Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Καταγγελία της ΕΛΜΕ Ξάνθης



ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ, 20 Νοέμβρη 2015. H τρίτη επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ υιοθέτησε ψήφισμα που περιλαμβάνει μέτρα ενάντια στην ηρωοποίηση (glorification) του ναζισμού, του νεοναζισμού και άλλων πρακτικών που υποβοηθούν την κλιμάκωση σύγχρονων μορφών ρατσισμού, φυλετικών διακρίσεων, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας σχετιζόμενες με αυτόν.
H ΕΛΜΕ Ξάνθης καταγγέλει την αποχή από την σχετική ψηφοφορία στον ΟΗΕ κατά του Φασισμού όλων των κρατών της Ε.Ένωσης (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος).
Συνολικά 126 κράτη-μέλη του ΟΗΕ υπερψήφισαν το ψήφισμα και τέσσερις χώρες- Καναδάς, Παλάου, Ηνωμένες Πολιτείες και Ουκρανία- ψήφισαν κατά. Άλλες 53 χώρες, συμπεριλαμβανομένων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απείχαν από την ψηφοφορία.
115 χώρες ψήφισαν ένα παρόμοιο ψήφισμα πέρυσι όταν (και πάλι) τρεις χώρες- Καναδάς, Ουκρανία και ΗΠΑ - το είχαν καταψηφίσει.
Το ψήφισμα καταδικάζει απερίφραστα οποιαδήποτε άρνηση του Ολοκαυτώματος και εκφράζει ανησυχία για οποιαδήποτε μορφή ηρωοποίησης (απότισης φόρου τιμής) στο Ναζισμό, σε πρώην μέλη των SS, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μνημείων γι' αυτούς, όπως επίσης και "ατελείωτες προσπάθειες βανδαλισμού ή καταστροφής μνημείων όσων πολέμησαν το Ναζισμό κατά τη διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου".  
Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι η αποχή της Ε.Ε. και της Ελληνικής κυβέρνησης. Η Ε.Ε. των δήθεν "δημοκρατικών αξιών" είναι αυτή που δείχνει ανοχή σε φασιστικά μορφώματα που ξεπηδούν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.
                                       
                                        Tο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου