Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

ΟΛΜΕ: Για την ακραία φασιστική ενέργεια εις βάρος του Δ/ντή του Γυμνασίου Αιγινίου Πιερίας

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ακραία φασιστική ενέργεια εις βάρος του Δ/ντή του Γυμνασίου Αιγινίου Πιερίας, ο οποίος εφάρμοζε, όπως όφειλε, τη νομοθεσία για την προφύλαξη των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών του σχολείου.
Το πρωί στις 10-12-2021 και ώρα 7:30 ομάδα «πολιτών» τρομοκράτησαν, απείλησαν, προπηλάκισαν και στη συνέχεια, αφού πέρασαν χειροπέδες στα χέρια του, τον απήγαγαν και διά της βίας τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα Αιγινίου. Από το αστυνομικό τμήμα συνελήφθησαν οι δράστες της απαγωγής και οδηγήθηκαν στην ασφάλεια Κατερίνης. Ο Δ/ντής της σχολικής μονάδας μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας του Αιγινίου, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να διαπιστωθεί ο βαθμός κακοποίησης του. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταδικάζει τις επιθέσεις και στηρίζει κάθε εκπαιδευτικό που αντιμετωπίζει παρόμοιες συμπεριφορές οι οποίες είναι απόρροια των της επιλογής επανειλημμένης στοχοποίησης των εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση και καθοδηγούμενα Μ.Μ.Ε.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να θωρακίσει θεσμικά τους εκπαιδευτικούς και να αναλάβει τις ευθύνες του για την προστασία των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου