξο» γεγονός: στο φετινό ΠΥΣΔΕ είχαμε ταυτόχρονα δύο υποψήφιους ανεξάρτητους συνδυασμούς! Είχαμε δηλαδή δύο συνδυασμούς με την ίδια ονομασία, την ιδία ‘ανεξάρτητη’ πολιτική τοποθέτηση (φαινομενικά τουλάχιστον), που κατέβηκαν όμως ξεχωριστά. Ερωτώ λοιπόν: αφού είναι και οι δύο ανεξάρτητοι γιατί δεν κατέβηκαν μαζί; Μήπως γιατί ο καθένας βλέπει από διαφορετική σκοπιά τα πράγματα, έχοντας διαφορετική πολιτική σκέψη; Κατά την γνώμη μου, προφανώς έτσι έχουν τα πράγματα… Ο κ. Κασάπης λοιπόν (ο οποίος είχε μια πολύ καλή παρουσία τα τελευταία χρόνια στην ΕΛΜΕ αλλά όμως δεν προέρχεται από παρθενογένεση ) εκτίμησε ότι κατεβαίνοντας ως ανεξάρτητος και όχι μέσα στο συνδυασμό της ΠΑΣΚ, θα είχε πολύ καλύτερη τύχη όπως και έγινε. Για τον κ. Κυριαζίδη δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα γιατί δεν τον γνωρίζω (και αυτός όμως κουβαλάει μια πορεία πίσω του). Θέλω να πω εντέλει ότι, οι ανεξάρτητες υποψηφιότητες δεν πρέπει να αποτελούν πανάκια και θα πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε με μεγάλη προσοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια ακριβώς ήταν η πολύ καλή παρουσία στο ΔΣ της ΕΛΜΕ του κ. Κασάπη. Ποιες ουσιαστικές προτάσεις έκανε; Στο νέο ΔΣ της ΕΛΜΕ, στο οποίο εκτιμώ θα συμμετέχει και πάλι, θα διεκδικήσει κάποιο πιο ουσιαστικό αξίωμα, με ουσιαστική συμμετοχή ή θα συνεχίσει να είναι ουρά των αριστερών διοικούντων του ΔΣ; Και αφού το έφερε η συζήτηση, στα χαρτάκια που μοίραζε στα σχολεία αναφέρονταν στη διαφάνεια και την ενημέρωση. Όμως δεν έχω δει καμία ανάρτησή του κ. Κασάπη στο blog της ΕΛΜΕ, ούτε καν σχόλιο με την υπογραφή του. Γιατί; Ποια ήταν η ενημέρωση που είχαμε για τις απόψεις που διατύπωσε για τα θέματα που συζητήθηκαν στις συνεδριάσεις του ΔΣ; Θεωρεί ότι η ενημέρωση εξαντλείτε στην απαρίθμηση των θεμάτων που συζητήθηκαν στο ΔΣ; Και αυτά κατά πόσο γνωρίζω αναρτώνται με ευθύνη της προέδρου.
      Συμφωνώ με την ανάλυσή σου για τον προσδιορισμό 'ανεξάρτητος'.

      Διαγραφή
  6. Ντροπή μας για τ' αποτελέσματα. Τόσο καλά πάνε τα πράγματα στην παιδεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντροπή είναι να κρίνεις ανώνυμα την στάση των συναδέλφων. Αν καταλαβαίνω καλά εννοείς ότι θα έπρεπε οι αριστερές παρατάξεις να λάβουν το 90% των ψήφων.
      Αν είναι έτσι ας μας απαντήσουν οι συνδικαλιστές της αριστεράς ποια ήταν τα επιτεύγματα της διοίκησής τους την τελευταία διετία;
      Για όσους δεν το γνωρίζουν το σύνολο των διοικήσεων των ΕΛΜΕ της επικράτειας, και η διοίκηση της ΟΛΜΕ, πρόσκεινται στην αριστερά.
      Να μην απαριθμήσω τις απώλειες της τελευταίας διετίας, όλοι μας τις νιώθουμε στο πετσί μας.

      Διαγραφή
    2. 1. Ανακοινοποίηση στο ορθό: Ντροπή μου που ανέχομαι - όσα ανέχομαι - από συναδέλφους.
      2. Όχι, δεν κατάλαβες καλά. Δε μ’ ενδιαφέρει καμία αριστερά.
      3. Καλύτερα να ντρέπομαι ανώνυμα παρά να ορίζω την ντροπή πάλι ανώνυμα.
      4. Γιατί είναι τόσο σημαντικό το όνομα; Δεν έχουμε να λύσουμε καμία διαφορά «επί του προσωπικού» με «κλειστές πόρτες». Συμβαίνει καθημερινά άλλωστε τα τελευταία χρόνια.
      5. Ποια ήταν η διοίκηση της ΟΛΜΕ στο τελευταίο ξεπούλημα (πριν 18 μήνες);

      Διαγραφή
    3. Δεν σου ζήτησε κανείς να αποκαλύψεις το όνομά σου.
      Αν θέλεις λίγο ν' αναλύσεις τις υπόλοιπες προτάσεις του σημείου 4.
      Ως προς το σημείο 5. Δεν είναι το θέμα τι δεν κατάφεραν οι διοικούντες πριν 18 μήνες, αυτοί ας πούμε ήταν ανίκανοι. Το θέμα είναι τι κατάφεραν οι σωτήρες που ήρθαν, και είχαν να διαχειριστούν την μεγαλύτερη πρόκληση του κινήματος των τελευταίων 20 τουλάχιστον ετών, αλλά παράλληλα και το θυμό του συνόλου των συναδέλφων.
      Εμένα προωπικά με απογοήτευσαν και φαντάζομαι και παρα πολλούς άλλους.

      Διαγραφή
  7. Τα υπηρεσιακά συμβούλια θα πρέπει να αποτελούνται ΜΟΝΟ απο αιρετούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παρακολουθώ τη συζήτηση συμφωνώντας και διαφωνώντας, με αρκετά από αυτά που γράφονται παραπάνω.Θα έχουμε την ευκαιρία συνάδελφοι, να τα συζητήσουμε στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση, πριν τις εκλογές της ΕΛΜΕ. Για μένα ήταν σωστότερο οι εκλογές για το ΔΣ της ΕΛΜΕ να προηγηθούν και γι αυτό το λόγο.Έτσι θα μπορούσαν και οι απερχόμενοι αιρετοί να απολογηθούν για όσα συνέβησαν αλλά και οι νέοι υποψήφιοι και κυρίως οι "ανεξάρτητοι" να ερωτηθούν για το τι επιδιώκουν με την υποψηφιότητά τους. Η σιωπή ευνοεί αυτούς που έχουν μόνο "ίδια" συμφέροντα και προσωπικές φιλοδοξίες.
    Ο αιρετός εκπρόσωπός μας, πρέπει να είναι συνδικαλιστής και όχι υπηρεσιακός παράγοντας. Ο ρόλος του Διευθυντή σχολείου συγκρούεται με αυτόν του αιρετού. Άρα Ζήση, Βαρδικεδόγλου, Πυλαρινός,Κυριαζίδης και Ψωμακέλης αν είχαν ήθος, δεν θάπρεπε να είναι υποψήφιοι. Κι αυτοί που δεν είναι Διευθυντές θα έπρεπε να δευσμευτούν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι Διευθυντές στις επόμενες κρίσεις. Και τέλος στα υπηρεσιακά συμβούλια θα έπρεπε να είναι 3 αιρετοί και 2 διορισμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αιρετοί των υπηρεσιακών συμβουλίων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ συνδικαλιστές. Είναι αιρετά υπηρεσιακά όργανα. Από τη φύση της θέσης τους, δεν μπορούν να διεκδικήσουν, δεν μπορούν να απαιτήσουν, ούτε μπορούν να καλέσουν σε κινητοποιήσεις, ούτε απεργίες προκηρύσσουν. Απλά, είναι μέλη ενός συμβουλίου και ψηφίζουν ΠΑΝΤΑ βάση της υφιστάμενης νομοθεσίας. Δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν αντίθετα στο νόμο και αν το κάνουν είναι υπόλογοι για αυτό. Αυτός είναι ο ρόλος τους. Να ελέγχουν ότι εφαρμόζεται η νομιμότητα. Και όταν η νομιμότητα δεν τηρείται, τότε δεν πρέπει απλά να περιορίζονται σε μια αντίθετη ψήφο, ή μια καταγγελία στον Τύπο, αλλά να κινούνται είτε υπηρεσιακά, είτε μέσω της νομικής οδού.
      Για τους παραπάνω λόγους, δεν έχει νόημα και η ύπαρξη των παρατάξεων στις εκλογές αυτές. Οι αιρετοί θα έπρεπε να είναι άτομα, μακριά από παρατάξεις (και από τις υποχρεώσεις που επιβάλλουν αυτές), με βαθιά γνώση της εκπαιδευτικής και δημοσιοϋπαλληλικής νομοθεσίας και με διάθεση για σύγκρουση με τις διορισμένες πλειοψηφίες των υπηρεσιακών συμβουλίων, προασπίζοντας τα συμφέροντα ΟΛΩΝ των συναδέλφων και όχι βολεύοντας μόνο μερικούς γνωστούς ή διεκδικητικούς. Δυστυχώς όμως, οι αιρετοί μέχρι τώρα έχουν αποδείξει το αντίθετο. Θεωρούν ότι οφείλουν να κάνουν συνδικαλισμό, ενώ παραμελούν τη δουλειά την οποία οφείλουν να κάνουν, δηλαδή να ελέγχουν αν τηρείται η νομιμότητα σε ΚΑΘΕ ΑΠΟΦΑΣΗ που παίρνεται στο ΠΥΣΔΕ. Είτε τη θεωρούν αυτή σημαντική, είτε όχι. Αλλά εκτός από την πρόθεση απαιτούνται και καλές γνώσεις δημόσιας διοίκησης. Και για να μην υπάρχει παρεξήγηση ΔΕΝ είμαι, δε θέλω, ούτε σκοπεύω να γίνω διευθυντής και επιπλέον την ίδια κακή εικόνα με τους προηγούμενους αιρετούς έχω και για τους περισσότερους διευθυντές, ότι δηλαδή είναι άσχετοι με τη δουλειά που κάνουν. Βέβαια αυτό δεν είναι τυχαίο, άλλωστε πολλοί διευθυντές έχουν περάσει από το ΠΥΣΔΕ...

      Διαγραφή
    2. Μια ωραία έκθεση ιδεών. Μπορείς να μας πεις συνάδελφε γιατί στην ελληνική δημοκρατία υπάρχουν ο Άρειος Πάγος, το Ελεγκτικό Συνέδριο, τα διοικητικά δικαστήρια, το Συμβούλιο της Επικρατείας και κάθε υπουργείο έχει την νομική του υπηρεσία; Μήπως επειδή οι νόμοι του κράτους αφήνουν παραθυράκια; Μήπως επειδή η εφαρμογή ενός νόμου επιδέχεται πολλαπλή ερμηνεία; Και γι' αυτό εκδίδονται εκ των υστέρων υπουργικές αποφάσεις, προεδρικά διατάγματα και εγκύκλιοι εφαρμογής.

      Διαγραφή
    3. Και επομένως (συνεχίζω εγώ το σκεπτικό σας) για όλους τους παραπάνω λόγους, θα πρέπει να ψηφίζουμε για Πυσδε κάποιο κομματόσκυλο. Από την πόλη έρχομαι...

      Διαγραφή
  9. Αιρετό υπηρεσιακό όργανο δεν μπόρεσες να γίνεις! Δήλωσες ότι δεν θες να γίνεις και Διευθυντής! Τώρα γνώσεις Δημόσιας Διοίκησης που απέκτησες! Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ξεκίνησες μια συζήτηση άνευ περιεχομένου,
    "Σήμερα σε όλα τα σχολεία,,,η ίδια απορία γιατί ο Κασάπης δεν έγινε αιρετός...." Στο μυαλό σου είναι αυτά! Αντε φτάνει,πιες κανένα τσίπουρο να πανε κάτω τα φαρμάκια και πέρνα να μαζέψεις για ανακύκλωση τις καρτούλες με τη φωτογραφία σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ποιό ακριβώς σχόλιο απαντάτε αγαπητέ μου; Όταν θέλετε να απαντήσετε σε κάποιο σχόλιο, πρέπει να πατήσετε το κουμπί "Απάντηση" από κάτω, αλλιώς δημιουργείτε ένα νέο ανεξάρτητο και αυτόνομο σχόλιο στην ανάρτηση. Μα γιατί δε μου φεύγει από το μυαλό, ότι κάποια σχέση έχετε (ή θέλετε να έχετε) με την ΕΛΜΕ... Λίγο ο τρόπος γραφής, λίγο το ύφος, λίγο ο τόνος, λίγο ο ειρμός της σκέψης σας...

      Διαγραφή
  10. Πραγματικά, ή κάποιοι τρολάρουν, ή το (πολιτικό) επίπεδο ορισμένων συναδέλφων είναι τελείως για κλάματα. Είναι δυνατόν, να εκφράζεται τόση εμπάθεια προς ένα άτομο, το οποίο δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα, καθώς ποτέ δεν ήταν στην πρώτη γραμμή; Στην τελική, είναι προσβολή για 122 συναδέλφους που τον ψήφισαν. Και σκεφτείτε ότι κατέβηκε ως ανεξάρτητος, χωρίς πλάτες κάποιας παράταξης. Και αν υπάρχει ένα παρελθόν με το Πασόκ, αυτό μόνο κακό του έκανε, παρά τον βοήθησε. Σκέψου δηλαδή που θα ήταν αν δεν είχε σχέση με το Πασόκ παλιότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύς θόρυβος για τους 122 ψήφους! Για πιο λόγο;
      Αφού είναι γνωστό ότι η υποψηφιότητα του κ. Κασάπη ήταν καθαρά παραταξιακή, απλώς το βαθύ ΠΑΣΟΚ εμπνεύστηκε το αστείο, ως τέτοιο μόνο μπορώ να το δω, τέχνασμα του ανεξάρτητου υποψηφίου, μήπως και καταφέρουν να έχουν ένα άνθρωπο του χεριού τους στο ΠΥΣΔΕ. Γιατί και μόνο που σκέφτονται ότι στην μετά Παπαδόπουλο εποχή θα υπάρξει υπηρεσιακό συμβούλιο χωρίς δική τους εκπροσώπηση που θα τακτοποιεί τα θέματά τους τρελαίνονται.
      Γι' αυτό αυτή η ξαφνική συσπείρωση της πρώην ΠΑΣΚ.
      Η απόδειξη για τα γραφόμενά μου έχει δοθεί εν μέρει στις εκλογές, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μεγάλο μέρος των ψηφοδελτίων δεν είχε σταυρό δίπλα στο όνομά του και θα δοθεί οριστικά στις εκλογές για το ΔΣ της ΕΛΜΕ σε λιγότερο από ένα μήνα, όπου προβλέπω τα συντρόφια της ΠΑΣΚ να τον αφήσουν μόνο του κυριολεκτικά.
      Τέλος πάντα υποψήφιοι που δεν έχουν δοκιμαστεί απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων, στους οποίους εναποθέτουν την ελπίδα τους να διαμορφωθούν τα πράγματα κατά το πως τα προτιμούν αυτοί.

      Διαγραφή
    2. εσύ βλέπεις παντού φαντάσματα και συνωμοσίες...κακό πράγμα να ακολουθείς συγκεκριμένο μαντρί και να μην αφουγκράζεσαι την άποψη-γνώμη των συναδέλφων.

      Διαγραφή