Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Δελτίο τύπου για Στυλιανίδη

Πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Ε. Στυλιανίδης, υπουργός Εσωτερικών και πρώην υπουργός Παιδείας, προτίμησε να παρουσιάσει το βιβλίο του «Όλα είναι Θέμα Παιδείας» στο χώρο ενός ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου και συγκεκριμένα στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Άξιον την Πέμπτη 14/3/2013.
Φαίνεται «φυσικό», για ένα πρώην υπουργό Παιδείας σαν τον κ. Στυλιανίδη, να επιλέγει τον ασφαλή και οικείο του χώρο ενός ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, αντί ενός δημοσίου σχολείου δείχνοντας παράλληλα, με τον τρόπο αυτό, την εκτίμηση του στο δημόσιο σχολείο. Εξάλλου, όπως αναφέρει ο ίδιος στην προσωπική του ιστοσελίδα «η παιδεία συνδυάζεται με αξίες, ιδανικά, κανόνες, συμπεριφορές και νοοτροπίες»
Επισημαίνουμε, επίσης, το γεγονός ότι προτίμησε να μοιραστεί τις απόψεις του σχετικά με την παιδεία μόνο με ένα εκλεκτό ακροατήριο προσκεκλημένων, αγνοώντας παντελώς τους/τις εκπαιδευτικούς της δημόσιας εκπαίδευσης και τα συνδικαλιστικά τους όργανα και πάλι, προφανώς, εκφράζοντας την εκτίμησή του στο πρόσωπό τους.
Είναι πάντως κρίμα που δεν συναντήθηκε με τους/τις εκπαιδευτικούς της δημόσιας εκπαίδευσης οι οποίοι/ες ανυπομονούν να του εκφράσουν την εκτίμησή τους για τις άοκνες προσπάθειες, τόσο τις δικές του όσο και των κυβερνήσεων στις οποίες μετείχε, για τη «φροντίδα» με την οποία περιέβαλαν τη «δημόσια, δωρεάν παιδεία».
Ελπίζουμε ότι σε κάποια επόμενη επίσκεψή του στην περιοχή μας και στο χώρο ενός δημόσιου σχολείου, θα θελήσει να συνομιλήσει με τους/τις εκπαιδευτικούς και άλλους/ες εργαζόμενους/ες.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Η πρόεδρος Μαρία Λουκοπούλου
Ο αντιπρόεδρος Ευθύμιος Σκούπρας
Η ταμίας Ροδίτσα Φραγγίδου
Το μέλος Κωνσταντίνος Κασάπης

3 σχόλια:

  1. Είναι ντροπή, που οι δύο συνάδελφοι, μέλη του Δ.Σ., κ.Βρένος, κ.Ψωμακελης,
    αποστασιοποιήθηκαν-εξαίρεσαν εαυτόν, από την ανακοίνωση.

    Άνθρωποι, που βάζουν την κομματική τους ταυτότητα, πάνω απο το Δημόσιο σχολείο, πάνω απο το σωματείο της πόλης, δεν πρέπει να έχουν καμιά ανάμειξη στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης.

    Θα έπρεπε, ήδη, να έχουν παραιτηθεί από το ΔΣ ΕΛΜΕ Ξάνθης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον Τσίπρα που πήγε στο London School of Economics θα τον καταγγείλετε!!! Ποιος αλήθεια κάνει τον μικροκοματικό συνδικαλισμό;
    Μήπως οι σνάδελφοι Βρένος και Ψωμακέλης, οι οποίοι πέρα από μέλη της ΔΑΚΕ Καθηγητών, δεν κατέχουν καμία κοματική θέση, ή η πρόεδρος η οποία είναι μέλος του τοπικού Politburo του ΣΥΡΙΖΑ και άξια εργάτρια, αφού με κάθε τρόπο προωθεί τις αποφάσεις του τοπικού και κεντρικού ΣΥΡΙΖΑ, αυθαιρετώντας ουκ ολίγες φορές.
    Αντί να ασχολείστε με ανούσιες ειρωνικές ανακοινώσεις, κοιτάξτε να ασχοληθείτε με ουσιαστικά θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρία Λουκοπούλου15 Μαρτίου 2013 στις 9:28 μ.μ.

    Οι συνάδελφοι Ψωμακέλης και Βρένος έχουν ξεκαθαρίσει ότι ανήκουν στη συντηρητική παράταξη και σύμφωνα με αυτή την ιδεολογία παίρνουν αποφάσεις και ψηφίζουν. Όπως και εγώ, πάντα, και σε όλους τους τόνους, ξεκαθάρισα ότι ανήκω πολιτικά στην Αριστερά και έτσι πορεύομαι και τοποθετούμαι απέναντι στα γεγονότα. Αυτό θεωρώ ότι είναι μια έντιμη στάση απέναντι στους συναδέλφους και στις συναδέλφισσες από μέρους μας. Και ο καθένας και η καθεμιά αναλαμβάνει τις ευθύνες του για τις θέσεις που παίρνει.
    Πέρα από αυτά όμως, ως ΔΣ, συνεργαζόμαστε, μέχρι τώρα, χωρίς κομματικές ταυτότητες, άψογα, σεβόμενοι/ες οι μεν τους δε, έχοντας εμπιστοσύνη μεταξύ μας και συζητώντας πολύ, με σκοπό την μεγαλύτερη δυνατή συμφωνία. Βέβαια, όταν δεν είναι δυνατόν να βρεθεί κοινός τόπος καταφεύγουμε στην πλειοψηφία. Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία. Και, μέχρι τώρα, ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα συνεννόησης μεταξύ μας.
    Αφού τα ξεκαθαρίσαμε αυτά, άντε να ασχοληθούμε με τα σοβαρά προβλήματα που μας απασχολούν, μέρος των οποίων είναι συνέπεια της έλλειψης σεβασμού των πρώην και των νυν υπουργών παιδείας στο δημόσιο σχολείο και τους/τις εκπαιδευτικούς του…

    ΑπάντησηΔιαγραφή