Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Πρόσκληση


ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ – ΞΑΝΘΗ:
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΟΥ:
ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 το «Πρόγραμμα Καταπολέμησης των Διακρίσεων βάσει του Σεξουαλικού Προσανατολισμού και της Ταυτότητας Φύλου: Πρόληψη και Παρέμβαση» σας προσκαλεί στην πόλη της Ξάνθης.
Με την παρουσίαση των δύο έργων του Προγράμματος: της Γραμμής Ψυχολογικής Στήριξης «11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ» για λεσβίες, γκέι, αμφί, τρανς, τις οικογένειές τους και για εκπαιδευτικούς και της Καμπάνιας «ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ» για την ομόφυλη συντροφικότητα ανοίγεται ένας διάλογος με την τοπική κοινωνία σχετικά με το ζήτημα των κοινωνικών διακρίσεων βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού ή/και της ταυτότητας φύλου. Με αφορμή την εκδήλωση «ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ – ΞΑΝΘΗ» συλλογικότητες, αλλά και μέλη της τοπικής κοινότητας θα συναντηθούμε και θα συζητήσουμε τρόπους αντιμετώπισης της βίας και της κακοποίησης ενώνοντας τις δυνάμεις μας στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Στόχος μας είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η στήριξη της νέας γενιάς, των γονέων και των εκπαιδευτικών σχετικά με τα ζητήματα της ρητορικής μίσους, της ομοφοβίας, της τρανσφοβίας, του κοινωνικού αποκλεισμού, του ενδοσχολικού εκφοβισμού λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού ή/ και ταυτότητας φύλου και τα δικαιώματα που έχουμε όλες και όλοι. Ομιλήτριες και ομιλητές από την πόλη της Ξάνθης θα χαιρετίσουν την εκδήλωση και θα στηρίξουν το εγχείρημα μεταφέροντας την εικόνα της τοπικής κοινωνίας αναφορικά με αυτά τα ζητήματα.
Φορείς υλοποίησης του προγράμματος είναι η Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ) και οι οργανώσεις «Thessaloniki Pride», «Athens Pride» και «Θετική Φωνή». Το Πρόγραμμα έχει την αλληλεγγύη και τη στήριξη των οργανώσεων: "Οικογένειες Ουράνιο Τόξο", "Queertrans", "Πολύχρωμο Σχολείο” (πρώην Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση), "ΛΟΑΤ-ΑμεΑ", "ThessΔΙΚΤΥΟ", "Thessaloniki Rainbow Youth", "Proud Seniors Greece", "ΑΜΚΕ Κλίμακα" και "Generation 2". Το 11528–ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ έχει την ηθική στήριξη του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής. Η χρηματοδότηση γίνεται εξολοκλήρου με την υποστήριξη της οργάνωσης «αλληλεγγύη-SolidarityNow».

3 σχόλια:

  1. Το μέγα πρόβλημα της χώρας και της εκπαίδευσης είναι η τρανσοφοβία και η ομοφοβία.
    Δεν είναι οι γελοίοι που κυβερνούν ούτε και οι γελοιότεροι που τους υποστηρίζουν.
    Αν αυτά τα μέτρα, απλά αναφέρονταν πριν λίγα χρόνια,θα καιγόταν η χώρα.
    Σήμερα δεν κουνίεται φύλλλο.
    Γιατί συνάδελφοι δέχεστε να γίνεται παρακράτηση του ήδη πενιχρού μισθού σας υπέρ ενός σωματείου ανίκανου να αντιδράσει όχι γιατί δεν μπορεί αλλά επειδή δεν θέλει;
    Με επικεφαλείς ανθρώπους που φώναζαν για τις Σκουρίες και τώρα το έχουν βουλώσει;
    Με επικεφαλείς ανθρώπους που έσκουζαν για τα μνημόνια και τώρα είναι άφαντοι;
    Με επικεφαλείς ανθρώπους που έιναι ουραγοί στο ενδιαφέρον για τον συνάδελφο;



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να έχεις δίκιο ή άδικο, αλλά η συγκεκριμένη εκδήλωση, ήταν για την ομοφοβία και την ίση αντιμετώπιση συμπολιτών μας. Τί σχέση έχει το σωματείο;
      Πάντως, βγες μπροστά να αναβαθμίσεις το σωματείο και όλοι θα σε στηρίξουμε!

      Διαγραφή
  2. Πω Πω !!!
    Πανέξυπνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή