Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Προβολές της Πέμπτης του Γενάρη

Πέμπτη 14/1 «Jimmys Hall» του Ken Loach η προβολή του οποίου δεν ολοκληρώθηκε στις 13/10 λόγω τεχνικών προβλημάτων. Μια αληθινή ιστορία που διαδραματίζεται στην Ιρλανδία των αρχών του προηγούμενου αιώνα. Ο Τζέιμς Γκράλτον, κομουνιστής ακτιβιστής από ένα ορεινό χωριό στα βόρεια της χώρας, μετά από δέκα χρόνια εξορίας στις ΗΠΑ επιστρέφει και επιχειρεί να επαναλειτουργήσει την εγκαταλελειμμένη αίθουσα χορού-πνευματικό κέντρο που ο ίδιος είχε φτιάξει παλιότερα στην άκρη του χωριού. Οι νέοι της περιοχής υποστηρίζουν κάθε πολιτιστική δραστηριότητα που αρχίζει να αναπτύσσεται στο χώρο. Βρίσκουν όμως απέναντί τους την εκκλησία και τις τοπικές αρχές που θα αντιδράσουν με τον μόνο τρόπο που γνωρίζουν, τη βία.
Υπέροχη μουσική και φωτογραφία με ειλικρινείς ερμηνείες, σε μία τρυφερή και λιτή, καθαρά πολιτική ταινία που αναδεικνύει τις αρχές της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.
Στις 9μμ στο Λαογραφικό Μουσείο.
     
Πέμπτη 21/1: Προβολή ταινίας στα πλαίσια του κύκλου ταινιών και συζητήσεων με θέματα που αφορούν τους εφήβους που οργανώνει η κινηματογραφική Λέσχη της ΕΛΜΕ Ξάνθης μαζί με τη ΦΕΞ και την υποστήριξη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Β΄θμιας Εκπαίδευσης.
    
Πέμπτη 28/1: Αφιέρωμα στον Tennessee Williams από  την Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ. «The Roman Spring of Mrs. Stone» (1961) του José Quintero, βασισμένο σε νουβέλα του Tennessee Williams σε διασκευή του Gavin Lambert. Με τους Vivien Leigh, Warren Beatty, Coral Browne κ.ά
Η Κάρεν Στόουν πλησιάζει τα πενήντα και κριτικοί και κοινό λενε πως πρέπει να αποχωρήσει από το Μπρόντγουεϊ. Ο σύζυγος της την παίρνει για ένα ταξίδι ξεκούρασης στην Ρώμη, αλλά πεθαίνει κατά την πτήση. Τώρα, η κυρία Στόουν μένει στην Ρώμη, όπου και γνωρίζει τον νεαρό Πάολο…
ώρα 19.00 & 21.00 στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου