Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Ανακοίνωση/κάλεσμα της ΕΓ του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης στο συλλαλητήριο της Εργατικής Πρωτομαγιάς στις 8/5/2016

Εδώ και έξι χρόνια οι Κυβερνήσεις των μνημονίων ξεζουμίζουν το λαό και τους εργαζόμενους. Σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει από το Κοινωνικό Κράτος, την Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταστρέφουν κάθε ίχνος παραγωγικού ιστού, πισωγυρίζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας. Το 8ωρο, οι Συλλογικές Συμβάσεις, η κοινωνική ασφάλιση, η άδεια μητρότητας, η κανονική άδεια, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, όλα τα δικαιώματα και συνολικά το εργατικό δίκαιο, δεν χαρίστηκαν. Κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με θυσίες και αίμα, μέσα από μια μακριά διαδρομή του Εργατικού Κινήματος και είμαστε αποφασισμένοι και αποφασισμένες να τα υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Στην Ξάνθη, όπως και σε όλες τις πόλεις της χώρας, οι πολίτες συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά την Κυριακή 8 του Μάη στα συλλαλητήρια της Πρωτομαγιάς δηλώνοντας την απόφασή μας να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος.
Το σύνθημα της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι:
«Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ».
Όλες και όλοι
την Κυριακή, 8 Μάη 2016
στο συλλαλητήριο της Εργατικής Πρωτομαγιάς

στις 10:30πμ στο Εργατικό Κέντρο.

3 σχόλια:

  1. Συνάδελφοι για ποιον λόγο δεν έχετε αναρτήσει ΤΙΠΟΤΑ από όλα όσα συμβαίνουν στην εκπαίδευση τα τελευταία εικοσιτετράωρα; Μέχρι και η δυσκίνητη ΟΛΜΕ έβγαλε ανακοίνωση την οποία δεν μπήκατε στον κόπο να αναρτήσετε. Γιατί; Δεν είστε ΜΜΕ να απεργείτε, ούτε μέλη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για να αναρτάτε τα δικά τους καλέσματα. ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ! Καταλάβετέ το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι έγινε ρε μάγκες; Τα κανάλια βουίζουν για απεργία στις πανελλήνιες, τι ακριβώς γίνεται; Το συνδικαλιστικό μας όργανο, κατά την προσφιλή του συνήθεια από τότε κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, σιωπά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κάνουν ακριβώς, ότι "γραμμή" παίρνουν από τα κεντρικά..σιωπή, για να περάσουν όλα τα μέτρα των κυβερνητικών συντρόφων...πρώτη φορά σε ξεπουλάει, ο συνδικαλισμός;

      Διαγραφή