Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Πρόσκληση συνάντησης προς διευθυντές/τριες και συμβούλους

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Η αξιολόγηση, έτσι όπως προτείνεται από την κυβέρνηση, συνδέεται απόλυτα με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών αλλά και με τις απολύσεις. Δεν έχει να προσφέρει τίποτε στην άνοδο του επιπέδου της παρεχόμενης εκπαίδευσης αντίθετα θα φέρει στα σχολεία την ενίσχυση ενός χωρίς όρους και όρια ανταγωνισμού, θα υπονομεύσει κάθε μορφής συλλογικότητα, θα διαλύσει τον κοινωνικό ιστό των συλλόγων διδασκόντων των σχολείων, κάθε μορφή συνεργασίας, σύμπραξης και αλληλοβοήθειας. Έχει στόχο την ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών για τις παθογένειες που χαρακτηρίζουν το δημόσιο σχολείο και την αποενοχοποίηση της κυβέρνησης και των πολιτικών της.
Οι διευθυντές και οι διευθύντριες των σχολείων καθώς και οι σύμβουλοι καλούνται να παίξουν κύριο ρόλο στην εφαρμογή αυτού του είδους της αξιολόγησης και θα μπορούσαν να συμβάλουν αποφασιστικά στην κατάργηση της στην πράξη. Καλούμε λοιπόν τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολείων και τους σύμβουλους που υπηρετούν στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης την Τρίτη 19/3/2013 στις 8:00μμ στο αμφιθέατρο του 7ου Γυμνασίου Ξάνθης, σε συζήτηση σχετικά με το ρόλο τους στο πλευρό του κλάδου και των αποφάσεών του για το θέμα της αξιολόγησης.
  
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ
H Πρόεδρος

Λουκοπούλου Μαρία
Ο Γραμματέας

Ψωμακέλης Κλεομένης

2 σχόλια:

  1. Ποια ήταν τα συμπεράσματα της συνάντησης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρία Λουκοπούλου23 Μαρτίου 2013 στις 8:40 μ.μ.

    -Ήταν μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων
    -Έγιναν ορισμένες προτάσεις, χωρίς να ληφθεί καμία απόφαση
    -Επισημάνθηκε από τους/τις διευθυντές/τριες η ανάγκη ενότητας του κλάδου ως απάντηση στην απόφαση της τελευταίας γενικής συνέλευσης για διαγραφή των διευθυντών/τριών που θα συμμετέχουν στην αξιολόγηση.

    Στο επόμενο ΔΣ που θα γίνει την Τετάρτη θα συζητηθεί το θέμα οπότε θα υπάρξουν, ενδεχομένως, και κάποια επιπλέον συμπεράσματα. Ο λόγος της προσωπικής απάντησης στο σχόλιο και όχι επίσημη ανάρτηση είναι ακριβώς ότι δεν έγινε μετά τη συνάντηση ΔΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή