Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

ΟΛΜΕ: Πανελλαδικές δράσεις για την ανάδειξη των ζητημάτων της Παιδείας – Διευκολυντικές στάσεις εργασίας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΟΙΕΛΕ, ύστερα από την κοινή σύσκεψη που είχαν στις 31/01/2022, συναποφάσισαν την πραγματοποίηση πανελλαδικών δράσεων για την ανάδειξη των ζητημάτων της Παιδείας που αφορούν όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά ολόκληρη την κοινωνία.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Γενναία αύξηση των δαπανών για την Παιδεία,
  • Μέτρα Υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία – Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα,
  • Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στα χιλιάδες οργανικά κενά,
  • Αυξήσεις στους μισθούς,
  • Παιδαγωγική ελευθερία και Δημοκρατία στα σχολεία – κατάργηση των δοτών «αιρετών» από τα υπηρεσιακά συμβούλια,
  • Τηλεκπαίδευση.

Καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια και στις συγκεντρώσεις που έχουν εξαγγελθεί.

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενες/οι στο Δημόσιο να λάβουν μέρος στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια, που γίνονται στις περιφέρειες της χώρας και στην Αθήνα, για την ανάδειξη των ζητημάτων της παιδείας, η ΑΔΕΔΥ κηρύσσει στάσεις εργασίας, από τις 12.00 ως τη λήξη του ωραρίου, ως εξής:

Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης

Την Τετάρτη 23 του Φλεβάρη από τις 12.00 ως τη λήξη του ωραρίου. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας:

στην Καβάλα, για Καβάλα – Δράμα, στην Πλατεία Καπνεργάτη, ώρα 13.00.

στην Κομοτηνή, για Έβρο – Ξάνθη – Ροδόπη, στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής, ώρα 13.00.

 Περιφέρεια Ηπείρου:

Την Τετάρτη 16 του Φλεβάρη από τις 12.00 ως τη λέξη του ωραρίου. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Ιωάννινα, στην Κεντρική Πλατεία (απέναντι από την Περιφέρεια), ώρα 13.00.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Την Τετάρτη 16 του Φλεβάρη από τις 12.00 ως τη λέξη του ωραίου. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πάτρα, στην Περιφερειακή Διεύθυνση ΠΕ και ΔΕ Ακτή Δυμαίων 25Α, Πάτρα, ώρα 13.00.

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Την Τετάρτη 23 του Φλεβάρη από τις 12.00 ως τη λήξη του ωραρίου. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Τρίπολη, στην Πλατεία Πετρινού, ώρα 13.00.


Περιφέρεια Θεσσαλίας

Την Τετάρτη 2 του Μάρτη, από τις 12.00 ως τη λήξη του ωραρίου. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καρδίτσα, Κεντρική  Πλατεία Καρδίτσας, ώρα 13.00.

Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας

Την Τετάρτη 2 του Μάρτη από τις 12.00 ως τη λήξη του ωραρίου. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κοζάνη, στην Κεντρική  Πλατεία Κοζάνης, ώρα 13.00.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Την Τετάρτη 2 του Μάρτη από τις 12.00 ως τη λήξη του ωραρίου. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λαμία, στην Πλατεία Διάκου, ώρα 13.00.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Την Πέμπτη 3 του Μάρτη από τις 12.00 ως τη λήξη του ωραρίου. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου, ώρα 13.00.

Λεκανοπέδιο

Την Τετάρτη 9 του Μάρτη από τις 12.00 ως τη λήξη του ωραρίου. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, στα Προπύλαια, ώρα 13.00.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου