Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Με αφορμή την ανακοίνωση για τηλεκπαίδευση σε περιπτώσεις αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων

Με αφορμή την ανακοίνωση για τηλεκπαίδευση σε περιπτώσεις αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:
1. Προτρέπουμε και συστήνουμε στις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να προσέρχονται στο σχολείο και να υλοποιούν την τηλεκπαίδευση με μέσα που τους παρέχει το σχολείο. Πρόκειται για ομόφωνη απόφαση Γενικής Συνέλευσης Προέδρων των ΕΛΜΕ
(16/10/2021) και σύμφωνη με το νομοθετικό πλαίσιο (ν.4807/21) που ορίζει το θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας. Πρόκειται εξάλλου για μία πολύ καλή ευκαιρία για να αξιολογηθούν τα τεχνολογικά μέσα και ο ψηφιακός εξοπλισμός που παρέχουν τα σχολεία.
2. Εξυπακούεται ότι είναι υποχρέωση της υπηρεσίας σε περίπτωση τηλεκπαίδευσης να εξασφαλίσει θερμαινόμενο χώρο ή χώρο που να καλύπτει την ασφάλεια και την υγεία των εκπαιδευτικών.
3. Στα σχολεία που δεν είναι δυνατή η πρόσβαση, ζητάμε από την υπηρεσία να βρει τον χώρο, τον εξοπλισμό και την ψηφιακή υποστήριξη.
Επιπλέον θυμίζουμε ότι εκκρεμεί η πλήρης συμμόρφωση του Υπουργείου Παιδείας με την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Εμείς, οι εκπαιδευτικοί, πήραμε στις πλάτες μας την τηλεκπαίδευση με δικό μας εξοπλισμό, με προσωπικά έξοδα, διαθέτοντας χρόνο και ενέργεια και δημιουργώντας δίκτυα αυτομόρφωσης με δικές μας μόνο πρωτοβουλίες, όπως κάνουμε εξάλλου χρόνια τώρα στηρίζοντας, χωρίς καμία ενίσχυση, το δημόσιο σχολείο. Καμία από αυτές τις προσπάθειες δεν αναγνωρίστηκε από το υπουργείο. Φτάνει ως εδώ!

Όσο για το ανεπαρκές ποσό των 200 ευρώ, που φέρεται ότι προτίθεται να μοιράσει το υπουργείο, ας το διαθέσει για την τεχνολογική αναβάθμιση των σχολείων…

4 σχόλια:

  1. Επειδή στα site γίνεται της τρελής και κανείς δεν ξέρει τίποτα μήπως θα έπρεπε ο ΔΔΕ να κουνήσει λίγο τα δάκτυλα του και να πληκτρολογήσει μια οδηγία; Για αυτό πληρώνεται με τπίδομα θέσης ευθύνης, γιατί έχει την ευθύνη των σχολείων. Όχι για να διατάζει τους συναδέλφους του και να τους θυμίζει ότι ήταν πρώην συνδικαλιστής. Εκτός αν ούτε και ο ίδιος ξέρει. Παντως ας ετοιμάσει και δίκτυα και υπολογιστές γιατι το βερεσέ τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά ήρθε ανακοίνωση από το υπουργείο. Δεν θα γίνει η τηλεκπαίδευση.

      Διαγραφή
  2. Ουδέν κακόν αμιγές καλού .
    Η κακοκαιρία έδειξε το τέλος της τηλεκπαίδευσης . Αν το σχολείο δεν λειτουργεί λόγω κακοκαιρίας κανείς εκπαιδευτικός δεν υποχρεώνεται σε τηλεκπαίδευση από το σπίτι του !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο μόνος λόγος που σήμερα δεν έγινε τηλεκπαίδευση ειναι ο φόβος για άλλη μια παταγώδη αποτυχία του επιτελικού κράτους της α(Χ)ριστείας ότι θα πάνε οι περισσότεροι συνάδελφοί στα σχολεία και θα καταρρεύσει το δίκτυο αφού με τις υπάρχουσες υποδομές σε πολλά σχολεία πάνω από τέσσερις πέντε ταυτόχρονες διαφορετικές συνεδρίες δεν είναι εφικτές. Επιπλέον έγινε ξεκάθαρο πως τα σχολεία τα έχει η κυβέρνηση για πάρκιγκ ανηλίκων για να πηγαίνουν οι υπόλοιποι στις δουλειές τους και όχι για να μορφώνονται τα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή