Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Υπενθύμιση για τις μέρες των απεργιών

Για μια ακόμη φορά διευκρινίζουμε ότι τις ημέρες των απεργιών οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι που δεν απεργούν οφείλουν να μην τροποποιούν το ωρολόγιο πρόγραμμα, να παρουσιάζονται στο σχολείο το πρωί με την έναρξη των μαθημάτων και να παραμένουν στο σχολείο σε όλη την διάρκεια των μαθημάτων αφού εκτός των άλλων είναι και υπεύθυνοι για την φύλαξη των μαθητών.
Όταν η/ο διευθύντρια/ντής του σχολείου απεργεί,
η/ο υποδιευθύντρια/ντής του σχολείου ή η/ο αρχαιότερη/ος συναδέλφισσα/συνάδελφος που δεν απεργεί, εκτελεί χρέη διευθύντριας/ντη και δίνει στοιχεία στη διεύθυνση σχετικά με τις/τους απεργούς. Εννοείται ότι η/ο διευθύντρια/ντής έχει το δικαίωμα να απεργήσει και, ως εκ τούτου, να μην εκτελέσει κανένα από τα καθήκοντα που έχει λόγω της θέσης του/της.  

Η επιτυχία των αγώνων μας είναι υποχρέωση όλων μας, απεργών και μη απεργών.

2 σχόλια:

  1. Αυτή η ανακοίνωση σε τίποτα δεν διαφέρει από τις αντίστοιχες ανακοινώσεις του υπουργείου που μας "υπενθυμίζει" το νόμο.
    Απλά έδωσε πάτημα σε μερικούς διευθυντές να εφαρμόσουν το περίφημο οκτώ δύο , που κατά τα άλλα σας ενοχλεί και το αντιμάχεται ο συνδικαλιστικός φορέας με πάθος. Προφανώς με μεγάλη υποκρισία, αφού το χρησιμοποιεί για να πιέσει τα μέλη του σε απεργία.
    Όταν απο αύριο θα ζητάνε οι διευθυντές σχολείων και οι ΔΔΕ την εφαρμογή αυτού του ωραρίου, να έχετε και να καμαρώνετε αυτή σας την ανάρτηση.
    Είναι ο λόγος που αρκετοί αποφάσισαν τελικά να μη συμμετάσχουν στην απεργία.
    Τέλος για την απεργία. Με φωτοβολίδες που γεμίζουν τα ταμεία για να κάνει ο ΠΘ πολιτική επιδομάτων στους συνταξιούχους δεν γίνεται τίποτα. Αν έχει τα άντερα ο κλάδος ας απεργήσει στις πανελλαδικές. Και αν μας επιτάξει η κυβέρνηση,ας πάμε φυλακή. Να δούμε ποιος θα ξευτιλιστεί. Αλλά βλέπεις στις πανελλαδικές παίζονται και αλλά παιγνίδια, στα οποία πολύς κόσμος εμπλέκεται. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.
    Από αύριο οκτώ δύο όλοι λοιπόν με αποκλειστική δική σας ευθύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο ανωτέρω συνάδελφος/ισσα τα είπε όλα..το ΔΣ έδωσε στεγνά στη βορά των διευθυντών, όλους τους συναδέλφους. Δεν νιώθετε λίγο, όταν βγάζετε ανακοινώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή