Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Δελτίο τύπου σχετικά με την επίσκεψη Καλατζή

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ συναντήθηκε με τον ΓΓ του υπουργείου Παιδείας την Παρασκευή 7/11:
1.Το ΔΣ συνοδευόταν από αντιπροσωπία των σε διαθεσιμότητα συναδέλφων/ισσών. O Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας δήλωσε ότι θα μεταφέρει των προβληματισμό των συναδέλφων/ισσών και ευχήθηκε «καλό κουράγιο»(!).
2.Ο ΓΓ είχε ήδη συναντηθεί με αντιπροσωπία μαθητών/τριών που βρισκόντουσαν σε κινητοποιήσεις.
3.Δόθηκε υπόμνημα με προβλήματα που απασχολούν γενικά τον κλάδο για να διαβιβαστεί στο υπουργείο
4.Ο ΓΓ μας ανακοίνωσε το νομοσχέδιο για τη μειονοτική εκπαίδευση. Επειδή το νομοσχέδιο ήταν, προφανώς, ήδη έτοιμο, θεωρούμε απαράδεκτο, αν όχι ύποπτο, το γεγονός ότι ο ΓΓ δεν φρόντισε να μας έχει ενημερώσει εκ των προτέρων επί του θέματος ώστε να μπορούμε διαμορφώσουμε γνώμη. Με το νομοσχέδιο προβλέπονται καταιγιστικές αλλαγές (κυρίως στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση) στις οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο τον γραμματέα, μόνο πρακτικές αλλαγές μπορούν να γίνουν. Στην ερώτησή μας αν στη διαμόρφωση αυτών των αλλαγών συμμετείχαν συνάδελφοι/ισσες της μειονοτικής εκπαίδευσης και μέλη της μειονότητας δεν δόθηκε απάντηση. Η εντύπωση που αποκομίσαμε πάντως είναι ότι πρόκειται για «κουστούμι» προτάσεων που διαμορφώθηκαν από το υπουργείο για να "φορεθούν" χωρίς συζήτηση εδώ.

Επιφυλασσόμαστε να τοποθετηθούμε πάνω στο νομοσχέδιο όταν θα μπορέσουμε να το έχουμε στα χέρια μας. 

2 σχόλια:

  1. "...θα μεταφέρει τoν προβληματισμό", "...προβληματισμό"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΕ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΚΑΙ ΑΒΔΗΡΑ. ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΝΑ ΣΠΑΤΕ ΑΥΓΑ. ΑΝΤΕ ΚΑΛΟ ΥΠΝΟ.
    ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΡΑ.
    ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΑΛΑΣΑ ΤΟ ΧΟΥΖΟΥΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή