Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Συλλαλητήριο(!) 20/3/2013


7 (επτά) συνολικά εκπαιδευτικοί πέρασαν από την Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης από τις 7μμ έως τις 8μμ την ώρα που, θεωρητικά μιλώντας, θα είχαμε συλλαλητήριο!

Είναι φανερό ότι όλοι και όλες μας πρέπει να ξανασυζητήσουμε τους τρόπους δράσης και αντίδρασης του κλάδου μας.

7 σχόλια:

  1. Αυτοί, οι άνθρωποι μπαίνουν στις τάξεις και μεταλαμπαδεύουν στη
    νέα γενιά, ήθος, αξίες, ιδανικά??
    Αυτοί οι άνθρωποι, λέγονται εκπαιδευτικοί??

    Το μόνο που μπορούν να μεταλαμπαδεύσουν,
    είναι καφές-"ιδιαίτερα"-αδιαφορία!
    Ντροπή, να λέγονται εκπαιδευτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρία Λουκοπούλου23 Μαρτίου 2013 στις 8:49 μ.μ.

    "Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω"!΄

    Πρέπει να βρούμε την ελπίδα, κρυμμένη κάπου βαθιά μέσα μας και να σηκώσουμε κεφάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας μην ξεχνάμε όμως και τους χαρακτηρισμούς από μέλη της ΕΛΜΕ ως λασπολόγων κάποιων που έχουν πιθανόν διαφορετική άποψη και επιλέγουν να γράφουν ανώνυμα και πολλές φορές ενοχλητικά, ποτέ όμως κακοπροαίρετα.

    Δυστυχώς είναι πολλές οι παράμετροι της αυτοαπαξίωσής μας κι εγώ ένα θλιβερό γρανάζι της.

    Καλή σας μέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παπαντόπουλος Γιώργος26 Μαρτίου 2013 στις 9:01 π.μ.

    Συνάδελφοι, υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει θέμα ενημέρωσης και παρακίνησης των συναδέλφων.
    Από τη συμμετοχή μου στο ΔΣ γνωρίζω, καλύτερα από τους περισσότερους, ότι τα μέλη του ΔΣ καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την ελαχιστοποίηση του προβλήματος. Φαίνεται όμως, για άλλη μια φορά, ότι ο κόπος των μελών του ΔΣ δεν πιάνει τόπο.
    Ίσως οι σύνδεσμοι να μπορούσαν να βελτιώσουν την κατάσταση, γι' αυτό προτείνω να οργανωθεί άμεσα συνάντηση συνδέσμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εάν θέλατε πράγματι να κάνετε κάτι για να συσπειρώσετε τους συναδέλφους, ίσως λέω (καλύτερα γράφω), να έπρεπε να αποτινάξετε τις κομματικές ταυτότητητες.

    Αρκετά πια με τα χρώματα. Κι όσο κι αν προσπαθεί κάποιος που είναι ενταγμένος σε κυβερνητική παράταξη, κύριε Παπαντόπουλε δεν απευθύνομαι προσωπικά σε εσάς, ή σε μιά δυνητικά κυβερνητική παράταξη ή γενικότερα σε οποιαδήποτε παράταξη, σε καμία περίπτωση δεν με πείθει.

    Δεν γίνεται να είσαι ενταγμένος κάπου και να προσπαθείς να "εναντιωθείς" στην πολιτική παράταξη υπό τη σκέπη της οποίας θέτεις εαυτόν σε ψηφοφορία.

    Λυπάμαι αλλά τα όνειρα έχουν πάψει από καιρό να είναι Πράσινα, κόκκινα, μπλέ. Το τραγικό είναι ότι και τα σημερινά μου προβλήματα έχουν πάψει να είναι μπλε, κόκκινα, πράσινα.

    Οι παρατάξεις που τόσο σθεναρά υπηρετείτε και στηρίζεται αντικατέστησαν όλα μας τα χρώματα με ένα. Το μαύρο. Και προφανώς αφού τόσα χρόνια μας απαξιώσατε και μας μαυρίσατε την ψυχή μας και τα όνειρά μας, απολαμβάνετε τη μαυρίλα μας.

    Προσωπικά ίσως τον κάθε έναν από εσάς αυτό να σας στεναχωρεί, όμως αναλάβετε τις ευθύνες σας, κύριοι. Οι κομματικές παρατάξεις που τόσο πιστά υπηρετούσατε και υπηρετείτε σας χρησιμοποίησαν άριστα προκειμένου να απαξιώσουν το συνδικαλιστικό όργανο.

    Τα υπόλοιπα είναι "οδοντόκρεμες" με κόκκινους, μπλε και πράσινούς κόκκους, που τόσο εύκολα καταναλώνει ή μορφωμένη κατά τα άλλα μάζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. όσο τα κόμματα, κρύβονται πίσω απο κάθε συνδικαλιστική κίνηση, οι εργαζόμενοι, θα αδιαφορούν-απέχουν.
    Σιχαθήκαμε τους "σωτήρες", τα σχέδια σωτηρίας και τα
    Ακόμα και μέσα στο ΔΣ, όλοι, με την πρώτη ευκαιρία, προβάλλουν το κόμμα τους, είτε με τις πράξεις τους, είτε με την αποχή τους.

    Σε άλλες πόλεις, ολοι "προχωρούν" μαζί, ακομπλεξαριστοι.. αυτό το ρεζιλίκι στη Ξάνθη, είναι άνευ προηγουμένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαρία Λουκοπούλου27 Μαρτίου 2013 στις 10:19 π.μ.

    Μακριά από το να είμαι ευχαριστημένη από τη λειτουργία μας, ρεζιλίκια δεν νομίζω ότι γίνονται. Έντιμες μεν, αλλά ανεπαρκείς και ανεπιτυχείς προσπάθειες ναι θα συμφωνήσω, αλλά ρεζιλίκια που;

    Όσον αφορά τα σχέδια σωτηρίας τους σωτήρες κανείς και καμιά δεν μπορεί να σώσει αυτούς/ες που δεν αποφασίζουν να σωθούν και δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη αυτής της σωτηρίας. Με αναθέσεις καταποντίζονται και οι ήδη σωσμένοι/ες.

    Από συζητήσεις με μέλη ΔΣ άλλων ΕΛΜΕ κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η δική μας ΕΛΜΕ είναι μάλλον παράδειγμα συνεργασίας. Σε ποια ακομπλεξάριστη ΕΛΜΕ αναφέρεσαι συνάδελφε/ισσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή