Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Γενική Συνέλευση και Απεργιακές Κινητοποιήσεις

Γενική Συνέλευση Τρίτη 8/4/2014 στις 8μμ

Γενική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ Τετάρτη 9/4/2014


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ!

8 σχόλια:

  1. Έχει σκοπό η ΟΛΜΕ να ενημερώσει τον εκπαιδευτικό κόσμο και την κοινωνία για ποιο λόγο καίγονται για την αυτοαξιολόγηση και την αξιολόγηση, ή απλά θα καλείτε σε απεργίες για τις οποίες κανένας δεν δίνει σημασία παρά μόνο η Κυβέρνηση μιας και τα ταμεία έχουν ανάγκες για να δώσουν τα 500-ευρα στους ένστολους; Η αναλογία απεργών - ένστολων είναι περίπου 7,143 προς 1.

    Διαβάστε καλά τα ποσά και μετά εξηγείστε τα στους συναδέλφους και στους γονείς των παιδιών. Εξηγήστε τους πόσο πετρέλαιο θα μπορούσαν να αγοράσουν, πόσα σχολικά εργαστήρια να εξοπλιστούν, πόσες επιμορφώσεις εκπαιδευτικών θα μπορούσαν να γίνουν, πόσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες να υλοποιηθούν, πόσες επισκέψεις εκπαιδευτικού περιβάλλοντος να υλοποιηθούν, πόσες αίθουσες να εξοπλιστούν με Η/Υ και βιντεοπροβολέα, πόσο χαρτί Α4, πόσα τετράδια για μαθητές και ότι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε και να προσθέσετε στη λίστα.

    Το ποσό για το οποίο πρέπει να ζορίσετε τη σκέψη σας είναι 3.181.180,00 ευρώ. Τόσα θα κατασπαταληθούν για την αυτοαξιολόγηση και την αξιολόγηση μας.

    http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%99%CE%97%CE%A69-%CE%A4%CE%A16

    Καλή τύχη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γελάει ο κόσμος!
    είστε μόνοι σας, αποκομμένοι από συναδέλφους, από την πραγματικότητα, από τους μαθητές μας.
    Κρίμα...καλή τύχη, όπως έγραψε ο πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο "κόσμος" να "γελάει" με τον εαυτό του. Αυτός εκλέγει.

      Διαγραφή
    2. έχεις δίκιο, εκλέγει..πλέον, κανένας δεν εμπνέει, κανένας δεν πείθει, κανένας δεν εχει τα κότσια να δει την πραγματικότητα...δυστυχώς και οι τοπικοί συνδικαλιστές, βλέπουν με τα κομματικά γυαλιά τους...γι' αυτό άλλωστε, μαζεύονται πλέον 10 κομματάρχες στις συνελεύσεις, εννοείται ψηφίζουν οτι έχει πει το κόμμα τους και απλά βγάζουν ανακοινώσεις εδώ μέσα...να ακολουθήσουμε?? όχι ευχαριστώ!

      Διαγραφή
    3. Καλώς τότε, μόνο μη ξεχάσετε σε επόμενη πορεία να έχετε ένα πανό ή ένα πλακάτ που να λέει στον κόσμο να γελάει με τον εαυτό του γιατί εκείνος εκλέγει.

      Καλού κακού όμως να φοράτε και καμιά κάσκα μη πάθετε καμιά κασκαρίκα..

      Διαγραφή
    4. Οι υποθετικές απειλές δεν χρησιμεύουν πουθενά. Το ίδιο λειτούργημα κάνουμε (ή μήπως όχι;), ίδια προβλήματα έχουμε όλοι πάνω κάτω.

      Κι αν κάποιος δε θέλει να "γελάει" έχει και το δικαίωμα του "εκλέγεσθαι".

      Διαγραφή
    5. Ποιες υποθετικές απειλές; Που τις είδατε τις απειλές; Εννοείτε το λογοπαίγνιο με την κάσκα και την κασκαρίκα; Λοιπόν αυτό δεν είναι απειλή. Είναι λογικός συνειρμός του τι θα γίνει στην περίπτωση που βγει πανό σε πορεία που θα λέει στον κόσμο να γελάει με τον εαυτό του μιας κι εξέλεξε αυτούς που εξέλεξε.

      Κι επειδή το blog είναι δημόσιο και υπάρχει περίπτωση να το διαβάζει αυτός ο κόσμος στον οποίο υποδεικνύεται να γελάει με τα χάλια του, να είστε σίγουροι πως μόνο με το μέρος μας δεν θα έρθει. Αντί λοιπόν να γράφουμε μεγαλοστομίες θα ήταν προτιμότερο να περάσουμε σε πράξεις ενημέρωσης. Κι ας ξεκινήσουμε από το βασικό λόγο που οργανώθηκε ξαφνικά η αυτοαξιολόγηση.

      Ευχάριστο είναι το γεγονός αναγνώρισης των προβλημάτων μας ως κοινά. Βέβαια εκείνο το πάνω κάτω χρήζει μιας διευκρίνησης. Με βάση λοιπόν τα κοινά, έστω και πάνω κάτω, προβλήματα δοκιμάστε να καταργήσετε και τα κόμματα από εκεί μέσα μήπως και καταφέρετε να επιστρέψει ο κόσμος στα κοινά. Κι επιτέλους την ειρωνεία εγκαταλείψτε την ως μέθοδο διαλόγου ή αντιπαράθεσης και υιοθετήστε την επιχειρηματολογία. Αυτά περί γέλωτα και δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

      Κι επειδή το ίδιο λειτούργημα κάνουμε όντως, ας αρχίσουμε να δίνουμε λίγο μεγαλύτερη προσοχή στο τι διαβάζουμε και στο τι γράφουμε αφήνοντας κατά μέρους τη συνομοσιολογία. Ο μόνος που μας απειλεί είναι το υπουργείο και όχι οι συνάδελφοι..

      Διαγραφή
  3. Βρήκαν κι άλλα λεφτά να φάνε. Αυτή τη φορά για "Μελέτη για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και σύνδεση αξιολόγησης με την αυτοαξιολόγηση". Δηλαδή άλλα 162.360 ευρώ για να σκεφτείτε πως να το παρουσιάσετε σε αυτούς που εκλέγουν, ώστε να μην τους επανεκλέξουν.

    http://bit.ly/1e0ZRGA

    Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η τράπεζα θεμάτων είναι το τελευταίο που πρέπει να μας απασχολεί..



    ΑπάντησηΔιαγραφή