Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Εκδηλώσεις «Δώσε τέλος στη σιωπή!»


Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
Η βία κατά των γυναικών είναι ένα καθημερινό έγκλημα που ξετυλίγεται πίσω από κλειστές πόρτες και έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στη ζωή των θυμάτων. Είναι μια εμπόλεμη κατάσταση μέσα στην οποία ζουν οι γυναίκες συνέχεια, που τις τρομοκρατεί και τις κράτα ακίνητες και υποτελείς. Δεν ζητάμε τίποτε λιγότερο από δικαιοσύνη. Γι’ αυτό
«Δώσε τέλος στη σιωπή!»
Σε καλούμε να συμμετάσχεις, μαζί με γυναικείες οργανώσεις από όλη την Ελλάδα, κινήσεις και συλλογικότητες, στις εκδηλώσεις ενάντια στη βία κατά των γυναικών, στις 9 Μάρτη 2013.
Πρόγραμμα:
Σάββατο 9 Μάρτη στη 13.00 Πανελλαδική πορεία ενάντια στη βία κατά των γυναικών στο κέντρο της πόλης. Συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο Ξάνθης
Σάββατο 9 Μάρτη στις 18.00 Συζήτηση –Εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης με ομιλήτριες:
h    Τη Σίσσυ Βωβού από τη Φεμινιστική Πρωτοβουλία για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών με θέμα : «Οι μεγάλες δίκες βιασμών τα τελευταία δέκα χρόνια στην Ελλάδα και η αντιμετώπισή τους»
h    Τη Δήμητρα Κογκίδου, Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα : «Η συμβολή της αντισεξιστικής εκπαίδευσης στη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς έμφυλη βία» 
h    Την Ομάδα Terminal 119 για την κοινωνική και ατομική αυτονομία με θέμα: «Ο Ριζοσπαστικός Φεμινισμός στην εποχή και τη χώρα των τεράτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου