Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Ενημερωτικό κείμενο και παρέμβαση σε συναυλία

Όπως είχε αποφασιστεί στη συνάντηση της επιτροπής αγώνα, μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ μαζί με συναδέλφισσες και συναδέλφους βρέθηκαν χθες 24/8/2013, στην συναυλία των Μουσαδέ, Κοντόπουλου, Μουρβάτη, στα στενά του Νέστου, φορώντας τις μπλούζες της ΕΛΜΕ. Σκοπός μας ήταν να γίνει παρέμβαση με την παρουσία μας, με ενημερωτικό κείμενο και με το διάβασμα μικρού κείμενου της ΕΛΜΕ πριν την συναυλία. Παρά τη σύμφωνη γνώμη των καλλιτεχνών, οι εκπρόσωποι της περιφέρειας (υπό την αιγίδα της οποίας έγινε η συναυλία) δεν επέτρεψαν το διάβασμα του κειμένου.
Οι αντιδράσεις των πολιτών που πήραν την προκήρυξη και οι μικρές συζητήσεις που έγιναν με την αφορμή αυτή ήταν θετικές και ενθαρρυντικές.

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε.
-----------------------------------------------------------------
H κυβέρνηση σκάβει το λάκκο της Δημόσιας Εκπαίδευσης

·Ο αριθμός των εκπαιδευτικών μειώθηκε κατά 15,2%
·Οι δαπάνες για την παιδεία έπεσαν στο 2,5 του ΑΕΠ
· Από τις 110 ειδικότητες που υπήρχαν στην τεχνική εκπαίδευση οι 46 καταργήθηκαν ήδη. Καταργείται επιπλέον και η ειδικότητα της Πληροφορικής.
·Χιλιάδες μαθητές/τριες δεν μπορούν να ακολουθήσουν την ειδικότητα που επιθυμούν.
·Στα πλαίσια της μαθητείας που εισάγεται, οι μαθητές θα παίρνουν μεροκάματο 9 ευρώ και θα αποτελούν ένα εξευτελιστικά φτηνό εργατικό δυναμικό για τους εργοδότες.
·Η τεχνική εκπαίδευση χαρίζεται στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια και τις μεγάλες επιχειρήσεις
·Το γενικό λύκειο μετατρέπεται σε εξεταστικό κέντρο με πανελλαδικού τύπου εξετάσεις σε κάθε τάξη.
·Τα νέα ωρολόγια προγράμματα όλων των τύπων των σχολείων αλλάζουν από μέρα σε μέρα παρόλο που θα εφαρμοστούν την σχολική χρονιά που αρχίζει. Το περιεχόμενό τους είναι πρόχειρο και χωρίς σχεδιασμό.
·Η επαφή των μαθητών/τριών με τις νέες τεχνολογίες και τις τέχνες περιορίζεται στο ελάχιστο ενώ εισάγονται νέα μαθήματα στο γυμνάσιο και την Α’ λυκείου για τα οποία δεν υπάρχει ούτε ύλη, ούτε βιβλίο.
·Τα βιβλία, από φέτος, επιστρέφονται με το τέλος της σχολικής χρονιάς. Αν δεν επιστραφούν πληρώνονται. 

Ο γονιός καλείται να πληρώνει συνεχώς, αν επιθυμεί ουσιαστική και ευρύτερη εκπαίδευση για τα παιδιά του.

Σε όλους τους τομείς κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα γκρεμίζονται, ο κοινωνικός ιστός της χώρας καταρρέει, στοιχειώδη αγαθά ιδιωτικοποιούνται, οι νέοι και οι νέες της χώρας παίρνουν ξανά το δρόμο της μετανάστευσης.
Μπροστά σε αυτή την καταστροφή του μέλλοντος της χώρας κανείς και καμιά δεν έχει το δικαίωμα να μην παίρνει θέση.
Εμείς, οι καθηγητές και οι καθηγήτριες της Ξάνθης, είμαστε αποφασισμένοι και αποφασισμένες να αγωνιστούμε με κάθε μέσο για να σταματήσουμε τώρα αυτή την πολιτική που ρημάζει τη ζωή μας και καταστρέφει το μέλλον των παιδιών μας. Αύριο θα είναι αργά. Στον αγώνα μας αυτό σε θέλουμε σύμμαχο και συνοδοιπόρο.

ΕΛΜΕ Ξάνθης

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στους συνάδελφους που επιχείρησαν το εγχείρημα. Αν μη τι άλλο φάνηκε πως το μόνο χαρακτηριστικό που τους διακρίνει είναι η φιλαυτία.

    Το κείμενο πολύ σωστά εστιάζει στα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι μαθητές και οι οικογένειες τους.

    Και πάλι μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή