Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Αποφάσεις του ΔΣ της ΟΛΜΕ σχετικά με τη συνέχιση των κινητοποιήσεων

Μεταξύ των κινήσεων/κινητοποιήσεων που αποφάσισε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ σε τελευταία συνεδρίασή του είναι:
- Να εκδοθεί επιστολή προς γονείς και μαθητές για τον αντιεκπαιδευτικό νόμο 4186/13, για τις εξετάσεις της Α΄ Λυκείου και την τράπεζα θεμάτων.
- Να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες αίτηση ακύρωσης και αναστολής για την τελευταία εγκύκλιο του Υπουργού Παιδείας για την υποχρεωτική εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης.
- Να γίνει συλλογή υπογραφών ενάντια στις εξετάσεις της Α΄ Λυκείου με την τράπεζα θεμάτων σε ηλεκτρονική βάση.
- Να στηρίξουμε νομικά τις προσφυγές ενάντια στις διαπιστωτικές πράξεις απόλυσης εκπαιδευτικών,
- Να δημιουργηθεί καμπάνια στον κλάδο για την οικονομική στήριξη των εκπαιδευτικών που θα απολυθούν με τη λειτουργία ειδικού ταμείου (θα υπάρξει αναλυτική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ).
- Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε, επίσης, να ζητήσει ξανά συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και να παρέμβει στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το θέμα των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων.
- Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τις ΕΛΜΕ να αναδείξουν το επόμενο διάστημα, με κάθε πρόσφορο μέσο (εκδηλώσεις-συζητήσεις, συσκέψεις, διανομή υλικού, κ.ά.), σε συνεργασία με γονείς και μαθητές, την αναγκαιότητα να καταργηθεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος 4186/2013 με ιδιαίτερη αιχμή να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων στις φετινές εξετάσεις της Α΄ Λυκείου. (υπενθυμίζουμε τη συνάντηση με τους γονείς που έχει προγραμματίσει η ΕΛΜΕ την Πέμπτη 10/4)

Διαβάστε ολόκληρο το ενημερωτικό έγγραφο εδώ

2 σχόλια:

  1. - Η Ειδική Εισφορά Καταπολέμηση Ανεργίας (2%) των εκπαιδευτικών να δίνεται εξολοκλήρου στους απολυμένους εκπαιδευτικούς. Το δε ποσοστό να αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των απολύσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υιοθετήστε ένα Ελληνικό Σχολείο

    http://www.hcc-sw.org/index.php/projects/adopt-a-greek-school

    ΑπάντησηΔιαγραφή