Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Περί τηλεκπαίδευσης και πάλι!!!

Υπενθυμίζουμε, για ακόμη μία φορά, ότι οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι ΔΕΝ είναι υποχρεωμένες/οι να παρέχουν τηλεκπαίδευση από το σπίτι τους χρησιμοποιώντας τη δική τους υλικοτεχνική υποδομή (Η/Υ, σύνδεση στο διαδίκτυο), καθώς ο ν.4807/21 που ορίζει το θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας ορίζει:
«1. Η υπηρεσία του φορέα που είναι αρμόδια για την παροχή εξοπλισμού και την πληροφοριακή υποστήριξη, προμηθεύει τον υπάλληλο με τον απαραίτητο και κατάλληλο για την αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων του μέσω τηλεργασίας, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και τεχνολογική συσκευή (εφεξής «Σταθμός Τηλεργασίας») και παρέχει υποστήριξη για την εγκατάστασή του, εφόσον τούτο είναι επιθυμητό από τον υπάλληλο…».
Επομένως, ζητάμε από την υπηρεσία
- τον τόπο παροχής της τηλεργασίας,
- τα χρονικά όρια της τηλεργασίας δυνάμει των άρθρων 10 και 14, γ) τον αναγκαίο για την παροχή της τηλεργασίας εξοπλισμό (Σταθμός Τηλεργασίας), οι όροι χρήσης αυτού και τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας τεχνικής υποστήριξης, οι περιορισμοί στη χρήση του και οι κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασης αυτών, όπως αυτές αναφέρονται στο άρθρο 15 του ν. 4807/21. Βάσει της Παρ. 2 του άρθρου 12 του ν. 4807/21 η υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να προσφέρει εξοπλισμό και πληροφοριακή υποστήριξη.

4 σχόλια:

  1. Όταν το σχολείο κλείνει λόγω επικινδυνοτητας ( αυτό λέει το έγγραφο από τον Δήμο Ξάνθης ) τότε μπορεί η τηλεκπαιδευση να γίνει από το σχολείο ;
    Ας πάρει θέση η ΕΛΜΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, γι' αυτό ζητάμε έγγραφα από την υπηρεσία να βρει τον χώρο και τον εξοπλισμό και την πληροφοριακή υποστήριξη ώστε να την κάνουμε.

      Διαγραφή
  2. Μπορεί να γίνει από τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όμως που δεν είναι κλειστά λόγω επικινδυνότητας και λειτουργούν κανονικά. Οπότε είναι στο χέρι του Προϊσταμένου να φροντίσει να διαθέσει τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αύριο ερχόμαστε όλοι οι συνάδελφοι, στα γραφεία της Β/θμιας Ξάνθης, για τηλεκπαιδευση webex..ο κ.Κοπτσής, θα είναι ικανοποιημένος και ο κ.Προϊστάμενος καλυμμένος.
    Να μας περιμένετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή