Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

ΟΛΜΕ: Για τη χορήγηση self tests σε όλους τους εργαζομένους στο χώρο της εκπαίδευσης

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, με σειρά παρεμβάσεών του, έχει επισημάνει το απαράδεκτο υγειονομικό πρωτόκολλο που εφαρμόζεται στα σχολεία και αφορά την πανδημία. Αυτή τη στιγμή σε δεκάδες τμήματα έχουν καταγραφεί 9 ή 10 κρούσματα κορονοϊού και τα τμήματα αυτά λειτουργούν, γιατί τα κρούσματα δεν έχουν φτάσει στο «μαγικό» αριθμό των 14.
Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη ότι η υιοθέτηση αυτού του μοντέλου εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μαθητών και διδακτικού προσωπικού.
Σήμερα ερχόμαστε να επισημάνουμε άλλη μία παράλειψη στο συγκεκριμένο ζήτημα από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας: ενώ χορηγούνται self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, το Υπουργείο Παιδείας δεν χορηγεί self tests στις καθαρίστριες των σχολείων και στους επιστάτες, δημιουργώντας έτσι ένα σοβαρό κενό ασφαλείας.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ απαιτεί:
Τροποποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, έτσι ώστε το τμήμα να κλείνει όταν καταγράφονται ταυτόχρονα 3 κρούσματα, όπως γίνεται σε πολλές χώρες στο εξωτερικό.
Τη χορήγηση self tests σε όλους τους εργαζομένους στο χώρο της εκπαίδευσης (εκπαιδευτικούς, καθαρίστριες., επιστάτες) χωρίς καμία εξαίρεση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου