Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Ανοιχτό ΔΣ 1/8/2013

Το χθεσινό (1/8/2013) ανοιχτό ΔΣ είχε ως κύρια θέματα τη συνέχιση των ενημερωτικών δράσεων μέσα στον Αύγουστο και την προετοιμασία της ΓΣ στις αρχές του Σεπτέμβρη η οποία θα αποφασίσει απεργία με το ξεκίνημα των μαθημάτων όπως αποφάσισε το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Το έγινε παρουσία συναδέλφων/ισσών οι οποίοι/ες τοποθετήθηκαν σχετικά τόσο με την κατάσταση που έχει έρθει ο κλάδος όσο και με τους δράσεις που πρέπει να γίνουν. Η συζήτηση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα όπως και οι προτάσεις που ακούστηκαν. Δυστυχώς, (αστάθμητος παράγοντας) ο επιστάτης του σχολείου, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τα κλειδιά, έπρεπε να φύγει και αναγκαστήκαμε να διακόψουμε στις 3:00 μμ χωρίς να προλάβουν να τοποθετηθούν όλοι και όλες και να συζητηθούν όλες οι προτάσεις που ακούστηκαν ώστε να παρθούν αποφάσεις. Θα ακολουθήσει συνεδρίαση του ΔΣ στα γραφεία μας για να ολοκληρωθεί η συζήτηση. Η ημέρα και ώρα θα ανακοινωθούν. 
Αποφασίστηκαν:
hΣυνεχίζουμε την ενημέρωση των γονέων και της κοινωνίας. Για το σκοπό αυτό και μετά από πρόταση συναδέλφισσας, χθες μοιράστηκε η επιστολή της ΕΛΜΕ έξω από το Δημοτικό Ανοιχτό Αμφιθέατρο πριν την θεατρική παράσταση και στο γήπεδο Ξάνθης πριν τον αγώνα
hΆμεση αντίδραση σε περίπτωση νέων απολύσεων. Συγκέντρωση την άλλη μέρα το πρωί.
hΆμεση αντίδραση σε περίπτωση δημοσίευσης του νόμου για το νέο λύκειο κλπ με συνέντευξη τύπου και κάλεσμα στους γονείς για ενημέρωση για τις συνέπειες.
hΣυνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες για συνδιαμόρφωση κοινού μετώπου με την κοινωνία. Συντονισμός δράσης μας με άλλες ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Στα πλαίσια αυτά συνεχίζουμε τη συμμετοχή μας στις συλλογικότητες με τις οποίες ήδη συνεργαζόμαστε. Συμμετέχουμε στην εκδήλωση της Παρασκευής 2/8 στην πλατεία.
hΚοινή εκδήλωση-συζήτηση (μεταξύ 20 και 30/8) με τους δασκάλους για την ενημέρωση των γονέων με προβολή ντοκιμαντέρ της ΝΕΤ σχετικά με την παιδεία
hΗ Γενική Συνέλευση που θα αποφασίσει για την υλοποίηση των αποφάσεων του 16ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ θα γίνει την Τετάρτη 4/9/2013. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν έγκαιρα.
hΑνάρτηση στην ιστοσελίδα μας της ανοιχτής προσωπικής επιστολής του προέδρου της ΟΛΜΕ και της διεύθυνσης στην οποία μαζεύουν υπογραφές κάτω από τον τίτλο «Συμβόλαιο τιμής και αγώνα για τηνυπεράσπιση της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών» οι Β, Γ, Δ και Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Οι υπόλοιπες προτάσεις και οι σκέψεις έχουν καταγραφεί και η συζήτησή τους θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου