Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Έκτακτο ΔΣ 27/3/2013


Στο ΔΣ της Δευτέρας 27/3/2013:
h Συζητήθηκαν θέματα εύρυθμης λειτουργίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ:
·Συζητήθηκε και λύθηκε η παρεξήγηση σχετικά με το δελτίο τύπου που αφορούσε την παρουσίαση του βιβλίου του Στυλιανίδη στο «Άξιον». Με την αφορμή αυτή αποφασίστηκε η ψηφοφορία να γίνεται επί κειμένων και όχι επί προτάσεων ώστε να μην υπάρχουν ούτε παρεξηγήσεις ούτε άλλα προβλήματα.
·Τα θέματα για συζήτηση θα ανακοινώνονται στα μέλη του ΔΣ, το δυνατόν, νωρίτερα ώστε να γίνεται δυνατή η καλύτερη προετοιμασία των μελών του ΔΣ.
·Για την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη βοήθεια στους/στις συνάδελφους/ισσες που θα ζητούν τη συνδρομή της ΕΛΜΕ για κάποιο πρόβλημα τους, το πρόβλημα θα το εκθέτουν οι ίδιοι/ες στα μέλη του ΔΣ και όχι μέσω αντιπροσώπου. Εννοείται ότι θα λαμβάνεται κάθε μέτρο προστασίας του/της συναδέλφου/ισσας, εφ όσον χρειάζεται.
·Μετά από πρόταση της συναδέλφισσας Φραγγίδου τα σχόλια στο blog θα είναι επώνυμα, έστω και με ψευδώνυμο. Η πρόταση πέρασε κατά πλειοψηφία 5-1 επί των παρόντων (μειοψήφησε η Λουκοπούλου, έλλειπε ο Κασάπης). Σχετικό κείμενο με το σκεπτικό αυτής της απόφασης θα συζητηθεί στο ΔΣ της Δευτέρας και θα αναρτηθεί στο blog.
·Το ΔΣ της ΕΛΜΕ λειτούργησε και λειτουργεί σε κλίμα άριστης συνεργασίας και σεβασμού στη διαφορετική άποψη. Η προσπάθεια και η δέσμευση είναι οι παραπάνω αποφάσεις να λειτουργήσουν προς την κατεύθυνση της καλύτερης και αποτελεσματικότερης λειτουργίας του ΔΣ.
h Έγινε ενημέρωση για το θέμα των οδοιπορικών των συναδέλφων/ισσών που μετακινούνται από σχολείο σε σχολείο. Προέκυψε νέα ερμηνεία του νόμου με την οποία φαίνεται να δικαιούμαστε την αποζημίωση για τη μετακίνηση. Θα ζητηθεί πληρέστερη ενημέρωση και τα σχετικά έγγραφα από τον προϊστάμενο των εντελλόμενων.
h Αποφασίστηκε η αποστολή διαμαρτυρίας προς την αρμόδια υπηρεσία για την έλλειψη τμημάτων σε όλες τις ειδικότητες στην επιμόρφωση Β-επιπέδου.
h Αποφασίστηκε η εκδήλωση για τα κινητά να γίνει την εβδομάδα μεταξύ 15-19/4 εφόσον μπορεί ο εισηγητής. Θα ζητηθεί σχετική άδεια από τον διευθυντή Β/θμιας ώστε η εκδήλωση να γίνει πρωινές ώρες και να την παρακολουθήσουν τμήματα σχολείων στα πλαίσια των εκπαιδευτικών επισκέψεων που προβλέπονται.
h Έγινε εκτίμηση της συνάντησης με τους/τις διευθυντές/τριες. Γενικό συμπέρασμα ότι:
· Επρόκειτο για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων
·Έγιναν ορισμένες ενδιαφέρουσες προτάσεις, χωρίς να ληφθεί καμία απόφαση
·Επισημάνθηκε από τους/τις διευθυντές/τριες η ανάγκη ενότητας του κλάδου ως απάντηση στην απόφαση της τελευταίας γενικής συνέλευσης για διαγραφή των διευθυντών/τριών που θα συμμετέχουν στην αξιολόγηση.
h Αποφασίστηκε ότι οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων για το συνέδριο της ΟΛΜΕ από το οποίο θα αναδειχθεί το νέο ΔΣ της ΟΛΜΕ θα γίνουν στην Ξάνθη την Τρίτη 14/5/2013 ώστε να μη διαταραχθεί η λειτουργία των σχολείων πριν τις διακοπές του Πάσχα. Θα ζητηθεί σχετική συνδικαλιστική άδεια από τον διευθυντή Β/θμιας.
h Συζητήθηκε η διοργάνωση «χορού» και αποφασίστηκε να γίνει αμέσως μετά το τέλος των πανελλήνιων εξετάσεων. Θα γίνει προσπάθεια εξεύρεσης χώρου μέσα στην πόλη για την ευκολότερη μετακίνηση. Ιδέες και προτάσεις ευπρόσδεκτες…

5 σχόλια:

  1. Τετάρτη 15/5/2013 ισως είναι η μέρα, που θα πηγαίνουν οι επιτηρητές-συναδελφοι, στα Λύκεια για ενημέρωση πανελληνίων...

    εκτός απο ονοματεπώνυμο, στα σχόλια, να ζητάτε, ταυτότητα και πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων..
    τελικά, η αλήθεια πονάει..και κάνουμε, οτι μπορούμε, να την ελέγχουμε-φιμώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή οι διευθυντές ζητούν κι αυτοί την στήριξη της ΕΛΜΕ για να ΜΠΟΡΟΥΝ να αξιολογούν και να ΜΗΝ υποστούν την "βαριά" τιμωρία της διαγραφής από την ΕΛΜΕ; Ή μήπως όλοι μαζί ζητούν να τιμωρούνται; Μα πόσο περισσότερο γελοίοι μπορούμε να γίνουμε ως κλάδος; Αλλά γιατί ρωτάω όταν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι είναι άνθρωποι που και Διευθυντές είναι και κομματικά καθοδηγούμενοι.

    Όσον αφορά στα ανώνυμα σχόλια. Η ανωνυμία προσφέρει ελευθερία και η ελευθερία με τη σειρά της αλήθεια. Η δε αλήθεια προσφέρει πόνο και φαίνεται πως κανείς δεν θέλει να πονάει.

    Η μωρεία και η άγνοια σε συνδυασμό με την έπαρση που προσφέρει μια προσωρινή θέση μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες ατραπούς. Αν ψάξετε και σας προκαλώ να ψάξετε τα ανώνυμα σχόλια του ιστολογίου, θα βρείτε πιθθανότα πολύ σκληρές κριτικές, θέσεις κι απόψεις αλλά δεν θα βρείτε υβριστικά σχόλια κάτι που θα βλέπετε όμως όταν θα μπαίνει πάσας εις και θα γράφει πίσω από ένα ψευδώνυμο που από μόνο του μπορεί να είναι υβριστικό. Θέλετε παραδείγματα; "Κομμουνοφάγος", "Φασιστοφάγος" κλπ για να μη γράψω κάτι αισχρότερο. Για περισσότερα παραδείγματα επισκεφτείτε διάφορα δημοσιογραφικού περιεχομένου site κι απολαύστε τόσο τα ψευδώνυμα όσο και το ύφος και το ήθος του περιεχομένου των σχολίων.

    Η δε ενυπόγραφη ανάρτηση με το όνοματεπωνυμό μας ενέχει τον κίνδυνο στοχοποίησης μας. Βλέπετε κυρίες και κύριοι της ΕΛΜΕ δεν είμαστε όλοι ούτε υπό τη στέγη κάποιου κόμματος αλλά ούτε κι έχουμε τις διασυνδέσεις που οι περισσότεροι από εσάς έχετε και πιθανότατα δεν επιθυμούμε και να έχουμε κάτι από αυτά. Χειρότερα δε ακόμη κι εσείς αδυνατείτε να παρέχετε την όποια στοιχειώδη κάλυψη, όχι γιατί δεν θέλετε απλά γιατί έτσι είναι δομημένο το όλο σύστημα και σας το απαγορεύει. Κι αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι μέλη του ΔΣ είναι διευθυντές - αξιλογητές, αλίμονό μας.

    Ένα δεύτερο που θα καταφέρετε είναι η πλήρης σιγή και φίμωση των ελάχιστων που γράφουν εδώ μέσα, γιατί ελάχιστοι είναι αυτοί που συμμετέχουν καταθέτοντας την άποψή τους. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί κάποιοι γράφουν εδώ τις ιδέες τους και όχι σε μια συνέλευση; Σκεφτήκατε μήπως από αυτό το βήμα το ανώνυμο είναι ευκολότερο να πεις κάτι χωρίς να σε λοιδωρούν; Όμως γιατί να μπει κάποιος στη θέση του άλλου;

    Τουλάχιστον έτσι ήταν. Δυστυχώς όμως η ελευθερία αυτή ενοχλεί. Και αποδείχτηκε περίτρανα ότι τους ενοχλεί όλους, Ανεξαρτήτως προελεύεσεως, πεποιθήσεων, φύλου. Και σε τι διαφέρει από τη λογοκρισία; Να σας θυμίσω πως τα χρόνια της δικτατορίας όποιος επώνυμα εξέφραζε τις απόψεις του βρισκόταν είτε κυνηγημένος είτε σε κάποιο γραφικό νησί να κάνει διακοπές με την ευγενική χορηγία του τότε Κράτους. Αν μη τι άλλο και τότε και τώρα θα μπορούν όλα να γίνονται χωρίς να κρίνονται και να σχολιάζονται από ενοχλητικούς λασπολόγους.

    Κατά τα άλλα ας οργανώσουμε κι ένα χορό. Αφού λύσαμε όλα τα προβλήματα μας, ας χορέψουμε. Θυμηθείτε όμως τι λέει ο λαός ε; Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει. Αλλά είτε στην περίπτωσή σας ισχύει το στου κουφού την πόρτα... είτε το τρεις λαλούν και δυο χορεύουν.

    Επειδή μάλλον θα μπείτε στον κόπο να μου απαντήσετε θα ήθελα να δηλώσω ότι σας αναγνωρίζω το θάρρος σας να εκτίθεστε σε εμάς κι αν μη τι άλλο φροντίζω να σας το αναγνωρίζω τακτικά.

    Επίσης εφόσον απαντήσετε στο ανώνυμο αυτό σχόλιο μου, θα ήθελα να μου απαντήσετε και με ποιο ψευδώνυμνο θα επιθυμούσατε να διαβάζετε τις απόψεις μου. Με το ψευδώνυμο "Λασπολόγος" ή με το ψευδώνυμο "Αιδώς Αργείοι" ;

    Υ.Γ.1 Η επιλογή του ψευδώνουμου δεν ήταν καθόλου τυχαία και σκοπό είχε να δείξει πόσο προσβλητικός και προκλητικός μπορεί να είναι κάποιος και μόνο με το ψευδώνυμο που επιλέγει να υπογράφει τις απόψεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρία Λουκοπούλου1 Απριλίου 2013 στις 6:27 μ.μ.

    Συνάδελφε/ισσα "Αιδώς Αργείοι" (από τα δύο προτεινόμενα προτιμώ αυτό), ας μην γινόμαστε τόσο καχύποπτοι/ες. Κανείς/καμιά δεν σκοπεύει να επιβάλει λογοκρισία ή να αποτρέψει την οποιαδήποτε κριτική ανάρτηση στο blog. Όποιος/α θέλει γράφει με το όνομά του/της όποιος/α με ψευδώνυμο. Προσωπικά, παρόλο που δεν ψήφισα την πρόταση, αισθάνομαι καλύτερα τώρα που απαντώ σε κάποιο συγκεκριμένο άτομο με το ψευδώνυμο "Αιδώς Αργείοι" παρά σε "ανώνυμο" που δεν έχει πρόσωπο, που μπορεί να είναι πολλοί/ες ή ένας/μια. Είναι, φαντάζομαι, ανθρώπινο.

    Όσο για τα υπόλοιπα, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, κανείς και καμιά δεν έχει προστασία κανείς και καμιά δεν είναι καλυμμένος/η, είτε μιλάει είτε δεν μιλάει. Η μόνη κάλυψή μας θα ήταν η αλληλεγγύη μεταξύ μας αλλά και αυτή, για πολλούς και διάφορους λόγους, δεν φαίνεται και τόσο δυνατή. Με κάποιο τρόπο πρέπει να ξαναχτιστεί η εμπιστοσύνη μεταξύ μας.

    Έτσι, συνάδελφε/ισσα, διάλεξε ένα ψευδώνυμο, ή αποφάσισε να χρησιμοποιήσεις το όνομά σου, και συνέχισε να λες την άποψή σου. Συχνά αισθανόμαστε ότι μας αδικεί αλλά πάντως μας κρατάει σε εγρήγορση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξιότιμη κ. Πρόεδρε,

      Πραγματικά πολλές φορές έχω αισθανθεί ότι με τιμάτε με το χρόνο που μου αφιερώνετε για να απαντήσετε στα σχόλια μου, τόσο εσείς προσωπικά όσο και άλλα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ, ακόμη κι όταν οι απόψεις μας είναι σφόδρα αντίθετες.

      Αν αισθάνεστε καλύτερα στο να απαντάτε σε κάποιο ψευδώνυμο, το οποίο αντιστοιχίζεται αν μη τι άλλο θεωρητικά σε ένα πρόσωπο, τότε θα μου επιτρέψετε να είναι κι αυτό το σχόλιο μου ανώνυμο και να αρχίσω να χρησιμοποιοώ κάποιο άλλο ψευδώνυμο, μιας και το "Αιδώς Αργείοι" θεωρώ ότι περνά στην όχθη του κακοπροαίρετου κι απλά το χρησιμοποίησα για να δείξω ότι ένα ψευδώνυμο μπορεί από μόνο του να είναι εριστικό.

      Κυρία Πρόεδρε και λοιπά μέλη, για να αισθάνεται κάποιος αδικημένος από τα σχόλια, που επαναλαμβάνω τα δικά μου ανώνυμα σχόλια ποτέ δεν ήταν κακοπροαίρετα αλλά πολλές φορές σκληρά, δυο τινά συμβαίνουν. Ή όπως λέει ο λαός μας έχει τη μύγα και μυγιάζεται ή θεωρεί ότι οι κόποι του χάνονται λόγω κακής προϊστορίας του θεσμού.

      Αν ανήκει κάποιος στην πρώτη κατηγορία δεν έχει παρά να βελτιωθεί, αν ανήκει στη δεύτερη να είναι σίγουρος ότι κάποιοι τον εκτιμούν και τον θαυμάζουν για τη θέληση του να αλλάξει κάποια, έστω κι ένα, από τα κατεστημένα.

      Η κατάταξη εαυτού σε όποια κατηγορία είναι καθαρά προσωπική υπόθεση, τόσο δική σας (όλων των μελών της ΕΛΜΕ) όσο και δική μου αφού εγώ έχω τη δύναμη τη ψήφου να επιλέγω αυτόν που θεωρώ καταλληλότερο.

      Εις το επανιδείν και καλή τύχη σε όλους μας.



      Διαγραφή