Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ



Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης καταγγέλλει ομόφωνα το νέο μισθολόγιο που με διαδικασίες εξπρές έφερε προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση ( N.4354 ΦΕΚ176/16-12-2015) και συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική παρατεταμένης λιτότητας που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια. Στο νέο σύστημα αμοιβών, όπως σημειώνεται, θα προβλέπεται η αποσύνδεση του βαθμού από το μισθολογικό κλιμάκιο του υπαλλήλου ενώ ενισχύονται τα επιδόματα θέσης ευθύνης.
Οι μειώσεις περίπου 40% που έγιναν σε όλους τους εργαζόμενους με τον προηγούμενο νόμο , στην πλειοψηφία νεότεροι εκπαιδευτικοί , παγιώνονται με το νέο μισθολόγιο. Η κατάργηση της σύνδεσης  βαθμού – μισθού, δεν οδηγεί σε αυξήσεις μισθών αλλά σε στασιμότητα ή ακόμα και μειώσεις. η επανακατάταξη στα νέα 19 μισθολογικά κλιμάκια,  που παγώνουν αμέσως έως το 2018 τα οποία όταν ξεπαγώσουν, δεν θα περιλαμβάνουν την κλεμμένη προϋπηρεσία τους. Οι μικρές αυξήσεις που παρατηρούνται στα χαμηλά κλιμάκια δεν αποκαθιστούν τις μεγάλες μειώσεις ( 400 Ευρώ περίπου) που υπέστησαν οι νεότεροι συνάδελφοι και παγιώνει τον εξευτελιστικό μισθό που ήδη εισπράττουμε.
Το νομοσχέδιο επαναφέρει την αξιολόγηση προβλέποντας επιδόματα και bonus για τους «άριστους» και παράκαμψη των μισθολογικών κλιμακίων.
Ιδιαίτερα στο χώρο της εκπαίδευσης ο οποίος ανέκαθεν αποτελούσε τον τελευταίο τροχό της αμάξης, των υποτιθέμενων ενιαίων μισθολογίων, διαπράττονται επιπλέον αδικίες. Είναι πρόκληση, οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης να εντάσσονται στον καταληκτικό βαθμό με επιπλέον προσαύξηση των αποδοχών τους κατά 20% και 900€ επίδομα θέσης. Η λογική του ανοίγματος της ψαλίδας μεταξύ στελεχών και εκπαιδευτικών εκφράζει ξεκάθαρα τις προθέσεις και την αντίληψη της κυβέρνησης για το κλίμα που επιδιώκει να διαμορφώσει στα σχολεία.
Η ΕΛΜΕ Ξάνθης καταγγέλλει το νέο μισθολόγιο το οποίο βάζει για πολλά χρόνια στο ‘ψυγείο’ τους ήδη πενιχρούς μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο.
                                         

Tο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου