Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

ΟΛΜΕ: Ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών – στελέχωση ψηφιακών τάξεων για τις ευπαθείς ομάδες μαθητών/τριών

Την φετινή σχολική χρονιά και ενώ ο κορονοϊός καλπάζει δεν έχει βγει, τρεις μήνες μετά την έναρξη της λειτουργίας των σχολείων, η ΚΥΑ για τις ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι με σοβαρά προβλήματα υγείας να βρίσκονται στα σχολεία μέσα σε πολυπληθείς πολλές φορές τάξεις με κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους.
Απαιτούμε άμεσα πριν θρηνήσουμε θύματα να εκδοθεί η ΚΥΑ για αυτές τις ομάδες συναδέλφων.
Απαιτούμε να λειτουργήσουν οι ψηφιακές τάξεις με πλήρη διαφάνεια στο θέμα της τοποθέτησης εκπαιδευτικών (δημοσιοποίηση ονομάτων όπως συμβαίνει στις τοποθετήσεις των σχολείων μας).
Επιτακτικό είναι το αίτημα να τοποθετηθούν στο ψηφιακό σχολείο οι εκπαιδευτικοί που εμπίπτουν σε ευπαθείς ομάδες και είχαν εμπειρία από πέρυσι καθώς η κατάσταση με τη πανδημία επιδεινώνεται έντονα εκ νέου.
Το Υπουργείο να δικαιολογήσει με ποιο νομικό έρεισμα τοποθετεί εκπαιδευτικούς σε άδεια λόγω σοβαρής ασθένειας-όπως διατείνεται- μετά από συναίνεση των εκπαιδευτικών στο Ψηφιακό Σχολείο
Απαιτούμε να εκδοθεί άμεσα ΚΥΑ που να προβλέπει την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες στις ψηφιακές τάξεις των μαθητών/τριών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και οι αναπληρωτές που θα προσληφθούν να καλύψουν τα κενά που θα προκύψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου