Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΟΛΜΕ: Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος έχει και όρια…

Ο κ. Υφυπουργός Παιδείας φρόντισε για μία ακόμα φορά να επιδείξει το αυταρχικό πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής, σπεύδοντας να απειλήσει με πειθαρχικές διώξεις όσους εκπαιδευτικούς αρνηθούν να συμμετάσχουν στο «θέατρο» της αναπλήρωσης ωρών που χάθηκαν λόγω καταλήψεων, συμμετέχοντας στις στάσεις εργασίας που έχουν κηρύξει η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ.
Αντί να απολογείται  το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση που ακόμα και σήμερα υπάρχουν κενά σε μαθήματα, αντί να απολογείται για τα κενά εκπαιδευτικών σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αντί να απολογείται για το γεγονός ότι στα ΕΠΑΛ οι μαθητές διδάχθηκαν ελάχιστες ώρες ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, τολμά να αμφισβητεί ευθέως το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία και στον συνδικαλιστικό αγώνα.

Η υποκρισία και ο κατήφορος δεν έχουν τέλος.

9 σχόλια:

  1. Οκ! Καλά όλα αυτά αλλά προτίθεται η ΕΛΜΕ ή η ΟΛΜΕ να διεκδικήσει υπερωριακές αμοιβές για τους συναδέλφους που αναγκάστηκαν να βρεθούν να κάνουν μάθημα ενώ τα σχολεία είναι κλειστά ή από Δευτέρα που θα ανοίξουν τα σχολεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα πρώην και νυν μέλη της ΟΛΜΕ και της τοπικής ΕΛΜΕ, και πλήθος συναδέλφων, έχουν άλλα πράγματα πολύ πιο σοβαρά, να ασχοληθούν.
    Κάνουν προεκλογικό αγώνα για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές !

    Ξεκίνα να μετράς, σε τοπικό επίπεδο:
    Καραλίδης, Αγοραστού, Ανταμπούφης, Σκούπρας, Λουκοπούλου, Δαμιανάκη, Σουλτάνης, Δόντσος, Ψωμακέλης, Θεοδώρου Φίλιππος ......
    Αν ξέχασα κάποιον , συμπληρώστε τον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι κακό κάποιοι εκπαιδευτικοί να ασχολούνται με τα κοινά;
    Δηλαδή θα ήθελες να μην ασχολείται κανείς από τον κλάδο με τα κοινά και να μην υπάρχει
    εκπροσώπησή των εκπαιδευτικών στα Δημοτικά και Περιφερειακά συμβούλια;
    Στο κάτω κάτω οι πολίτες θα αποφασίσουν αν θα τους ψηφίσουν ή αν θα τους μαυρίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κακό δεν είναι ότι οι εκπαιδευτικοί ασχολούνται με τα κοινά. Το κακό είναι ότι ποτέ δεν ασχολήθηκαν με τα σοβαρά θέματα του κλάδου, παρά μόνο φρόντιζαν να συντηρούν τα κομματικά τους παραμάγαζα για να μπορούν να εξαργυρώσουν τις υποκλίσεις στα πολιτικά τους αφεντικά.

      Άλλο πράγμα να είναι πολιτικοποιημένος κάποιος, που είναι υγιές και θεμιτό, κι άλλο πράγμα να πολιτικοποιείται ο χώρος εργασίας μας για να μπορούν ανά πάσα στιγμή να μας έχουν στο χέρι. Δεν κάνει σε κανέναν σας εντύπωση πως εδώ και χρόνια οι εκάστοτε κυβερνήσεις γνωρίζουν από πολύ πριν τι πρόκειται να πράξουμε και πως να μας αντιμετωπίσουν; Απλά πράγματα, έξω τα κόμματα από το συνδικαλισμό και το χώρο εργασίας.

      Στην προσωπική του έξω από την υπηρεσία ζωή μπορεί να κάνει καθείς ότι θέλει..

      Διαγραφή
  4. καλά μου συντρόφια, γιατί δεν μας λέτε για την παταγώδη αποτυχία του μπαρμπα-Θέμη και συν αυτόν πονόψυχων, για τις στάσεις εργασίας;;

    http://www.esos.gr/arthra/defterovathmia-ekpaidefsi/eidisis-defterovathmia-ekpaidefsi/posoi-kauhghtes-apeirghsan-kata-nomo-eyxaristv-apo-ton-yfypoyrgo-stoys-kauhghtes-poy-den-akoloyuhsan-thn-olme

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως την απάντηση στο αρχικό ερώτημα το δίνει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εδώ http://air.euro2day.gr/cov/oc/ocp192_en.pdf και για την ακρίβεια στη σελίδα 14 και τη σελίδα 44 παράγραφος 3.2.9, υποπαράγραφοι 75 κι 76.

    Το κείμενο είναι γραμμένο στην Αγγλική, ακολουθώντας τις επιταγές της πολιτικής εκείνης που λέει "Πολλοί θα δουν, λίγοι θα καταλάβουν"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άντε και στα δικά μας.

    http://bit.ly/RSY7Wy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μεγάλη αντίδραση για τους μαθητές που εμφανίστηκε το 1/3 στις αίθουσες, για τους καθηγητές που φοβήθηκαν μην χάσουν τα φράγκα το ΚΟΤΕΣ είναι λίγο. Καλά θα κάνουν οι απολιτικοί να σταματήσουν τους αλαλαγμούς γιατί αυτό θα μας φάει, γιατί αυτός και όχι εγώ. όποιος τολμά ΄΄ιδού η Ρόδος και.....΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγχαρητήρια για την απουσία των συνδικαλιστών από το χώρο του σχολείου που αναγκάστηκε να αναπληρώσει τις χαμένες ώρες. Προφανώς ο χαρακτηρισμός ΚΟΤΕΣ αποδίδεται στους συναδέλφους ελλείψει επιχειρημάτων και παταγώδους αποτυχίας να πείσετε τον οποιοδήποτε.

      Και τα αποσιωπητικά να τα βάλετε εκεί που ξέρετε, αφού ξέρετε σε ποιο νησί τα χρησιμοποιούν. Κι αν δεν σας αρέσει η απάντηση, να φροντίζετε να έχετε επιχειρήματα αντί ύβρεων. Κατά τα άλλα πλασάρεστε και για πολιτικοποιημένοι..

      Διαγραφή