Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

ΟΛΜΕ: Για την εισαγωγική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει για μία  ακόμα φορά την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών από το ΥΠΑΙΘ. Το υπουργείο υποχρεώνει τους/τις εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν την εισαγωγική επιμόρφωση απογευματινές ώρες, εκτός ωραρίου.
Το ΥΠΑΙΘ, κατά τη συνήθη πρακτική του, αδιαφορεί τόσο  για την εργατική νομοθεσία, που ορίζει το εργασιακό ωράριο και το δικαίωμα αποσύνδεσης των εκπαιδευτικών όσο και για την ουσιαστική υλοποίηση της εισαγωγικής επιμόρφωσης. Είναι προφανές ότι οι εκπαιδευτικοί που δουλεύουν πλήρες ωράριο το πρωί αδυνατούν να παρακολουθούν ουσιαστικά την όποια επιμόρφωση το απόγευμα. Το υπουργείο αδιαφορεί τόσο για την κόπωση των εκπαιδευτικών όσο και για τον οικογενειακό προγραμματισμό τους. Μετατρέπει την εισαγωγική επιμόρφωση σε μία ακόμα υποκριτική και επικοινωνιακή παρωδία, αδιαφορώντας πλήρως για τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης.
Πάγια θέση της ΟΛΜΕ είναι ότι οποιαδήποτε υποχρεωτική επιμόρφωση πρέπει να γίνεται εντός ωραρίου, με απαλλαγή από τα διδακτικά και λοιπά καθήκοντα.

Απαιτούμε το ΥΠΑΙΘ να σεβαστεί επιτέλους τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και να υλοποιήσει την επιμόρφωση αποκλειστικά εντός ωραρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου